4
Νοέμβριος 2023

Online buyer πόσα ξοδεύουν σε κάθε αγορά

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Η χαμηλή τιμή αναφέρεται επανειλημμένα ως καθοριστικός παράγοντας στις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών. Ωστόσο, το φθηνό είναι σχετικό και ανάλογα με τη χώρα, όσοι αγοράζουν online είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν αρκετά υψηλά ποσά κατά τις αγορές τους.

Το ψηφιακό τοπίο έχει υποστεί μια γρήγορη μεταμόρφωση, δημιουργώντας ένα ποικίλο τοπίο στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τους καταναλωτές, παγκοσμίως.

Από τα “παραδοσιακά” ηλεκτρονικά καταστήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αγορές ζωντανής ροής, έως διάφορες υπηρεσίες πολλαπλών καναλιών, οι δυνατότητες πραγματοποίησης ψηφιακών, ή εν μέρει ψηφιακών αγορών, φαίνονται απεριόριστες.

Η άνεση της σύγχρονης πραγματικότητας των online αγορών, έχει γίνει ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας των καταναλωτών και οι προσδοκίες των καταναλωτών για φιλικές προς τον χρήστη εμπειρίες έχουν αυξηθεί. Οι πελάτες αποδίδουν μεγάλη αξία στις ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες προϊόντων, στην εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και, κυρίως, στην ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Αυτό αποκαλύπτει η τρέχουσα έκδοση του The Future Shopper Report, της Wunderman Thompson. Το κόστος παίζει καθοριστικό στις online αγορές, αλλά αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι οι ηλεκτρονικές αγορές πρέπει να είναι πάνω από όλα φθηνές;

Η Wunderman Thompson έχει επίσης αναλύσει την ευαισθησία των καταναλωτών στις τιμές, όταν πρόκειται για προϊόντα υψηλής τιμής. Στην πραγματικότητα, ο μέσος διαδικτυακός αγοραστής παγκοσμίως, είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ένα αρκετά εντυπωσιακό ποσό για ένα μόνο προϊόν: 378 δολάρια κατά μέσο όρο. Ωστόσο, αρκετές χώρες αποκλίνουν έντονα από αυτόν τον μέσο όρο, και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Στη Γερμανία και την Κίνα ξοδεύουν τα περισσότερα
Οι καταναλωτές που ξοδεύουν τα περισσότερα για online αγορές είναι οι Γερμανοί. Με μέγιστη τιμή 749 δολαριών για αγορά ενός μεμονωμένου προϊόντος, οι διαδικτυακοί αγοραστές στη Γερμανία είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Δεδομένων των υψηλών κοινωνικοοικονομικών στάνταρ της Γερμανίας, η ηγετική της θέση ενδέχεται να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη, όμως η 2η θέση στην κατάταξη είναι λιγότερο προφανής, αφού πρόκειται για την Κίνα. Οι Κινέζοι διαδικτυακοί αγοραστές είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και 646 δολάρια για ένα μόνο προϊόν.

Στις ΗΠΑ, με 381 δολάρια, οι καταναλωτές ξοδεύουν περίπου όσο ο παγκόσμιος μέσος όρος. Σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Κολομβία ή η Ινδία, παρά το γεγονός ότι τα κοινωνικοοικονομικά επίπεδα είναι χαμηλά και οι καταναλωτές έχουν σημαντικά λιγότερα χρήματα στη διάθεσή τους, εξακολουθούν να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν συγκρίσιμα υψηλές τιμές για μεμονωμένα είδη. Για παράδειγμα, τα 305 δολάρια ανά είδος, μπορεί να θεωρηθεί υψηλό ποσό για μια χώρα όπως η Βραζιλία, όπου το μέσο διαθέσιμο εισόδημα είναι χαμηλό.

TOP

Inquiry