8
Μάρτιος 2022

Τι θεωρούμε ένα καλό CTR/CPC/CPA του Google Ads το 2022; [ΜΕΛΕΤΗ]

Τι θεωρούμε ένα καλό CTR/CPC/CPA του Google Ads το 2022; [ΜΕΛΕΤΗ]

Δείτε πώς μετριέται η απόδοση της καμπάνιας σας στο Google Ads σε σχέση με τα πιο πρόσφατα σημεία αναφοράς από το Wordstream από το LOCALiQ.

“Είναι αυτή μια καλή αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων;”

«Γιατί είναι υψηλό το κόστος ανά μετατροπή; Είναι αυτό σύμφωνο με τους ανταγωνιστές μας;»

“Τι είναι ένα καλό ποσοστό μετατροπής;”

Η ενημέρωση σχετικά με τα σημεία αναφοράς του κλάδου είναι ζωτικής σημασίας για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις για την επιχείρησή σας.

Το Wordstream από το LOCALiQ δημοσίευσε πρόσφατα τα κριτήρια αναφοράς για τη διαφήμιση αναζήτησης για το 2021.

Τα δεδομένα τους αποτελούνται από σημεία δεδομένων από χιλιάδες καμπάνιες τόσο στο Google όσο και στο Microsoft Ads για τους 20 κορυφαίους κλάδους. Μερικές από τις κορυφαίες βιομηχανίες περιλαμβάνουν:

  • Τέχνες & Ψυχαγωγία.
  • Αυτοκίνητο.
  • Εκπαίδευση.
  • Οικονομικών & Ασφαλίσεων.
  • Υγεία και άσκηση.
  • Αγορές & Λιανική.
  • Ταξίδι.

Αν και αυτά τα σημεία αναφοράς είναι ένα σημείο εκκίνησης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον καθορισμό σημείων αναφοράς που είναι εφικτά για την επιχείρησή σας.

Ελπίζουμε ότι αυτά τα δεδομένα είναι χρήσιμα για να σας βοηθήσουν να ορίσετε προσδοκίες και στόχους για την επιχείρησή σας σε επίπεδο, καθώς και να αποκτήσετε μια αίσθηση του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεστε στον ανταγωνισμό.

Σε αυτήν την αναφορά, θα βρείτε δείκτες αξιολόγησης τόσο για καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης όσο και για καμπάνιες Δικτύου προβολής στο Google και στο Microsoft Ads για:

  • Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR).
  • Μέσο κόστος ανά κλικ (CPC).
  • Ποσοστό μετατροπής (CVR).
  • Κόστος ανά απόκτηση (CPA).

Ας ψάξουμε στα δεδομένα.

Μέση αναλογία CTR (Click Through Rate) κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στο Google Ads ανά κλάδο

Η μέση αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων σε όλους τους κλάδους διαμορφώθηκε στο 3,17% το 2021. Στα δεδομένα της LOCALiQ, οι κλάδοι που συγκέντρωσαν μαζί ξεπέρασαν το CTR, κατά μέσο όρο πάνω από 6%.

Σε σύγκριση με την πρώτη στιγμή που άρχισαν να συλλέγουν δεδομένα το 2015, το μέσο CTR για τις διαφημίσεις αναζήτησης ήταν ελάχιστο στο 1,35% .

Η επιχειρηματική κατηγορία που είχε την υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ήταν στην κατηγορία Arts & Entertainment με εκπληκτικό CTR 10,67%.

Στο άλλο άκρο του φάσματος ήταν οι Δικηγόροι και οι Νομικές Υπηρεσίες με CTR 3,84%.

Η μέτρηση CTR θα πρέπει να αναλύεται ως ένας μόνο δείκτης απόδοσης και όχι ως το τέλος-όλα, όταν προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν οι διαφημίσεις σας πάνε καλά.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το CTR, όπως:

  • Ο ανταγωνισμός σας (Είναι το SERP κορεσμένο;).
  • Η προσφορά σας.
  • Η θέση σας στη σελίδα.
  • Η συνάφεια του αντιγράφου της διαφήμισής σας.
  • Η στόχευση κοινού σας.

Κατά την ανάλυση των διαφημίσεών σας, η Google σάς δίνει δείκτες απόδοσης εντός του Δείκτη ποιότητάς σας . Εάν η μέση αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) είναι χαμηλότερη από το σύνολο των ομοτίμων στον κλάδο σας, η Google θα σας ενημερώσει.

Κατά τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεων αναζήτησης, βεβαιωθείτε ότι ρίχνετε μια ματιά σε μοχλούς εκτός του αντιγράφου της διαφήμισης.

Μέσο CPC (Cost Per Click) κόστος ανά κλικ στις διαφημίσεις Google ανά κλάδο

Ενώ οι Δικηγόροι και οι Νομικές Υπηρεσίες παρουσίασαν το χαμηλότερο CTR, είχαν επίσης το υψηλότερο μέσο CPC . Το 2021, το μέσο CPC για αυτόν τον κλάδο ανήλθε στα 8,67 $.

Αυτός ο μέσος όρος δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του υψηλότερου από το μέσο κόστος που απαιτείται για την απόκτηση ενός πελάτη.

Στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος, οι βιομηχανίες ακινήτων και ταξιδιών είχαν το χαμηλότερο μέσο CPC στα 1,40 $.

Παρόμοια με την ανάλυση της μέτρησης CPC, αυτή είναι μόνο ένας δείκτης απόδοσης.

Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις σας μπορεί να εμφανίζουν χαμηλό μέσο CPC και χαμηλό CTR. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι προσφορές σας δεν είναι αρκετά υψηλές ώστε να είναι ανταγωνιστικές στην αγορά και ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τις προσφορές σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε υψηλότερο από το μέσο CPC, θα πρέπει να τα παρακολουθείτε πιο στενά για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποδείξετε την απόδοση της διαφημιστικής σας δαπάνης/επένδυσης.

Μέσες τιμές μετατροπών (Conversion Rate) στο Google Ads ανά κλάδο

Το μέσο ποσοστό μετατροπής υπολογίζεται από τον αριθμό των δυνητικών πελατών/πωλήσεων που λαμβάνετε διαιρεμένος με τον αριθμό των κλικ από τη διαφήμισή σας.

Εξετάζοντας τα δεδομένα από το 2021, το μέσο ποσοστό μετατροπής διέφερε πολύ μεταξύ των βιομηχανιών.

Στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης, τα Ζώα & Κατοικίδια είχαν το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής με 19,19%, ακολουθούμενα από Ιατρούς και Χειρουργούς με 19,15%.

Οι κλάδοι που είχαν το χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής περιελάμβαναν:

  • Έπιπλα: 3,25%
  • Ακίνητα: 3,93%
  • Ένδυση/Μόδα & Κοσμήματα: 3,60%

Όταν εξετάζουμε αυτούς τους κλάδους και τα προϊόντα που πωλούν, αυτά τα ποσοστά μετατροπής έχουν νόημα.

Τα έπιπλα είναι ένα είδος με υψηλό εισιτήριο για πολλούς πελάτες. Οι χρήστες κάνουν πολλή έρευνα στο διαδίκτυο πριν κάνουν μια αγορά. Όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω της τιμής, πολλοί πελάτες καταλήγουν να αγοράζουν από καταστήματα αντί για online.

Αν και το ποσοστό μετατροπής μπορεί να είναι χαμηλό σε αυτόν τον συγκεκριμένο κλάδο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μπορείτε να μετράτε μετατροπές εκτός σύνδεσης, όπως επισκέψεις ή αγορές στο κατάστημα.

Στη βιομηχανία ένδυσης, φαίνεται ότι υπάρχουν νέες μάρκες που εμφανίζονται καθημερινά.

Αν κάνετε μια απλή αναζήτηση για αθλητικά παπούτσια Nike, ο αριθμός των πωλητών και μεταπωλητών για αυτούς τους τύπους προϊόντων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο απλός όγκος ανταγωνισμού αποδίδεται άμεσα σε χαμηλό (ή υψηλό) ποσοστό μετατροπής.

Μέσο κόστος ανά απόκτηση (Cost Per Acquisition) στο Google Ads ανά κλάδο

Το μέσο κόστος ανά απόκτηση είναι ένας βασικός δείκτης KPI στον οποίο οι διαφημιστές πρέπει να παρακολουθούν όταν αναλύουν την απόδοση.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι κλάδοι έχουν πολύ υψηλότερο CPA σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το CPA περιλαμβάνουν:

  • Μέσο CPC.
  • Μέσο CTR (αυτό επηρεάζει το CPC σας).
  • Στόχευση κοινού.
  • Συναλλαγματική ισοτιμία.
  • Το είδος του προϊόντος/υπηρεσίας που πουλάτε.

Οι Δικηγόροι και οι Νομικές Υπηρεσίες είχαν το υψηλότερο CPA από όλες τις βιομηχανίες στα 73,70 $. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά εμπόδια εισόδου για αυτόν τον κλάδο.

Από την πλευρά των καταναλωτών, είναι πιθανό να κάνουν πολλή έρευνα προτού λάβουν μια απόφαση και επικοινωνήσουν με κάποιον σε αυτόν τον κλάδο.

Αν και το CPA μπορεί να είναι υψηλό, πολλές επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο θεωρούν ότι αξίζει την επένδυση, λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση τους σε κάθε μεμονωμένο πελάτη.

Εκείνοι οι κλάδοι που έχουν προϊόντα και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές πιθανότατα έχουν χαμηλότερο στόχο CPA. Οι κλάδοι που παρουσίασαν το χαμηλότερο CPA το 2021 ήταν τα ζώα και τα κατοικίδια με 14,88 $, ακολουθούμενη από την επισκευή, τις υπηρεσίες και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων με 17,81 $.

Ο Mark Irvine , Διευθυντής Πληρωμένης Αναζήτησης στο Search Lab, ανέφερε ότι οι μετρήσεις κόστους ανά δυνητικό πελάτη παρουσίασαν βελτίωση από τα τελευταία χρόνια. Αποδίδει μερικά από αυτά στους ακόλουθους παράγοντες:

  • Βελτίωση Συστημάτων Διαχείρισης Ηγετών (CRM).
  • Βελτίωση στη στόχευση κοινού.
  • Βελτιώσεις στη στόχευση λέξεων-κλειδιών.

Περίληψη

Εάν βρίσκεστε στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος σε σύγκριση με άλλους στον κλάδο σας, μην ανησυχείτε! Αυτά τα σημεία αναφοράς προορίζονται να αποτελέσουν έναν οδηγό για εσάς.

Εάν δυσκολεύεστε να βελτιώσετε την απόδοση, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτές τις παρακάτω συμβουλές.

  • #1: Θέστε τους σωστούς (και ρεαλιστικούς) στόχους για τις καμπάνιες σας.
  • #2: Δοκιμάστε άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός από το Google.
  • #3: Επιλέξτε τον κατάλληλο προϋπολογισμό για τις καμπάνιες σας.
  • #4: Επενδύστε σε μια καλή στρατηγική λέξεων-κλειδιών.
  • #5: Εστιάστε στη βελτιστοποίηση διαφήμισης στρατηγικής σελίδας προορισμού.
  • #6: Μην ξεχνάτε το κινητό!

 

TOP

Inquiry