Please enable JS

6 ξεπερασμένα web design trends

6 ξεπερασμένα web design trends

14 Νοε 2016 /
6 ξεπερασμένα web design trends

Ο χρόνος στο internet κυλάει διαφορετικά απο οτι στην πραγματική ζωή πολλώ δε μάλλον όσο αφορά τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο μια ιστοσελίδα που δείχνει και είναι ξεπερασμένη. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κυριολεκτικά μπορούν να σπάσουν την όποια σύνδεση έχει το website σας με την εταιρική σας ταυτότητα.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών στην εταιρική σας ιστοσελίδα θα ξοδέψει λιγότερα απο 15 δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει. Τόσο χρόνο έχετε περίπου, για να τους αποσπάσετε την προσοχή και να τους ωθήσετε να επενδύσουν σε εσάς ή τα προϊόντα σας.

Αντικειμενικά, τα 15 δευτερόλεπτα είναι πολύ λίγος χρόνος για να καταφέρετε πολλά πράγματα. Και όμως στον αγώνα σας με τον διαθέσιμο χρόνο των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας, έχετε έναν ισχυρό σύμμαχο και αυτό είναι το design της ιστοσελίδας σας.

Εαν ο ιστότοπος σας είναι ξεπερασμένος σχεδιαστικά, έχετε ήδη χάσει την μάχη.
Ας δούμε 6 σχεδιαστικά στοιχεία που πρέπει να εγκαταλείψετε ΑΜΕΣΑ, εαν ακόμη συμπεριλαμβάνονται στις ιστοσελίδες σας.

01.    Non mobile friendly websites

Οποιαδήποτε ιστοσελίδα δεν είναι mobile friendly, πολύ σύντομα θα καταποντιστεί απο τα αποτελέσματα του Google. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης έχει ήδη εξαγγείλει ένα φιλόδοξο πλάνο όπου εντός του 2017 θα παρουσιάζει διαφορετικά αποτελέσματα για την ίδια αναζήτηση σε χρήστες κινητών συσκευών απο αυτούς που θα χρησιμοποιούν desktop συστήματα!!!
Αν δε αυτό προσθέσετε το γεγονός οτι πάνω απο τις μισές τοπικές αναζητήσεις, γίνονται απο φορητές συσκευές καταλαβαίνετε οτι οτιδήποτε εκτός του responsive είναι άσκοπο και ανούσιο.

02.    Υπερσχεδιασμένες ιστοσελίδες

Less is more. Η χρήση υπερβολικών στοιχείων σε μια ιστοσελίδα, το μόνο που κάνει είναι να μπερδεύει. Δεν χρησιμεύει σε κανέναν τομέα να χρησιμοποιήσετε εκείνη την ωραία γραμματοσειρά που είδατε σε ένα άλλο site, αν αυτή δεν επικοινωνεί το σωστό μήνυμα στον επισκέπτη, ούτε να χωρέσετε μια φωτογραφία που σας άρεσε αλλά είναι εντελώς άσχετη με την θεματολογία της ιστοσελίδας σας.
Χρησιμοποιείστε απλές φόρμες και τα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία. Μην υπερφορτώνετε την ιστοσελίδα σας και χρησιμοποιείστε όσο white space μπορείτε περισσότερο.
Αφήστε τις σελίδες σας να «αναπνεύσουν».
Το ίδιο θα αισθανθούν και οι επισκέπτες σας.

υπερσχεδιασμένες ιστοσελίδες


03.    Γραμματοσειρές και στοιχεία εκτός μόδας

Η ιστοσελίδα σας μπορεί να επικοινωνήσει ένα τεράστιο αριθμό πραγμάτων για το brand σας. Εαν η ιστοσελίδα σας «φωνάζει» ότι είναι εκτός εποχής, μην περιμένετε απο τους επισκέπτες σας να έχουν σύγχρονες απαιτήσεις.
Ξεπεράστε την γραμματοσειρά Times New Roman, μπορείτε να την χρησιμοποιείτε μόνο στα κείμενα σας ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Ξεχάστε ξεπερασμένες γραφιστικές τεχνικές όπως το bevel, emboss και τις 3d σκιάσεις.

Ξεπερασμένα γραφικά

04.    Flash Splash Intro

Flash is dead! Επίσημα και με την βούλα. Δεν είναι συμβατό με τις φορητές συσκευές οπότε εαν το έχετε ακόμη στο site σας, απλά βγάλτε το.
Εαν ακόμη χειρότερα το έχετε τοποθετημένο σε intro page ή αν έχετε οποιαδήποτε intro page στην ιστοσελίδα σας ξανασκεφτείτε το.
Δώστε στους επισκέπτες σας το περιεχόμενο για το οποίο οδηγήθηκαν στο site σας (είτε μέσω του Google, είτε με direct link) ΑΜΕΣΑ.
Μην τους παρέχετε κάτι που δεν ζήτησαν και δεν τους ενδιαφέρει, όπως μια εισαγωγική σελίδα.

05.    Auto play music

Απο μόνο του το χαρακτηριστικό είναι τόσο 2000 που είναι σα να είναι σα να υπήρξε αιώνες πριν.
Μια ιστοσελίδα η οποία παίζει οποιονδήποτε ήχο (τραγούδι, μελωδία, διαφήμιση) χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη είναι οτι πιο αποτρεπτικό μπορεί να υπάρξει!!!
Οι περισσότεροι χρήστες, έχουν ανοιχτά ηχεία και κατα πάσα πιθανότητα ακούνε και κάποιο ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Πως θα σας φαινόταν εκεί που ακούγατε την αγαπημένη σας εκπομπή, ξαφνικά ξεκινούσε να ακούγεται και κάτι ξένο που δεν το επιλέξατε εσείς;

06.    Κακές stock φωτογραφίες

Η οπτική επικοινωνία της ιστοσελίδας σας είναι το Α και το Ω του brand σας. Οι φωτογραφίες είναι η ναυαρχίδα σας σε αυτή την μάχη.
Μην χρησιμοποιείτε χιλιοχρησιμοποιημένες stock φωτογραφίες.

Η χαμογελαστή κοπέλα που μιλάει στο τηλέφωνο είναι στην δική σας υποσελίδια επικοινωνίας και σε άλλες χιλιάδες ιστοσελίδες!
Είτε έχει πολλούς συγγενείς, είτε είναι η superwoman είτε είναι μια απλά άσχημη ιδέα να την χρησιμοποιήσετε και εσείς!!!

Ξεφύγετε απο τα συνηθισμένα. Εαν μπορείτε τραβήξτε εσείς δικές σας φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα προσλάβετε κάποιον φωτογράφο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα απο μια ιστοσελίδα με πρωτότυπες φωτογραφίες και οπτικό υλικό.

bad stock images

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2441 500500 για να συζητήσουμε την δική σας περίπτωση και να κάνουμε review την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας. Μπορούμε να σας προτείνουμε λύσεις.