5
Ιανουάριος 2022

Τι νέο υπάρχει στο PageSpeed Insights

Μάθετε για τα πιο πρόσφατα στοιχεία του PageSpeed Insights για να σας βοηθήσουν να μετρήσετε καλύτερα και να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα της σελίδας και του ιστότοπού σας.

Με τα χρόνια, το PageSpeed Insights (PSI) έχει εξελιχθεί σε μια ενιαία πηγή για δεδομένα πεδίου και εργαστηρίου. Ενσωματώνει πληροφορίες από την αναφορά Chrome UX (CrUX) και τα διαγνωστικά Lighthouse για να παρέχει πληροφορίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπού σας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε μια ενημερωμένη έκδοση του PSI! Αν και είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στη σουίτα εργαλείων ταχύτητας, η βάση κωδικών PSI ήταν δέκα ετών, περιείχε πολύ κώδικα παλαιού τύπου και έπρεπε να επανασχεδιαστεί. Με τον ανασχεδιασμό αντιμετωπίστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη διεπαφή στο PSI, η οποία μερικές φορές δυσκόλευαν τους χρήστες να πλοηγηθούν στις αναφορές των μετρήσεων. Οι πρωταρχικοί στόχοι ήταν:

  • Να γίνει η διεπαφή χρήστη πιο διαισθητική, διαφοροποιώντας σαφώς τα δεδομένα που προέρχονται από ένα συνθετικό περιβάλλον και τα δεδομένα που συλλέγονται από χρήστες στο πεδίο.
  • Ξεκάθαρη αναφορά στο πώς υπολογίζεται η αξιολόγηση Core Web Vitals στη διεπαφή χρήστη.
  • Εκσυγχρονισμός της εμφάνισης και της αίσθησης του PSI, αξιοποιώντας το Material Design .

Τι νέα;

Ο επανασχεδιασμός της διεπαφής χρήστη PSI στοχεύει να βελτιώσει την παρουσίαση των δεδομένων της αναφοράς και να προσθέσει σαφήνεια και ευκρίνεια στα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στην αναφορά. Η νέα διεπαφή χρήστη έχει ως στόχο να είναι πιο διαισθητική και βοηθά τους προγραμματιστές να ανακαλύπτουν γρήγορα πληροφορίες εργαστηριακής και επιτόπιας απόδοσης για τις σελίδες τους. Οι θεμελιώδεις αλλαγές στη διεπαφή χρήστη περιλαμβάνουν:

Σαφή διαχωρισμός δεδομένων πεδίου και εργαστηρίου

Αλλαγή της διεπαφής χρήστη ώστε να διαχωρίζονται σαφώς τα δεδομένα πεδίου από τα δεδομένα εργαστηρίου. Οι ετικέτες για τα “Δεδομένα πεδίου” και “Δεδομένα εργαστηρίου” έχουν αντικατασταθεί με κείμενο που υποδεικνύει τι σημαίνουν τα δεδομένα και πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Η παραδοσιακή βαθμολογία απόδοσης βάσει εργαστηρίου, η οποία εμφανίζεται επί του παρόντος στην κορυφή, έχει μετακινηθεί στην ενότητα Δεδομένα εργαστηρίου για να αποφευχθεί η ασάφεια σχετικά με την προέλευση της βαθμολογίας.

 

Αξιολόγηση Core Web Vitals

Το αποτέλεσμα αξιολόγησης Core Web Vitals, το οποίο προηγουμένως εμφανιζόταν ως μία λέξη “επιτυχία” ή “αποτυχία” στα Δεδομένα πεδίου, ξεχωρίζει τώρα ως ξεχωριστή υποενότητα με ένα ξεχωριστό εικονίδιο.

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη διαδικασία αξιολόγησης για το Core Web Vitals. Οι μετρήσεις Core Web Vitals FID, LCP και CLS μπορούν να συγκεντρωθούν είτε σε επίπεδο σελίδας είτε σε επίπεδο προέλευσης. Για συναθροίσεις με επαρκή δεδομένα και στις τρεις μετρήσεις, η συγκέντρωση περνάει από την αξιολόγηση Core Web Vitals, εάν τα 75α εκατοστημόρια και των τριών μετρήσεων είναι Καλά. Διαφορετικά, η συγκέντρωση δεν περνά την αξιολόγηση. Εάν η συνάθροιση έχει ανεπαρκή δεδομένα FID, θα περάσει την αξιολόγηση εάν και τα δύο εκατοστημόρια του 75ου LCP και CLS είναι Καλά. Εάν είτε το LCP είτε το CLS έχουν ανεπαρκή δεδομένα, η συγκέντρωση σελίδας ή επιπέδου προέλευσης δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

 

Ετικέτες για απόδοση κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών

Αλλάχθηκε το μενού πλοήγησης στο επάνω μέρος και συμπεριλήφθηκε σύνδεσμος για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές κεντρικά στη σελίδα αναφοράς. Οι σύνδεσμοι είναι πλέον εύκολα ορατοί και υποδεικνύουν ευδιάκριτα την πλατφόρμα για την οποία εμφανίζονται τα δεδομένα. Αυτό βοήθησε επίσης να γίνει πιο καθαρή η γραμμή πλοήγησης.

 

Σύνοψη προέλευσης

Η Σύνοψη προέλευσης, η οποία παρέχει τη συγκεντρωτική βαθμολογία CrUX για όλες τις σελίδες από την αρχή, εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή με κλικ σε ένα πλαίσιο ελέγχου.

 

Πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες

Η αναφορά περιλαμβάνει τώρα μια νέα ενότητα πληροφοριών στο κάτω μέρος κάθε πεδίου και κάρτα εργαστηρίου που μοιράζεται τις ακόλουθες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα του δείγματος:

  • Περίοδος συλλογής δεδομένων
  • Διάρκεια επίσκεψης
  • συσκευές
  • Δικτυακές συνδέσεις
  • Το μέγεθος του δείγματος
  • Eκδόσεις Chrome

Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να βελτιώσουν τη διάκριση μεταξύ δεδομένων εργαστηρίου και πεδίου και να βοηθήσουν τους χρήστες που στο παρελθόν ήταν αβέβαιοι για το πώς μπορεί να διαφέρουν οι δύο πηγές δεδομένων (εργαστήριο και πεδίο).

 

Ανάπτυξη προβολής

Έχουμε μια νέα δυνατότητα “Ανάπτυξη προβολής” που προσθέτει μια αναλυτική λειτουργία στην ενότητα δεδομένων πεδίου και σας επιτρέπει να προβάλλετε λεπτομερείς λεπτομέρειες για τις μετρήσεις Core Web Vitals.

 

Εικόνα σελίδας

Καταργήθηκε η εικόνα της φορτωμένης σελίδας, η οποία εμφανίζεται ακριβώς δίπλα στα δεδομένα του πεδίου. Η εικόνα και οι μικρογραφίες της σελίδας που εμφανίζει την ακολουθία φόρτωσης θα είναι και οι δύο διαθέσιμες στην ενότητα εργαστηριακών δεδομένων.

 

PSI σήμερα

Κάνοντας ένα βήμα πίσω, ας δούμε τι προσφέρει η τρέχουσα αναφορά PageSpeed Insights. Η αναφορά PSI περιλαμβάνει δεδομένα απόδοσης για κινητές συσκευές όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές σε μεμονωμένες καρτέλες και προτείνει πώς μπορείτε να βελτιώσετε μια σελίδα. Τα βασικά στοιχεία της έκθεσης σε κάθε περίπτωση είναι παρόμοια και αποτελούνται από τα ακόλουθα:

Βαθμολογία απόδοσης: Η βαθμολογία απόδοσης εμφανίζεται στην κορυφή της αναφοράς PSI και συνοψίζει τη συνολική απόδοση της σελίδας. Αυτή η βαθμολογία προσδιορίζεται εκτελώντας το Lighthouse για τη συλλογή και ανάλυση εργαστηριακών δεδομένων σχετικά με τη σελίδα. Μια βαθμολογία 90 ή παραπάνω θεωρείται καλή, το 50-90 χρειάζεται βελτίωση και κάτω από το 50 είναι φτωχό.

Δεδομένα πεδίου: Τα δεδομένα πεδίου, που προέρχονται από το σύνολο δεδομένων αναφοράς CrUX , παρέχουν πληροφορίες για την πραγματική εμπειρία χρήστη. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν μετρήσεις όπως το First Contentful Paint (FCP) και μέτρα Core Web Vitals ( First Input Delay (FID), Largest Contentful Paint (LCP) και Cumulative Layout Shift(CLS). Μαζί με τις τιμές μέτρησης, μπορείτε επίσης να δείτε την κατανομή των σελίδων όπου η τιμή μιας συγκεκριμένης μέτρησης ήταν Καλή, Χρειάζεται βελτίωση ή Κακή, που υποδεικνύεται με πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες γραμμές, αντίστοιχα. Η κατανομή και οι βαθμολογίες εμφανίζονται με βάση τις φορτώσεις σελίδων για χρήστες στο σύνολο δεδομένων CrUX. Οι βαθμολογίες υπολογίζονται για τις τελευταίες 28 ημέρες και δεν είναι διαθέσιμες για νέες σελίδες όπου ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα επαρκή δεδομένα πραγματικού χρήστη.

Σύνοψη προέλευσης: Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση σύνοψης προέλευσης για να προβάλουν τη συγκεντρωτική βαθμολογία για τις μετρήσεις για όλες τις σελίδες που προβλήθηκαν από την ίδια προέλευση τις τελευταίες 28 ημέρες.

Δεδομένα εργαστηρίου: Η βαθμολογία απόδοσης του εργαστηρίου, που υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το Lighthouse, βοηθά στον εντοπισμό σφαλμάτων σε ζητήματα απόδοσης, καθώς συλλέγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η αναφορά δείχνει την απόδοση χρησιμοποιώντας μετρήσεις όπως Πρώτη Περιεχόμενη Ζωγραφική , Μεγαλύτερη Περιεχόμενη Ζωγραφική , Δείκτης Ταχύτητας , Αθροιστική Μετατόπιση Διάταξης , Χρόνος στη Διαδραστική και Συνολικός Χρόνος Αποκλεισμού . Κάθε μέτρηση βαθμολογείται και επισημαίνεται με ένα εικονίδιο που υποδεικνύει Καλή, Χρειάζεται βελτίωση ή Κακή. Αυτή η ενότητα παρέχει μια καλή ένδειξη των σημείων συμφόρησης απόδοσης πριν από την κυκλοφορία και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση προβλημάτων, αλλά ενδέχεται να μην καταγράψει ζητήματα του πραγματικού κόσμου.

Έλεγχοι: Αυτή η ενότητα παραθέτει όλους τους ελέγχους που εκτελούνται από τη Lighthouse και παραθέτει τους ελέγχους που πέρασαν μαζί με ευκαιρίες για βελτίωση και πρόσθετες διαγνωστικές πληροφορίες.

 

TOP

Inquiry