Please enable JS

Page Quality – Που δίνει σημασία η Google σε μια ιστοσελίδα

Page Quality – Που δίνει σημασία η Google σε μια ιστοσελίδα

24 Νοε 2015 /
Page Quality – Που δίνει σημασία η Google σε μια ιστοσελίδα

Κατά Google, το ανάγνωσμα! Αν οι όροι Main Content, Supplementary Content, Page Quality δεν σας λένε τίποτα είστε δικαιολογημένοι! Αν ρωτήσετε όμως  τους υπεύθυνους κατασκευής της ιστοσελίδας σας και αυτοί δεν γνωρίζουν επίσης τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!!!

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε κατά το δυνατόν πιο απλά, μερικές οδηγίες ξεκινώντας από μια βασική αρχή.
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
Αν μπορούσαμε να βάζαμε αυτή την πρόταση και σε επαναληπτικό ηχητικό, να σας ξυπνάει κάθε πρωί, θα το κάναμε αλλά μετά θα κινδυνεύαμε ενδεχομένως με λιντσάρισμα.
Αυτή την φορά δεν θα επιδοθούμε σε επισημάνσεις του πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα, η οπτική επικοινωνία, η τυπογραφία κλπ. Αυτή την φορά θα επισημάνουμε την σπουδαιότητα που δίνει η ίδια η Google στις ιστοσελίδες.

Και δεν το λέμε εμείς, από κάποια παράλογη έκρηξη μεγαλομανίας! Το αναφέρει η ίδια η Google σε επίσημη ανακοίνωση της.

Page Quality

Προσοχή, δεν αναφερόμαστε στο, άνευ μεγάλης σημασίας, page rank (PR)! Το Page Quality είναι ουσιαστικά αποτελείται από ένα url και από μια σειρά ερωτήσεων σχεδιασμένων έτσι ώστε να συνδέσουν το συγκεκριμένο url με την landing page.
Σας μπερδέψαμε; Μάλλον ναι, αλλά είναι μια καλή ερώτηση που μπορείτε να κάνετε σε αυτούς που σας κατασκεύασαν την ιστοσελίδα. Αν τους δείτε να ανοίγουν το στόμα τους με κίνδυνο κάποια μύγα να βρει καταφύγιο κάτω από τους φρονιμίτες τους, δώστε τους την απάντηση εσείς.

Page Quality είναι ουσιαστικά το κατά πόσο μια ιστοσελίδα καταφέρνει να προβάλει σωστά και επαρκώς, τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο στοιχείο, ας σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η Google δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον σκοπό μιας ιστοσελίδας. Για ποιον λόγο, δηλαδή, δημιουργήθηκε και με ποιον τρόπο προσπαθεί να το «περάσει» στους χρήστες της.
Υπάρχουν ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν με σκοπό να βοηθήσουν τους χρήστες, σελίδες που δημιουργήθηκαν για να κερδίσουν χρήματα με μικρή ή σχεδόν καμία διάθεση βοήθειας προς τους χρήστες και άλλες που δημιουργήθηκαν για να βλάψουν τους χρήστες.

Όλα τα στοιχεία μιας ιστοσελίδας μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε μια από τις παρακάτω 3 κατηγορίες:
- Main Content (MC)
- Supplementary Content (SC)
- Advertisements/Monetization (Ads)


Main Content (MC)

Σαν Main Content ορίζεται οποιοδήποτε σημείο της σελίδας βοηθάει τον χρήστη της να κατανοήσει τον σκοπό της ύπαρξης της. MC μπορεί να είναι λοιπόν κείμενο, φωτογραφίες, videos ή ακόμα και λειτουργικά μέρη της σελίδας όπως υπολογιστές, παιχνίδια κλπ. MC επίσης μπορεί να είναι στοιχεία που δημιουργούνται στην σελίδα από χρήστες όπως videos, reviews, άρθρα κλπ.

Main Content

 


Supplementary Content (SC)

Σαν Supplementary Content ορίζεται οποιοδήποτε στοιχείο της ιστοσελίδας είναι χρήσιμο μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει την σελίδα να προβάλει τον σκοπό ύπαρξης της. Συνήθως SC δημιουργείται από τους ανθρώπους που κατασκευάζουν μια ιστοσελίδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα SC είναι τα navigation links (απλουστευμένα, το menu μιας ιστοσελίδας).

Supplementary Content

 

Οι παραπάνω συνοπτικές πληροφορίες δίνουν το στίγμα της ποιότητας μιας ιστοσελίδας και του πως αυτή προάγεται ή όχι από το Google.
Για να σας δώσουμε και οπτικοποιημένα παραδείγματα, θα προχωρήσουμε σε 2 παραδείγματα High  και Low κατηγοριοποιήσεις.


High Quality

Hight Quality


Ο σκοπός της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι να επιτρέψει τους χρήστες της να αγοράσουν backpack τσάντες. Η σελίδα δίνει πολλές επιλογές σε Backpacks αλλά και μερικές από αυτές έχουν και reviews.
Υπάρχει αξιόλογο service customer και τα SC στοιχεία της ιστοσελίδας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όπως για παράδειγμα έχει φίλτρα για τα αποτελέσματα.

 

Low Quality

Low Quality

Η ιστοσελίδα στερείται σημαντικών και καίριων πληροφοριών. Αν και πρόκειται για σελίδα συνταγών, δεν δίνει καμία οδηγία για το πώς θα γίνει η κρούστα και δεν δίνει καν την προκατασκευασμένη κρούστα ως συστατικό.
Επίσης η σελίδα στερείται SC που θα περιμέναμε να δούμε σε μια σελίδα συνταγών όπως reviews ή σχόλια. Χωρίς αυτά, είναι δύσκολο να κρίνει ένας επισκέπτης αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει να φτιάξει την συνταγή.
Στην κορυφή της δε, παρατηρούμε το πασίγνωστο keyword stuffing. "best homemade apple pie recipe, easy apple pie recipe, apple pie filling recipe, moms apple pie”. Αυτό το μικρό κείμενο με την ροζ γραμματοσειρά δεν είναι καθόλου χρήσιμο για τον χρήστη και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις μηχανές αναζήτησης.

 

Αν νομίζετε ότι αυτά είναι αδύνατο να τα υπολογίσει μια μηχανή (το Google στην προκειμένη περίπτωση) σας ενημερώνουμε ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ. Ο αλγόριθμος υπολογισμού και κατηγοριοποίησης ιστοσελίδων έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι σε θέση να βγάζει και αποτελέσματα τεχνητής νοημοσύνης!!!

Μην πανικοβάλλεστε με όσα διαβάσετε, γιατί θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα δεκάδες στοιχεία στο ίδιο ακριβώς μοτίβο! Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να σας περιγράψουμε πόσο κακό σας κάνει η αντιγραφή κειμένου από άλλες ιστοσελίδες ή το εκτεταμένο keyword stuffing ή η έλλειψη σελίδας επικοινωνίας ή οι σπασμένες και χακαρισμένες ιστοσελίδες που δημιουργούν spam σελίδες εν αγνοία σας κλπ.

Δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε, αλλά τίποτα δεν είναι όσο απλό φαίνεται ή θέλουν να σας το παρουσιάσουν.


Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε την δική σας περίπτωση κατασκευής ιστοσελίδας και τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε.
Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε μια λύση και για εσάς, όσο δύσκολη και αν φαντάζει και έτσι θα μπορέσετε να επωφεληθείτε και απο την διπλή εγγύηση επιστροφής χρημάτων και ικανοποίησης που καλύπτει όλα τα έργα κατασκευής ιστοσελίδων που αναλαμβάνουμε.


Σας περιμένουμε με χαρά στο 2441500500 ή στο