22
Οκτώβριος 2015

Τι να περιμένουμε από το web το 2016

Δύσκολο να παραβλεφθεί από τόσο νωρίς, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων «τρέχει» με ρυθμούς ρουκετοβόλου που ρίχνει κατά ριπάς. Responsive, hamburger menu, long scroll, hero images, rich animations. Αν τίποτα από αυτά δεν σας λέει κάτι, τότε θα πρέπει ίσως να ξανασκεφθείτε εάν η ιστοσελίδα σας θα είναι up to date σε λίγους μήνες!!!

Τι περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο πολύ και τι θα εμφανιστεί;

Hamburger menu

Μην σας παραξενεύει ο τίτλος. Δεν πρόκειται για φαγητό. Το γνωρίζετε όλοι από την πλοήγηση σε responsive websites από smartphones και φορητές συσκευές. Είναι οι 3 γραμμούλες που υπάρχουν συνήθως πάνω δεξιά ή αριστερά σε μια σελίδα και που όταν τις αγγίξετε, ανοίγει το menu της σελίδας.

 

Long Scroll

Πέρασαν οι εποχές του above the fold για τον σχεδιασμό μια σελίδας. Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για να βάλουμε τα σημαντικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας πάνω από το τέλος της οθόνης του υπολογιστή. Το σερφαρισμα στο internet από φορητές συσκευές εχει εξοικειώσει το σύνολο των χρηστών με το scrolling και συχνά με το infinite scrolling όπου μια σελίδα φορτώνει επιπλέον χαρακτηριστικά μόλις κάποιος φτάσει στο τέλος της. Αλήθεια έχετε αναζητήσει φωτογραφίες στο Google τελευταία;

 

Card Layouts

Έχει κάνει δειλά την εμφάνισή του τον τελευταίο χρόνο, κυρίως σε ειδησεογραφικά site. ΤΟ έχετε δει όσοι χρησιμοποιείτε το Pinterest. Αναφερόμαστε στην παρουσίαση blocks με φωτογραφίες και κείμενο, σε σχετικά ακανόνιστο μέγεθος αλλά τακτοποιημένα στον χώρο.

 

Hero images

Μπορεί οι Κινέζοι να το είχαν πει πριν από πάρα πολλά χρόνια, αλλά στον κόσμο του web μπόρεσε να γίνει πράξη τελευταία. «Μια φωτογραφία αξίζει 1000 λέξεις». Μεγάλες εντυπωσιακές φωτογραφίες που πλέον δεν πιάνουν μόνο όλο το πλάτος της οθόνης αλλά πλέον γεμίζουν όλο τον χώρο της οθόνης και προσαρμόζονται ανάλογα σε κάθε ανάλυση.

 

Rich animations

The king is dead, long live the king. Το flash το θάψαμε πριν από καιρό. Δεν δούλευε σε κινητά, ήταν δύσχρηστο και επιβάρυνε σημαντικά το loading μιας σελίδας. Απόμεινε ένα κενό στην κίνηση που ενδεχομένως θέλαμε να συμπεριλάβουμε σε μια ιστοσελίδα, ώσπου εμφανίστηκαν js animations και html5.
Large scale animations, small scale, loading animations, navigation and menus (nonscrolling), hover animations και τόσα άλλα.

 

Galleries και Slideshows

Όπως και οι hero images, ήρθαν για να μείνουν για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

 

Background videos

Όταν μια εικόνα μπορεί να πει 1000 λέξεις, τότε τι μπορεί να κάνει ένα video; Η απάντηση είναι εύκολη. Background videos μικρής διάρκειας που «τρέχουν» συνήθως στο header μιας ιστοσελίδας.

 

Σαν κατακλείδα αυτών που περιμένουμε να έρθουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους το 2016, στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το γενικότερο feeling. FLAT DESIGN. Ήρθε πριν λίγο καιρό και δεν πρόκειται να μας αφήσει τόσο εύκολα. Θα παραμείνει και ίσως να δούμε μικρές παραλλαγές όπως είναι η μεγαλύτερη χρήση σκιών αλλά ως εκεί. FLAT IS THE NEW BLACK

 

Εαν θέλετε να συζητήσουμε τις νέες τάσεις και τι μπορούμε να κάνουμε για την δική σας ιστοσελίδα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2441 500 500.
Θα χαρούμε να συνομιλήσουμε μαζί σας

TOP

Inquiry