8
Απρίλιος 2022

Google Multisearch: Ένας νέος τρόπος αναζήτησης με κείμενο και εικόνες

google multisearch

Η πολυαναζήτηση Google είναι ένας νέος τρόπος αναζήτησης στον ιστό χρησιμοποιώντας κείμενο και εικόνες στο ίδιο ερώτημα. Η Google εισάγει έναν νέο τρόπο αναζήτησης στον Ιστό χρησιμοποιώντας συνδυασμό κειμένου και εικόνων ταυτόχρονα.

Η Multisearch, διαθέσιμη ως προστιθέμενη λειτουργία στο Google Lens, σάς προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για αναζητήσεις που δεν είναι τόσο απλές όσο μια μοναδική εικόνα ή φράση κειμένου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με ένα αντικείμενο που έχετε μπροστά σας, αλλά δεν έχετε όλες τις λέξεις για να περιγράψετε αυτό που ψάχνετε, εδώ έρχεται το Multisearch.

Με την πολυαναζήτηση στο Lens μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στην Google σχετικά με αυτό που βλέπετε. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω των προόδων της Google στην τεχνητή νοημοσύνη.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Multisearch

Πρώτα, κατεβάστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση για την εφαρμογή σας Google και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google σε Android ή iOS
  • Πατήστε το εικονίδιο κάμερας φακού
  • Ανεβάστε μια αποθηκευμένη εικόνα ή τραβήξτε μια φωτογραφία του κόσμου γύρω σας
  • Σύρετε προς τα επάνω και πατήστε το κουμπί “+ Προσθήκη στην αναζήτησή σας” για να προσθέσετε κείμενο

Μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στην Google σχετικά με ένα αντικείμενο που έχετε μπροστά σας και να χρησιμοποιήσετε κείμενο για να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας ανά χρώμα, επωνυμία ή οπτικό χαρακτηριστικό.

Η Google παρέχει τα ακόλουθα παραδείγματα των τύπων περιπτώσεων χρήσης για τις οποίες έχει σχεδιαστεί η Multisearch:

  • Στιγμιότυπο οθόνης ενός κομψό πορτοκαλί φόρεμα και προσθέστε το ερώτημα “πράσινο” για να το βρείτε σε άλλο χρώμα
  • Τραβήξτε μια φωτογραφία του σετ τραπεζαρίας σας και προσθέστε το ερώτημα “τραπεζάκι σαλονιού” για να βρείτε ένα αντίστοιχο τραπέζι
  • Τραβήξτε μια φωτογραφία του φυτού δεντρολίβανου και προσθέστε το ερώτημα “οδηγίες φροντίδας”

Οι εξελίξεις της Google στην τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνουν την κατανόηση του κόσμου με φυσικούς και διαισθητικούς τρόπους.

Η Google διερευνά αυτήν τη στιγμή τρόπους με τους οποίους αυτή η δυνατότητα μπορεί να βελτιωθεί για να βελτιώσει περαιτέρω τα αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την κατασκευή e-shop ψάχνουμε τρόπους που θα ενσωματώσουμε παρόμοιες μεθόδους και στα ηλεκτρονικά καταστήματα που δημιουργούμε.

 

TOP

Inquiry