8
Δεκέμβριος 2022

Οι μισοί απο τους πελάτες e-shop καταφεύγουν αλλού αν οι πληροφορίες είναι ελλιπείς

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες που είχαν από τις online αγορές τους, ανέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 6000 πελάτες e-shop.

Σύμφωνα με το 94% των ερωτηθέντων, οι σωστές πληροφορίες των προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις αγορές τους. Σε σύγκριση με πέρυσι, το ποσοστό αυτό σημείωσε αύξηση 11%.

Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα για τους ιδιοκτήτες e-shop, είναι το γεγονός ότι η έλλειψη καλών πληροφοριών για τα προϊόντα, κάνει το 53% των καταναλωτών να θέλουν να κάνουν τις αγορές τους από άλλο e-shop!

Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν ότι το 82% των υποψήφιων αγοραστών, πιστεύει ότι είναι σημαντικό ή απαραίτητο να βλέπουν τα οικολογικά διαπιστευτήρια ενός προϊόντος, όταν πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο. Είναι σαφές ότι οι έμποροι πρέπει να κάνουν τη βιωσιμότητα βασικό δόγμα οποιουδήποτε ψηφιακού ραφιού.

Στην έρευνα καταγράφηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι καταναλωτές σε ανακριβείς πληροφορίες προϊόντων, όπου σχεδόν οι μισοί (47%) το βρίσκουν απογοητευτικό, ενώ το 36% αισθάνεται ακόμη και θυμό εξαιτίας του.

Εκτός από την ύπαρξη επαρκών πληροφοριών των προϊόντων, τα e-shop μπορούν επίσης να σκεφτούν τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης των λεπτομερειών του προϊόντος. Το 39% των καταναλωτών προτιμά τις γραπτές περιγραφές προϊόντων. Οι εικόνες έρχονται στη δεύτερη θέση (25%), ακολουθούμενες από τις αξιολογήσεις πελατών (18%). Μια ακόμη μικρότερη ομάδα προτιμά βίντεο προϊόντων (12%).

Όπως έχουμε πει κατ’ εξακολούθηση η κατασκευή του e-shop είναι το πρώτο βήμα για το ηλεκτρονικό επιχειρείν αλλά το μεγαλύτερο βάρος της επένδυσης πρέπει να δοθεί στην παρουσίαση των προιόντων και στο pre και after sales support.

TOP

Inquiry