Please enable JS

Φωτογραφίες στις ιστοσελίδες

Φωτογραφίες στις ιστοσελίδες

06 Μαϊ 2018 /
Φωτογραφίες στις ιστοσελίδες

Η οπτική επικοινωνία μιας ιστοσελίδας είναι ένα ισχυρό asset στην κατασκευή της και πρέπει να αξιοποιηθεί απαραιτήτως και ανυπερθέτως. Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες στην χρήση φωτογραφιών και τι πρέπει να προσέχουμε όταν τις επιλέγουμε για το brand μας;

 Ένα μεγάλο μέρος της επιλογής των κατάλληλων φωτογραφιών έχει να κάνει με το είδος της επιχείρησης, την φύση των προϊόντων, τους στόχους της επιχείρησης και την στόχευση του πελατολογίου.
Όσο μεγαλύτερη και εκτενέστερη έρευνα γίνει στους παραπάνω τομείς, τόσο καλύτερη επιλογή οπτικού υλικού θα γίνει.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

  1. Εντυπωσιάστε

εντυπωσικές φωτογραφίες

Ζούμε σε μια εποχή που δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική η ανάγκη να τραβήξουμε την προσοχή των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας.
Κάποτε, όχι πολύ μακριά απο την σημερινή εποχή, το internet δεν υπήρχε καν σαν επιλογή branding μιας επιχείρησης. Τα παραδοσιακά μέσα προβολής (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα κλπ) διατηρούσαν αποκλειστικότητα στην προβολή μιας επιχείρησης και όλοι πάλευαν για μια θέση σε αυτά.
Οι καιροί άλλαξαν δραματικά και σε αυτό τον τομέα. Πλέον το internet είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής στην κούρσα της προβολής και μας έχει, κυριολεκτικά, κατακλύσει το οπτικό μας πεδίο με χιλιάδες οπτικά ερεθίσματα.


Το ανθρώπινο μυαλό, στην προσπάθεια του να φιλτράρει όλα αυτά τα ερεθίσματα, λειτουργεί σαν υπολογιστής (ποιος μπορεί να πει άλλωστε, οτι δεν είναι)! Εγκαθιστά τα δικά του ad-blocker και απορρίπτει τα τετριμμένα και τα μη ενδιαφέροντα. Όσο ποιο πολύ εμβαθύνει στην χρήση του internet, όσο ποιο πολύ επισκέπτεται και βλέπει ιστοσελίδες, τόσο ποιο απαιτητικό γίνεται. Για να του τραβήξει κάτι το ενδιαφέρον, θα πρέπει να είναι ξεχωριστό, θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό και θα πρέπει να του κεντρίσει το ενδιαφέρον άμεσα.

  1. Αναπάντεχο

αναπάντεχο

Αν θέλετε πραγματικά να τραβήξετε την προσοχή στην ιστοσελίδα σας, να μια απλή τεχνική.
Σκεφθείτε τι είδους φωτογραφίες θα περιμένει κάποιος να δει στην ιστοσελίδα σας. Τώρα, χρησιμοποιήστε κάτι πολύ διαφορετικό απο αυτό που σκεφθήκατε!!!

Το κλειδί για να δείχνουν οι φωτογραφίες της ιστοσελίδας σας αυθεντικές και να δημιουργούν συναισθήματα είναι να διακόπτουν τις προσδοκίες των ανθρώπων που θα τις δουν.

  1. Σκεφθείτε σοβαρά τα illustration

illustration

Σκεφτόμαστε εικόνες και αυτόματα έρχονται στο μυαλό μας οι φωτογραφίες. Ακριβώς επειδή οι φωτογραφίες είναι πανταχού παρούσες, η χρήση illustrations έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν εντύπωση!

Άλλωστε στην εποχή των smartphones και των πολύ καλών φωτογραφικών μηχανών που ενσωματώνουν ο καθένας μπορεί να βγάλει μια αξιοπρεπή φωτογραφία και να την δημοσιεύσει στα social media. Τι γίνεται όμως με τα illustrations; Η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο, ώστε η παραγωγή τους να γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού όπως στις φωτογραφίες.
Αυτό απο μόνο του εντάσσεται ακριβώς στον πιο πάνω κανόνα του αναπάντεχου.

Κάντε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να περιμένουν το αναπάντεχο. Δεν υπάρχει τίποτα ποιο challenging για το ανθρώπινο μυαλό.

  1. Μην περιπλέκετε τα πράγματα

απλοποιήστε τις φωτογραφίες των ιστοσελίδων σας

Πολλές φορές φορές οι ποιο αποτελεσματικές εικόνες είναι οι ποιο διακριτικές.

Είτε χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες είτε illustrations πάντα να έχετε κατα νου οτι μπορεί το λιγότερο να δείχνει περισσότερα!!!

Οι απλούστερες σιλουέτες και τα βασικά σχήματα μπορούν να μεταδώσουν δυνατά μηνύματα στο ανθρώπινο μυαλό και το κυριότερο... να τα μεταδώσουν γρήγορα μιας και δεν υπάρχει πλεονάζουσα πληροφορία για να επεξεργαστεί.

  1. Επικεντρωθείτε στο χρώμα

επικεντρωθείτε στο χρώμα της ιστοσελίδας σας

Εαν παρατηρήσετε προσεκτικά τα μεγάλα brand (Apple, Coca Cola, Vodafone κλπ), όλα έχουν ένα βασικό χρώμα. Λευκό για την Apple, κόκκινο για την Coca Cola κ.ο.κ.

Πολλά απο αυτά τα brand «υιοθετούν» ένα συγκεκριμένο χρώμα για συγκεκριμένα προϊόντα ή ακόμα ακόμα και για συγκεκριμένες καμπάνιες.

Ένα απο τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η καμπάνια της Rolls Royce για το Rolls Royce Black Badge. Η εταιρεία υιοθέτησε για όλη την καμπάνια το μαύρο χρώμα και και όλες οι εικόνες ήταν σκουρόχρωμες και βασιζόταν στο μαύρο.

εκμεταλευθείτε το χρώμα προς όφελος της ιστοσελίδας σας

 

Μην αφήνετε τον σχεδιασμό του website σας στην τύχη του. Όλα έχουν λόγο ύπαρξης και πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά απο μελέτη. Εμείς στο isotopon φροντίζουμε να σας εξηγούμε το κάθε τι για να σας δώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, για να αποφασίσετε την βέλτιστη λύση.
Καλέστε μας στο 2441500500 για να συζητήσουμε για την κατασκευή ή τον ανασχεδιασμό και της δικής σας ιστοσελίδας.