18
Δεκέμβριος 2016

Web Design Trends για το 2017

Λίγες ημέρες πριν μας αφήσει το 2016, όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα διακινδυνεύσουμε μερικές προβλέψεις για το τι μπορούμε να περιμένουμε στην κατασκευή και τον σχεδιασμό ιστοσελίδων για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα περιμένουμε αρκετές αλλαγές στο Google και στις αναζητήσεις και την κατηγοριοποίηση των ιστοσελίδων καθώς η μηχανή αναζήτησης θα γίνει ακόμα πιο πολύ… intelligent!!! Τι να περιμένουμε στην κατασκευή των ιστοσελίδων όμως;

Όσα ξέραμε την φετινή χρονιά, δεν θα σταματήσουν να υφίστανται.   Μινιμαλισμός, open space, responsiveness και μεγάλα γραφικά θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το 2017.
Ο κόσμος του σχεδιασμού και της κατασκευής ιστοσελίδων όμως, αλλάζει με αστραπιαίους ρυθμούς και σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη εξάπλωση και διείσδυση του γρήγορου internet σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά θα φέρει μερικά ακόμη trends στον άυλο κόσμο του ιντερνετ.

Full Screen Video

full video

Έχουμε συνηθίσει τις μεγάλες φωτογραφίες background που καλύπτουν το σύνολο της οθόνης μιας ιστοσελίδας. Οι φωτογραφίες άλλωστε λένε και 1000 λέξεις. Τα video πόσες λέξεις να λένε άραγε;
Η οπτική επικοινωνία που μπορεί να προσδώσει ένα video σε μια ιστοσελίδα είναι ανεκτίμητη, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.
Περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα website με full screen background video, που θα δίνουν άμεσα τον τόνο του ιστοτόπου.

Scrolling

ng

Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι καινούργιο, μιας και το scrolling υπάρχει εδώ και πολύ καιρό αλλά περιμένουμε να το δούμε σε ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή.
Ιστοσελίδες με infinite scrolling ή με περιεχόμενο που θα φορτώνει δυναμικά και σε μεγάλη έκταση αναμένεται να παρουσιαστεί σε όλο και περισσότερα sites.
Απόλυτο παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα του National Geographic (http://www.nationalgeographic.com).

Gradients και ζωντανά χρώματα

colors

Με την Pantone να κάνει την αρχή πέρυσι και να ανακοινώνει για χρώματα της χρονιάς 2016, 2 αποχρώσεις (που συνδυάζονταν υπέροχα μεταξύ τους) τα gradients ενδυνάμωσαν την θέση τους σχεδιαστικά.
Για το 2017 αναμένουμε ακόμα περισσότερους συνδυασμούς και gradients καθώς επίσης και μια μικρή διαφοροποίηση στο flat design που πρωτοεμφανίστηκε το 2013.
Όχι, δεν θα πάψει να είναι trend το flat design, απλά περιμένουμε τα χρώματα που παύτηκαν με τον ερχομό του 3 χρόνια πριν, να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Εξάλλου τα ζωντανά χρώματα και τα gradients είναι ένας πολύ καλός και βολικός τρόπος να εισάγουμε στον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας ένταση, ζωντάνια, ζεστασιά και δυναμισμό μέσω της οπτικής επικοινωνίας.

Illustrations

illustrations

Τα γραμμικά σχέδια είχαν πάντα μια αίσθηση χαρακτήρα και προσωπικότητας που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με την παραδοσιακή φωτογραφία.
Custom illustrations που συνδυάζονται αρμονικά με την εταιρική ταυτότητα δημιουργούν μια «οπτική γλώσσα» που κεντρίζει τον επισκέπτη μιας ιστοσελίδας.

Not gridding

grid

Αυτό είναι ίσως η πιο παράτολμη πρόβλεψή που μπορούμε να κάνουμε. Το grid αποτελεί κάτι σαν το Ιερό Δισκοπότηρο στον σχεδιασμό των ιστοσελίδων.
Για το 2017 αναμένουμε μια ελάχιστη διαφοροποίηση.
Όχι, δεν αναμένουμε αναρχοποίηση (sic) του σχεδιασμού στις ιστοσελίδες αλλά μια μικρή προσπάθεια πειραματισμού που θα «σπάει» τους απόλυτους κανόνες ακριβώς για να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη μιας ιστοσελίδας.
Περιττό να τονίσουμε, πόση μεγάλη προσοχή χρειάζεται το να φεύγουμε μακριά απο τους κανόνες, αλλά αν αυτό γίνει σωστά και με μέτρο, μπορεί να παραχθούν πρωτοποριακές, σχεδιαστικά, ιστοσελίδες με WOW EFFECT.

Κάρτες

cards

Ακόμα περισσότερη χρήση καρτών. Αναφέραμε την χρήση τους στον σχεδιασμό, πρόσφατα.
Για το 2017 αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση των καρτών στις ιστοσελίδες αλλά και μεγαλύτερη διείσδυση του material design στην σχεδιαστική προσέγγιση των ιστοσελίδων.

Τυπογραφία

typo

Ήταν, είναι και θα είναι ένας απο τους μεγαλύτερους ηγέτες στον κόσμο του design. Με τον αριθμό των online γραμματοσειρών να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και με αυτό τον τρόπο να λύνεται άμεσα το θέμα τις ενσωμάτωσης γραμματοσειρών που δεν είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή των χρηστών η τυπογραφία αναμένεται να λάβει ακόμα ισχυρότερη θέση στον σχεδιασμό των ιστοσελίδων.
Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό τι μπορεί να «περάσει» υποσυνείδητα στον επισκέπτη μιας ιστοσελίδας ακόμα και το βάρος μιας γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται.

Μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2441 500500 για να συζητήσουμε τις δικές σας απόψεις για την νέα χρονιά και τι μπορεί απο όλα αυτά να εφαρμοστεί στο δικό σας project.

TOP

Inquiry