10
Φεβρουάριος 2017

5 logo trends για το 2017

Η κορωνίδα της εταιρικής ταυτότητας μιας επιχείρησης είναι το λογότυπο της. Δίνει τον τόνο της ενασχόλησης του επαγγελματία και στέλνει υποσυνείδητα μηνύματα σε αυτόν που το παρατηρεί. Είτε σκέφτεστε ανασχεδιασμό είτε φρεσκάρισμα είτε ένα ολοκαίνουργιο λογότυπο, αυτές είναι οι τάσεις για το 2017.

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κατά γράμμα ότι προτείνεται, μιας και η λογοτύπηση δεν είναι μόδα. Το branding μιας επιχείρησης χρειάζεται μια συνολική προσέγγιση και δεν εμπίπτει απαραιτήτως σε κανόνες και τάσεις.
Καλό είναι όμως να γνωρίζετε ότι τα πράγματα αλλάζουν και στον σχεδιασμό των λογοτύπων με τον χρόνο.
Κανένα από αυτά δεν είναι καινούργιο ή επαναστατικό αλλά έχουν αρκετή δυναμική στην εποχή μας.

01.    Cartoon logos

cartoon logos

Όχι, μην πάει ο νους σας στο…ανέκδοτο που λέγεται Comic Sans γραμματοσειρά!!! Αναφερόμαστε στην αυξανόμενη ανάγκη και χρήση hand-drawn λογοτύπων και η σύνδεση τους με minimal σχέδια που παραπέμπουν είτε σε χαρακτήρες cartoon είτε σε γραμματοσειρές cartoon είτε ακόμη και σε παλαιά λογότυπα cartoon.
Η ανάγκη του κόσμου για πιο εύθυμα logos πηγάζει από την ψυχολογία του.

02.    Γεωμετρικά σχήματα

geometric

Πρόκειται ίσως για το απόλυτο σχεδιαστικό trend!!! Αναμένουμε να το δούμε… παντού. Σε λογότυπα, ιστοσελίδες, μακέτες που όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε.
Η γεωμετρία υπήρχε πάντα στον σχεδιασμό (πως θα μπορούσε να λείπει άλλωστε). Πλέον εισέρχεται δυναμικά και στο κομμάτι της λογοτύπισης με την μορφή τσουναμιού!!!
Τα γεωμετρικά σχήματα περιέχουν τόση σημειολογία που μπορεί κάποιος με ένας κύκλο ή με μισό τρίγωνο να πει μια ολόκληρη ιστορία για την επιχείρηση.

03.    Απλοποίηση

simplification

Σε συνέχεια του της γεωμετρίας, έρχεται και η απλοποίηση. Ο μινιμαλισμός επικρατεί παντού και πλέον τα λογότυπα δεν είναι φορτωμένα, ούτε περιέχουν πολλά σχεδιαστικά καλούδια.
Η τάση προς μινιμαλισμό υπήρχε εδώ και χρόνια και αμέτρητες φίρμες έχουν αλλάξει τα λογότυπα τους, προς τα πιο απλοποιημένα.
Τελευταίο παράδειγμα, η Γιουβέντους.

04.    Ζωντανά χρώματα

bright colors

Η χρωματολογία φαίνεται να λαμβάνει επιτέλους την αρμόζουσα σημασία. Η τάση πάει προς πιο ζωντανά χρώματα σε λογότυπα και ιστοσελίδες.
Προσοχή, δεν αναφερόμαστε σε έντονα χρώματα, αλλά σε ζωντανά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από ένα λογότυπο που σε κουράζει από ένα που εκπέμπει ενέργεια.

05.    Τυπογραφικά σχέδια

typo

Υπήρχε πάντα στον σχεδιασμό η αδήριτη επιθυμία του σχεδιαστή να αντικαταστήσει ένα γράμμα με ένα σχέδιο και να το συμπεριλάβει στο όνομα του λογότυπου.
Η διαδικασία, όσο και αν φαντάζει φυσιολογική δεν είναι. Η ενσωμάτωση ενός σχεδίου σε ένα λογότυπο χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο.
Η σημειολογία του δεν πρέπει να αλλάζει την συνολική εικόνα και φυσικά θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την συνολική προσέγγιση της επιχείρησης.

Καλέστε μας στο 2441 500500 για να συζητήσουμε για την δική σας εταιρική ταυτότητα. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σας και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την βέλτιστη επιλογή.

TOP

Inquiry