Please enable JS

10 παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας

10 παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας

05 Νοε 2016 /
10 παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας

Υπάρχουν σημεία που κάνουν μια ιστοσελίδα να ξεχωρίσει; Ναι υπάρχουν και δεν είναι τόσο λεπτομέρειες όσο φαντάζεται κάποιος. Για την ακρίβεια είναι πολύ σημαντικά και αφορούν την συνολική οπτική επικοινωνία ενός website.

 

Η επιτυχία μιας ιστοσελίδας είναι πολυπαραγοντική. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας μιας και έχουμε δει ιστοσελίδες που δεν πληρούν ούτε τα μισά απο αυτά που θα παραθέσουμε, να πετυχαίνουν και άλλες που πληρούν και τα 10, να μην καταφέρνουν να βγουν απο την αφάνεια.

ΛΑΘΟΣ. Η επιτυχία ενός website πάντα θα έχει να κάνει με κάποιους παράγοντες αλλά και την οπτική επικοινωνία της επιχείρησης συνολικά. Έχουμε δει άθλια eshop να κάνουν τζίρους εκατομμυρίων αλλά να πληρούν το κριτήριο της οικονομίας. Ακόμα και σε αυτά όμως, που ενδεχομένως σχεδιαστικά και επικοινωνιακά να έχουν πολλά λάθη, υπάρχουν σημεία που θα ανακαλύψετε παρακάτω (όπως αυτοί των επικεφαλίδων, των Call To Action ή της εμπιστοσύνης).

01. Branding

Το branding μιας ιστοσελίδας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας. Θα πρέπει να αντανακλά στο σύνολο της ιστοσελίδας με συνεπές look and feel. Συνδυάστε χρώματα της εταιρικής σας ταυτότητας, γραμματοσειρές και λογότυπα για να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο ισχυρή παρουσία.

02. Responsive

Με τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να παίρνουν τα σκήπτρα απο αυτούς των desktop συστημάτων εδώ και καιρό, και με την ίδια την Google να δηλώνει οτι σκέφτεται να δημιουργήσει νέο αλγόριθμο για τα αποτελέσματα της όσον αφορά του χρήστες κινητών, είναι περιττό να τονίσουμε την αναγκαιότητα μιας ιστοσελίδα να είναι responsive.

03. Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Οι Κινέζοι το είπαν χιλιάδες χρόνια πριν. Οι φωτογραφίες, μπορούν να πουν 100 λέξεις. Χρησιμοποιείστε, στο site σας, εντυπωσιακές φωτογραφίες που θα αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση ή τα προϊόντα σας. Μην πέφτετε στην παγίδα των γενικευμένο stock φωτογραφιών. Προσλάβετε επαγγελματία φωτογράφο και κάντε μια φωτογράφιση αποκλειστικά για εσάς και με το δικό σας ύφος.

04. Απλή πλοήγηση

Μην παραφορτώνετε το menu της ιστοσελίδας σας. Οι χρήστες του internet στις μέρες μας είναι υπερ-ανυπόμονοι και θέλουν να βρουν αυτό που ψάχνουν με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Κρατήστε το menu σας καθαρό και user friendly.

05. Στοιχεία επικοινωνίας

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι!!! Αν θέλετε να σας βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας, φροντίστε να έχετε τα στοιχεία επικοινωνία σας σε εμφανή σημεία. Δημοσιεύσετε το τηλέφωνο σας, την διεύθυνση σας και γίνετε όσο το δυνατόν πιο προσιτοί στους επισκέπτες του ιστότοπου σας.

06. Επικεφαλίδες

Οι πειστικές επικεφαλίδες είναι το καλύτερο δόλωμα και όταν γράφονται και τοποθετούνται σωστά αυξάνουν δραματικά το convention rate.

07. Σημαντικές πληροφορίες

Τοποθετήστε τις σημαντικές πληροφορίες για την επιχείρηση σας στο σωστό σημείο. Αυτό δεν είναι άλλο απο το τελευταίο σημείο της οθόνης, πριν αναγκαστεί κάποιος να scrollάρει στην ιστοσελίδα σας. Δεν έχει σημασία το είδος των πληροφοριών. Μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό slider, ένα CTA ή κάποια boxes. Οτι και αν είναι, φροντίστε να «περνούν» το μήνυμα που θέλετε για την επιχείρηση και το website σας.

08. Promo

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η προώθηση. Χρησιμοποιείστε blog, video, social media και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνδεθεί με την ιστοσελίδα σας.

09. Call To Action

Τα CTA αποτελούν την πεμπτουσία της αύξησης του convention rate μιας ιστοσελίδας. Μπορεί να είναι κείμενο ή γραφικά που θα προτρέπουν τους χρήστες του site να κάνουν κάτι συγκεκριμένο (όπως το να αγοράσουν ένα προϊόν ή να επικοινωνήσουν μαζί σας).

10. Εμπιστοσύνη

Οι ενδείξεις εμπιστοσύνης της επιχείρησης που προβάλλεται μέσα απο μια ιστοσελίδα είναι το υποσυνείδητο boost που χρειάζονται οι επισκέπτες ενός website για να προχωρήσουν. Χρησιμοποιείστε testimonials, reviews και πιστοποιήσεις που ενδεχομένως έχετε για να αναπτύξετε ένα κανάλι εμπιστοσύνης με τους ενδιαφερόμενους.

10 παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2441500500 για να εξετάσουμε και το δικό σας project. Μην αφήνετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, στην τύχη. Όλα παίζουν ρόλο και η επιτυχία ή η αποτυχία του σχεδιασμού μπορεί να κριθεί σε οποιοδήποτε σημείο.