Please enable JS

Social Media και πώληση προϊόντων

Social Media και πώληση προϊόντων

26 Οκτ 2017 /
Social Media και πώληση προϊόντων

Η σύγχυση στο internet, είναι συχνό φαινόμενο και κατά κύριο λόγο ευθύνεται η κακή πληροφόρηση και η έλλειψη προσέγγισης οπτικής επικοινωνίας μιας επιχείρησης. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πεδίο στρέβλωσης της ορθής επιχειρηματικής παρουσίας. Το ερώτημα ολοένα και πιο συχνό… «μπορώ να πουλήσω μέσω facebook;»

 

Η απάντηση έχει (ως συνήθως) 2 σκέλη. Το γρήγορο που απαντάει «ΝΑΙ» και το πιο αργό που απαντάει «ΟΧΙ»!!!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα Social Media είναι… Μέσα Δικτύωσης και τίποτα παραπάνω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δίοδοι διαφήμισης και κοινοποίησης παρουσίας μιας επιχείρησης αλλά… ως εκεί!
Προφανώς και μπορούν να πουλήσουν προϊόντα είτε έμμεσα (μέσω κοινοποίησης) είτε άμεσα αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αφορμή για τα παραπάνω, ήταν μια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού η οποία μετά από εκτεταμένη έρευνά της επί καταγγελιών καταναλωτών που προχώρησαν σε συναλλαγές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα μέσω του facebook, διαπίστωσε παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές και καλούν τους καταναλωτές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την αγορά αγαθών, χωρίς ωστόσο, είτε να τους παραδώσουν τα αγαθά αυτά, είτε να παραδίδουν αγαθά άλλα από τα παραγγελθέντα ή απομιμητικά / ελαττωματικά χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι κοινή συνισταμένη των εν λόγω καταγγελιών είναι:

- Η απουσία δήλωσης ταχυδρομικής διεύθυνσης του εμφανιζόμενου ως προμηθευτή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή, σε κάποιες περιπτώσεις, η δήλωση ψευδούς διεύθυνσης στην Ελλάδα.

- Η αδυναμία επικοινωνίας του καταναλωτή με τις προβαλλόμενες γραμμές επικοινωνίας (συνήθως σε κινητά τηλέφωνα της χώρας) ή η προβολή τηλεφωνικών γραμμών που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της χώρας.

- Η αποστολή των αγαθών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στα συνοδευτικά δελτία των οποίων δεν αναφέρεται η διεύθυνση επικοινωνίας του αποστολέα ή αναφέρεται ψευδής διεύθυνση.

- Το «μπλοκάρισμα»,  αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή και παραληφθούν τα προϊόντα,  του χρήστη-καταναλωτή από τον αποστολέα των αγαθών, ώστε να καθίσταται δυσχερής η άσκηση των δικαιωμάτων που παρέχει η νομοθεσία στον καταναλωτή για αγορές από το διαδίκτυο.

Με τα δεδομένα αυτά, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κάλεσε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφιστά την προσοχή στις πληροφορίες που είναι θεμιτό να αναζητούν προσυμβατικά, ως ένδειξη αξιοπιστίας του προμηθευτή. Πιο συγκεκριμένα, συστήνει στους καταναλωτές να μην προχωρούν σε συναλλαγή, εφόσον δεν ενημερώνονται για τα παρακάτω:

- Την ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, έδρα προμηθευτή, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμό ΓΕΜΗ επιχείρησης)

- Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος και την συνολική τιμή του, (συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν έξοδα σε περίπτωση επιστροφής κλπ.)

- Τον τρόπο πληρωμής και αποστολής και τη  διαθεσιμότητα του προϊόντος

- Το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος εντός 14 ημερών, καθώς  και την πολιτική επιστροφής της επιχείρησης σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αυτού

- Τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης τυχόν διαφορών

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες πρέπει να είναι επικαιροποιημένες και να δίνονται στον καταναλωτή με τρόπο απλό και κατανοητό.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εμφατική η δήλωση της προβληματικής κατάστασης στα Social Media όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η πιθανότητα να επιτύχει μια προσπάθεια ηλεκτρονικού επιχειρείν μόνο μέσω Social Media είναι τόσο μικρή που αποτελεί σχεδόν απονενοημένο διάβημα!!!
Στο ηλεκτρονικό εμπόριο όλα ξεκινούν από την κατασκευή ενός ελκυστικού και σύγχρονου eshop, το οποίο θα διευκολύνει τον χρήστη και θα του παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια που τονίζεται παραπάνω από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου αλλά και από την χρήση ασφαλών τεχνικών σύνδεσης (προμήθεια πιστοποιητικού ασφαλείας SSL), την χρήση ασφαλούς περιβάλλοντος φιλοξενίας (hosting) αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη όλων των διαδικασιών από εξειδικευμένα άτομα ή ομάδες.

Μην αφήνετε τις φήμες να σας παρασύρουν. Επιδιώξτε να μιλήσετε εκτενώς με ανθρώπους που γνωρίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και απαιτείστε να σας εξηγήσουν το «γιατί» και το «πως» καθετί σας προτείνουν για την επιχείρηση σας ή την ιστοσελίδα σας.

Συνήθως, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται!!!