21
Δεκέμβριος 2020

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τις επιστροφές μετά την ολοκλήρωση μιας αγοράς στο eshop σας

Γνωρίζατε ότι επιστρέφονται έως και 30% των παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου μετά τις περιόδους των γιορτών;

Δεδομένου ότι ένας μεγάλος όγκος επιστροφών μπορεί να είναι ένα σοβαρό πλήγμα στα εποχικά κέρδη του eshop σας, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε μέτρα τώρα για να μειώσετε την πιθανότητα να συμβούν.

Χρησιμοποιήστε εικόνες που αντιπροσωπεύουν σαφώς τα προϊόντα σας 

Ένας πελάτης ηλεκτρονικού εμπορίου δεν μπορεί να αισθανθεί το προϊόν σας. Δεν μπορούν να το αγγίξουν και να το πάρουν και να το γυρίσουν στα χέρια τους. Η κατανόησή τους για το αντικείμενο έγκειται αποκλειστικά σε αυτά που βλέπουν στον ιστότοπό σας.

Οι εικόνες προϊόντων πωλούνται καλύτερα όταν δίνουν στον αγοραστή μια άποψη από πολλές οπτικές γωνίες και προοπτικές. Όταν πωλείτε ρούχα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμφανίζετε μοντέλα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να βοηθήσετε τους θεατές να συνδέσουν στενότερα το αντικείμενο με τον εαυτό τους.

Δείξτε ολόκληρο το προϊόν

Και πάλι, χρησιμοποιήστε διάφορες προοπτικές, αλλά βεβαιωθείτε ότι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο θεατής είναι το πλήρες προϊόν. Είναι εντάξει να κάνετε ζουμ σε ειδικές λειτουργίες ή συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά προσθέστε αυτά αφού ο αγοραστής ξέρει ακριβώς τι κοιτάζει.

Κάντε το προϊόν το επίκεντρο. Τα εντυπωσιακά υπόβαθρα είναι ωραία, αλλά προσέξτε ότι δεν τραβάτε το βλέμμα του θεατή από το ίδιο το προϊόν. Εξετάστε το απλό μονόχρωμο ή δύο χρώματα στα συμπληρωματικά χρώματα και τον ποιοτικό φωτισμό που επιτρέπει στο στοιχείο να ξεχωρίζει.

Το καλύτερο που μπορεί να απεικονίσει το προϊόν «στην πραγματική ζωή,» η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε για την πώλησή τους και να αποφευχθεί μια επιστροφή.

Προσθέστε αναλυτικές λεπτομέρειες όπως μετρήσεις και γραφήματα μεγεθών 

Τίποτα δεν ξεκινά μια επιστροφή πιο γρήγορα από ένα στοιχείο που δεν ταιριάζει. Είτε πρόκειται για ένα πουλόβερ που είναι πολύ μικρό ή ένα ζευγάρι παντόφλες που είναι πολύ μεγάλο, είναι πιθανό να σταλούν πίσω.

Βοηθώντας τους πελάτες να επιλέξουν γρήγορα το σωστό μέγεθος τους κάνει πιο ευτυχισμένους με την αγορά τους, πιο σίγουροι για την επωνυμία σας και πιο πιθανό να διατηρήσουν αυτά που αγοράζουν.

Το διάγραμμα μεγεθών είναι κρίσιμο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν φορετά προϊόντα όπως παπούτσια, πουκάμισα, πουλόβερ και πολλά άλλα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε πολλαπλούς οδηγούς μεγέθους και να τους συνδέσετε με συγκεκριμένα προϊόντα και κατηγορίες.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το διάγραμμα μεγεθών:

  • Εμφάνιση γραφημάτων μεγέθους σε καρτέλες προϊόντων ή ως αναδυόμενο παράθυρο.
  • Προσθέστε έναν οδηγό μεγέθους ανεβάζοντας μια εικόνα γραφήματος απευθείας στη σελίδα ή την ανάρτηση.
  • Προσθέστε προσαρμοσμένες οδηγίες για να βοηθήσετε τους αγοραστές να μετρήσουν σωστά και να επιλέξουν το σωστό μέγεθος.
  • Δημιουργήστε προσαρμοσμένα γραφήματα και επισυνάψτε τα σε σχετικές χώρες.

 

Προσφέρετε δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων 

Η δυνατότητα σύγκρισης παρόμοιων προϊόντων βοηθά τους αγοραστές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποιο στοιχείο είναι κατάλληλο για αυτούς χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας.

Τα διαγράμματα σύγκρισης επιτρέπουν επίσης στους καταναλωτές να κατανοήσουν εάν ένα ακριβότερο προϊόν είναι καλύτερη τιμή βάσει των συγκρίσιμων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών τους.

Εργαλεία σύγκρισης που συμπληρώνονται αυτόματα, διευκολύνουν την προσφορά αυτής της ευκολίας στους πελάτες σας, βοηθώντας τους να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

Με την σύγκριση προϊόντων, οι πελάτες σας θα δουν την επιλογή να συγκρίνουν προϊόντα απευθείας σε σελίδες κατηγοριών ( ή οποιεσδήποτε άλλες υποσελίδες στην ιστοσελίδα σας ).

Διαλέγοντας τις επιλογές που εξετάζουν, μπορούν να αξιολογήσουν τις σημαντικές λεπτομέρειες του προϊόντος δίπλα-δίπλα, καθώς και τις τιμές, τις αξιολογήσεις των πελατών, τα επίπεδα αποθέματος και τις λεπτομερείς περιγραφές.

Γράψτε σαφείς περιγραφές προϊόντων 

Στις περιγραφές των προϊόντων σας, αναφέρετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες, αλλά προσπαθήστε να μην τις υπερβείτε. Σύμφωνα με μια μελέτη του Ομίλου Nielsen Norman , «το 20% των αποτυχιών αγοράς είναι πιθανώς αποτέλεσμα ελλιπών ή ασαφών πληροφοριών προϊόντος.

Για να αποφύγετε αυτές τις χαμένες πωλήσεις και πιθανές αποδόσεις:

  • Εξηγήστε με σαφήνεια την προβλεπόμενη χρήση ενός προϊόντος και τι κάνει.
  • Προτείνετε προστιθέμενες τιμές ή οφέλη.
  • Συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Οι περιγραφές προϊόντων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε σύντομες παραγράφους ( δύο ή τρεις σύντομες προτάσεις ) και κουκκίδες, και οι δύο από τις οποίες έχουν βρεθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση της προσοχής των θεατών.

Γιατί είναι σημαντικές οι σύντομες παράγραφοι και οι κουκκίδες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια υποσυνείδητη αποστροφή στην ανάγνωση μεγάλων τμημάτων κειμένου, αλλά τους αρέσει να ξεφεύγουν και να βρίσκουν τις λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για αυτούς το συντομότερο δυνατό.

Οι κουκκίδες παρέχουν έναν σαφή και συνοπτικό τρόπο για την εμφάνιση των πιο σημαντικών πληροφοριών.

Συμπεριλάβετε σελίδες FAQ 

Οι αναπάντητες ερωτήσεις μπορούν να είναι βασικοί συντελεστές των εγκαταλελειμμένων καροτσιών και των δυσαρεστημένων πελατών.

Όταν δεν έχετε το χρόνο να απαντήσετε μεμονωμένα στην ερώτηση κάθε πελάτη, μια καλογραμμένη σελίδα συχνών ερωτήσεων μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα για διατήρηση και πωλήσεις.

Για παράδειγμα, ένας πελάτης που εξετάζει τα προϊόντα σας χωρίς γλουτένη μπορεί να θέλει να μάθει ποια μέτρα λαμβάνετε για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση με προϊόντα γλουτένης.

Προβλέποντας τις ερωτήσεις των αγοραστών και παρέχοντας σαφείς και εύκολες απαντήσεις στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις, μπορείτε να γεφυρώσετε σημαντικά το κενό επικοινωνίας που είναι συχνά ένα ζήτημα στην εμπειρία διαδικτυακών αγορών έναντι προσώπων.

Μια σαφής και λεπτομερής σελίδα FAQ μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις των αγοραστών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να γράψουν ένα email και να περιμένουν μια απάντηση. Μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να μην απαντάτε ξανά στις ίδιες ερωτήσεις για εκείνους τους πελάτες που έχουν την τάση να σας καλούν.

Αυτό όχι μόνο ελευθερώνει τις τηλεφωνικές γραμμές σας αλλά ελαχιστοποιεί το χρόνο που πρέπει να περάσετε εσείς ή οι υπάλληλοί σας για να απαντήσετε σε ερωτήσεις.

Προσφέρετε ζωντανή συνομιλία

Οι πελάτες που δεν μπορούν να λάβουν γρήγορες, αποφασιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των προϊόντων τους ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να διστάσουν ή να εγκαταλείψουν την αγορά τους εντελώς.

Η ερευνητική ομάδα καταναλωτών Forrester διαπίστωσε ότι το 73% των αγοραστών λένε ότι η εκτίμηση του χρόνου τους είναι το πιο σημαντικό μέρος της εξυπηρέτησης πελατών.

Εκτός από μια καλογραμμένη σελίδα συχνών ερωτήσεων, η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας είναι ένας ζωτικός και αποτελεσματικός τρόπος για να δείξετε στους πελάτες σας ότι σέβεστε το χρόνο τους. Η ζωντανή συνομιλία διατηρεί τον πελάτη στη σελίδα σας, επιτρέποντάς τους να βρουν τις απαντήσεις τους σε πραγματικό χρόνο, αντί να τις αναζητήσουν αλλού – όπως στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή.

Συσκευάστε τα προϊόντα σας έτσι ώστε να είναι ελκυστικά και ασφαλή

Τουλάχιστον, οι πελάτες σας θα πρέπει να λαμβάνουν τη σωστή παραγγελία, εγκαίρως, σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ανθεκτική συσκευασία, άφθονο υλικό επένδυσης ή χρήση ξηρού πάγου, ανάλογα με τα προϊόντα που προσφέρετε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο σωστού μεγέθους. Τα κουτιά που είναι πολύ μεγάλα επιτρέπουν σε αντικείμενα να αναπηδούν και να σπάνε ή να σπαταλούν πόρους απαιτώντας υπερβολικές ποσότητες γεμίσματος. Από την άλλη πλευρά, ένα κουτί που είναι πολύ μικρό μπορεί να μην επιτρέπει αρκετή επένδυση για την προστασία του αντικειμένου.
  • Μην κολλάτε στο κάλυμμα. Εάν χρησιμοποιείτε περιτύλιγμα φυσαλίδων, τυλίξτε το ίδιο το αντικείμενο και σφραγίστε με ταινία και, στη συνέχεια, προσθέστε υλικά συσκευασίας στο κουτί για να μειώσετε τη μετατόπιση.
  • Χρησιμοποιήστε ετικέτες ασφαλείας. Η ετικέτα “Fragile”, “Breakable” ή “This Side Up” επιτρέπει στον μεταφορέα να γνωρίζει ότι τα περιεχόμενα του κιβωτίου πρέπει να χειρίζονται με προσοχή.
  • Προστατέψτε τα υγρά. Χρησιμοποιείτε πάντοτε αδιάβροχες σακούλες όταν στέλνετε υγρά και διπλώνετε τις για ασφάλεια. Ένα σπασμένο μπουκάλι αρώματος μπορεί να καταστρέψει ένα ολόκληρο κουτί δώρων και να δημιουργήσει έναν πονοκέφαλο επιστροφής που κανείς δεν χρειάζεται.
  • Χρησιμοποιήστε συρρίκνωση. Το συρρικνωμένο περιτύλιγμα είναι φθηνό, εύκολο στη χρήση και ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τα προϊόντα σας από φθορές ή υγρασία κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι λίγοι αγοραστές μετατρέπονται σε πιστούς πελάτες όταν απλώς ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες τους.

Η υψηλής ποιότητας συσκευασία, τα υλικά συσκευασίας και τα προϊόντα αποστολής με θέμα τις διακοπές είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας και να τους βοηθήσετε να θυμούνται και να επιστρέφουν ξανά στην επωνυμία σας ξανά και ξανά.

Κρατήστε τους πελάτες χαρούμενους

Κάντε τη σεζόν των αγορών των διακοπών σας το καλύτερο που μπορεί να είναι όχι μόνο η συνάντηση, αλλά υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των πελατών σας.

Από εικόνες προϊόντων έως συσκευασία και εξυπηρέτηση πελατών, η χρήση των κατάλληλων εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να εξασφαλίσει καλές διακοπές για εσάς και τους αγοραστές σας.

TOP

Inquiry