2
Ιανουάριος 2016

Web Design και UX Trends για το 2016

 Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι από τους λίγους κλάδους (ίσως μετά από αυτόν της μόδας) που εξελίσσεται και αλλάζει τόσο γρήγορα στο πέρασμα των μηνών. Τι μας επιφυλάσσει το 2016; Τι θα ωθήσει το conversion rate ακόμη ψηλότερα; Πως θα βελτιώσουμε τις υπάρχουσες ιστοσελίδες και που πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στις καινούργιες;

Full-Width Images

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση μεγάλων φωτογραφιών στις ιστοσελίδες, μαγνητίζουν τους επισκέπτες και τους ωθούν να σταματήσουν για να δουν περι τίνος πρόκειται. Αυτό ακριβώς το «σταμάτημα» είναι και αυτό που οδηγεί σε υψηλούς ρυθμούς μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες.
Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που έχουν χαρούμενους ανθρώπους. Κάνουν την ιστοσελίδα σας ακόμη πιο προσιτή.

 

Split-Screen Layouts

Εάν προσφέρετε αρκετές επιλογές σε προϊόντα, υπηρεσίες ή ακόμα και κατηγορίες έχει νόημα να οδηγήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας στην σωστή landing page όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Άλλωστε δεν έχετε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ο επισκέπτης να αποχωρήσει από την ιστοσελίδα σας.

 

Monochromatic Colors (With Contrasting CTA)

Μιλήσαμε πολλές φορές για τα κουμπιά Call To Action και την αξία τους. Για να ξεχωρίσουν πρέπει να έχουν έντονα χρώματα αλλά και να βρίσκονται πάνω σε γραφικά που χρησιμοποιούν ένα χρώμα μόνο (και τις αποχρώσεις του) το οποίο χρώμα θα είναι σε αντιδιαστολή με το χρώμα του Call To Action.

 

Prioritized Navigation

Όσο πιο περίπλοκο είναι το menu μιας ιστοσελίδας τόσο κάνει τους επισκέπτες να την εγκαταλείπουν. Η λύση είναι να διατηρήσετε στο κύριο menu σας μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες και να «κρύψετε» όλες τις δευτερεύουσες σε ένα hidden menu (πχ σε ένα hamburger menu).

 

Minimal Lead Capture

Διατηρήστε όσο το δυνατόν πιο minimal τις προωθήσεις σας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πάρετε μια απάντηση, από το να ρωτήσετε. Εάν η ιστοσελίδα σας έχει κάποιας μορφής ερώτηση με πεδίο για να συμπληρώσει κάποιος, τότε κρατήστε αυτό το στοιχείο όσο το δυνατόν γίνεται πιο απλό.

 

Video

Αν οι μεγάλες εικόνες κάνουν την ιστοσελίδα σας πιο φιλική, φανταστείτε τι όφελος θα έχετε με το συμπεριλάβετε κάποια video. Όχι δεν αναφερόμαστε σε γενικά video αλλά σε video που θα είναι γυρισμένα για την επιχείρησή σας.

 

Sticky CTA

Call To Action ξανά! Είναι τόσο σημαντικά σε μια ιστοσελίδα που θα πρέπει ίσως να σκεφθείτε να τα κάνετε sticky. Να είναι δηλαδή πάντα ορατά στον επισκέπτη, όσο και αν κατεβαίνει ή ανεβαίνει στην ιστοσελίδα σας. Προσοχή μην το παρακάνετε.

 

Card Design

Αποφασίστε να εισάγετε στην ιστοσελίδα σας, κάρτες πλοήγησης σαν αυτές του Pinterest. Πάντα η οπτική πλοήγηση έχει ένα προβάδισμα στις προτιμήσεις των επισκετπών ενός ιστοτόπου ακριβώς γιατί γίνεται πιο εύκολη η αναζήτηση και η μετάβαση σε αυτό που τους ενδιαφέρει.

 

Single Column CTA

Call To Action ξανά; Ε, ναι ξανά! Τοποθετήστε τα κουμπιά σε μια κολώνα μόνο. Μην βάζετε τίποτα γύρω τους, ούτε sidebars ούτε άλλα στοιχεία. Αφήστε τα κουμπιά Call To Action να «φωνάζουν» μόνα τους.

 

Καλέστε μας στο 2441500500 για να συζητήσουμε την δική σας ξεχωριστή περίπτωση και τι μπορεί να σας ωφελήσει μέσα στο 2016.

2016 Web Design & UX Trends

TOP

Inquiry