1
Ιούνιος 2020

3 βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης σελίδας προορισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο στόχος μιας επιτυχημένης σελίδας προορισμού είναι να μετατρέψει τον πελάτη. Το πώς θα φτάσετε εκεί – μέσω εγγραφών μέσω email, πωλήσεων ή συνδρομών – εξαρτάται από εσάς. Ενώ ο απώτερος στόχος μπορεί να αλλάξει μερικές φορές, υπάρχουν μερικές δυνατότητες που μοιράζονται οι πιο επιτυχημένες σελίδες προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ως σελίδες προορισμού ορίζονται οι landing pages των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η βασικές σελίδες δηλαδή, οι πρώτες σελίδες, που οδηγείται κάποιος όταν πληκτρολογεί το βασικό domain του eshop.

Το να γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι βασικό εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις μετατροπές . Ο εξαιρετικό σχεδιασμός, για παράδειγμα, είναι απαραίτητος για οποιονδήποτε ιστότοπο, αλλά το διπλάσιο ισχύει για σελίδες προορισμού, δεδομένου ότι έχετε ένα περιορισμένο ποσό «χώρου» για να πείσετε τους επσκέπτες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μια αυτόνομη σελίδα προορισμού για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να περιλαμβάνει κάθε επιτυχημένη σελίδα landing page.

 

Πότε να χρησιμοποιήσετε μια σελίδα προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου (landing page)

Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν δημιουργηθεί με σκοπό τη μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, οι σελίδες προορισμού ενδέχεται να το ενσωματώνουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή πτυχή μπορεί να υπάρξει. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα καλύτερα που έχουμε δει είναι υποθέσεις μιας σελίδας που χρησιμοποιούν τακτικές πωλήσεων υψηλής πίεσης για τη μεγιστοποίηση των μετατροπών:

Οι σελίδες προορισμού μπορούν να είναι καταπληκτικά εργαλεία για την αύξηση των μετατροπών, εάν έχετε πολύ συγκεκριμένους στόχους. Για παράδειγμα, για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί δεκάδες προϊόντα, μια σελίδα προορισμού μπορεί να μην είναι η καλύτερη προσέγγιση, επειδή είναι δύσκολο να προωθήσετε τόσα πολλά προϊόντα σε περιορισμένο χώρο. Ως εκ τούτου, μόλις αρχίσετε να προσθέτετε πολλές σελίδες προϊόντων και άλλες πτυχές πλοήγησης, δεν μιλάτε πλέον για μια σελίδα προορισμού αλλά ενδεχομένως για περισσότερες.

Εάν, από την άλλη πλευρά, προωθείτε μόνο ένα ή μια ομάδα προϊόντων και υπηρεσιών με έναν απτό σύνδεσμο, μια σελίδα προορισμού γίνεται πολύ πιο αποτελεσματική:

Χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό εμπόριο ως παράδειγμα, αλλά η ίδια λογική ισχύει και για σελίδες προορισμού με άλλους στόχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελίδες προορισμού για τη συλλογή δυνητικών πελατών πριν ξεκινήσετε ένα προϊόν, για να λάβετε συνδρομές και πολλά άλλα. Για να πετύχετε, υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η σελίδα προορισμού σας.

 

3 βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης σελίδας προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι καλύτερες σελίδες προορισμού καταφέρνουν να διατηρήσουν την προσοχή σας και να σας πείσουν να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν είναι μικρό επίτευγμα, οπότε ας μιλήσουμε για τα στοιχεία που χρησιμοποιούν, ξεκινώντας από το σχεδιασμό.

 

  1. Συναρπαστική σχεδίαση που κρατά τους επισκέπτες να κάνουν κύλιση προς τα κάτω

Η ανατομία των περισσότερων σελίδων προορισμού είναι απλή – είναι σχεδιασμένες για να σας κρατούν προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε σε μια παρότρυνση για δράση (CTA). Για να γίνει αυτό, ο σχεδιασμός της ίδιας της σελίδας πρέπει να σας «σπρώξει».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε μια σελίδα για να οδηγήσετε τους επισκέπτες από τη μία ενότητα στην άλλη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εφαρμόσετε την πλοήγηση με βέλη για να σας καθοδηγήσει κατά την περιήγηση από μια κινητή συσκευή:

Άλλες σελίδες προορισμού χρησιμοποιούν αριθμούς για να διαφοροποιούν οπτικά κάθε ενότητα , κάτι που τους βοηθά να παρέχουν πληροφορίες με την καλύτερη δυνατή σειρά:

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους επισκέπτες αφοσιωμένους κατά την κύλιση είναι να εφαρμόσετε εφέ μετάβασης που παίζονται καθώς η σελίδα κινείται προς τα κάτω. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πώς αλλάζει η εικόνα του ήρωα κατά την κύλιση:

Ο σχεδιασμός παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της σελίδας προορισμού σας. Με απλά λόγια, εάν φαίνεται βαρετό με την πρώτη ματιά, θα χάσετε πολλές πιθανές μετατροπές, ακόμα κι αν το αντίγραφο είναι καταπληκτικό.

 

  1. Άμεσο αντίγραφο με συναρπαστικούς τίτλους και πολλαπλά CTA

Εάν ρίξετε μια δεύτερη ματιά σε όλα τα παραδείγματα που σας έχουμε δείξει μέχρι τώρα, θα παρατηρήσετε ότι όλα διαθέτουν πολλές υπότιτλους και σύντομο, άμεσο αντίγραφο. Σε γενικές γραμμές, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τους επισκέπτες καθώς κάνουν κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα προορισμού σας.

Με τις πιο επιτυχημένες σελίδες προορισμού, το αντίγραφο θα πρέπει να ακολουθεί μια φυσική εξέλιξη που καλύπτει:

  1. Τι προσφέρετε και ο σκοπός του.
  2. Τα στοιχεία που κάνουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας μοναδική.
  3. Κοινωνική απόδειξη και μαρτυρίες.
  4. Ένα τελικό CTA (με δυνητικά πιο διάστικτο σε ολόκληρο το αντίγραφο σας σε φυσικά σημεία).

Στην πράξη, ο τύπος μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, στην ουσία θέλετε να συμπυκνώσετε ολόκληρο το ταξίδι του αγοραστή σε μία σελίδα. Θα θελήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο σύντομοι και να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες δεν παραβλέπουν τις βασικές πτυχές του αντιγράφου σας. Οι υπότιτλοι μπορούν να βοηθήσουν εδώ:

Συμπεριλαμβάνοντας CTA σε ολόκληρη τη σελίδα προορισμού, στοχεύετε επισκέπτες που ενδέχεται να κάνουν μετατροπή νωρίτερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ως εκ τούτου, τους δίνετε την εύκολη απόφαση για μετατροπή τώρα, παρά μετά από περιεχόμενο που δεν τους ενδιαφέρει να αλληλεπιδράσουν.

 

  1. Στοιχεία κοινωνικής απόδειξης (Social proof)

Οι κριτικές είναι σημαντικές για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Είναι ένα στοιχείο κοινωνικής απόδειξης , το οποίο μπορεί να αυξήσει δραστικά τις μετατροπές εάν εφαρμοστεί σωστά.

Όσον αφορά τις σελίδες προορισμού, υπάρχουν δύο γενικές προσεγγίσεις για την κοινωνική απόδειξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το πρώτο περιλαμβάνει την προβολή κριτικών πελατών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν τι λένε οι άλλοι για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Η δεύτερη προσέγγιση περιλαμβάνει τη μόχλευση άλλων εμπορικών σημάτων ή επιχειρήσεων για την αύξηση της αξίας των προσφορών σας στα μάτια των επισκεπτών. Οι σελίδες προορισμού του ηλεκτρονικού εμπορίου το κάνουν συχνά δείχνοντάς σας κάποιους άλλους ιστότοπους και προϊόντα εκδόσεων που έχουν εμφανιστεί σε:

Όσο πιο διάσημη είναι η έκδοση, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η κοινωνική απόδειξη. Εάν θέλετε να είστε προληπτικοί, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε δημοσιεύσεις στη θέση της σελίδας προορισμού σας για να τους ζητήσετε να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Οι landing pages είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τις μετατροπές για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος σας . Εάν πουλάτε περιορισμένους τύπους προϊόντων, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μια καλά συντονισμένη σελίδα προορισμού αντί να δημιουργείτε ένα πλήρες κατάστημα από το μηδέν.

Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένη η σελίδα προορισμού του ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  1. Συναρπαστικό σχέδιο που κρατά τους επισκέπτες να κάνουν κύλιση προς τα κάτω
  2. Άμεση ιστοσελίδα με συναρπαστικούς τίτλους και πολλά CTA.
  3. Στοιχεία κοινωνικής απόδειξης.

Έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας σελίδας προορισμού ηλεκτρονικού εμπορίου; Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2441500500 για να σας κατατοπίσουμε σε ότι χρειαστείτε.

TOP

Inquiry