26
Αύγουστος 2021

Η Google αλλάζει τους τίτλους των ιστοσελίδων

Η Google επιβεβαίωσε επίσημα ότι ενημερώνει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τους τίτλους των ιστοσελίδων που ευρετηριάζει στα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο Danny Sullivan της Google επιβεβαιώνει ότι η μηχανή αναζήτησης ενημερώνει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί τίτλους ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης .

«Την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάσαμε ένα νέο σύστημα δημιουργίας τίτλων για ιστοσελίδες. Πριν από αυτό, οι τίτλοι ενδέχεται να αλλάξουν με βάση το ερώτημα που εκδόθηκε. Αυτό γενικά δεν θα συμβαίνει πλέον με το νέο μας σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουμε ότι το νέο μας σύστημα παράγει τίτλους που λειτουργούν καλύτερα για συνολικά έγγραφα, για να περιγράψουν τι αφορούν, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο ερώτημα ».

Το νέο σύστημα δημιουργίας τίτλων ιστοσελίδων της Google έχει τεκμηριωθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε στα ζωντανά αποτελέσματα αναζήτησης την περασμένη εβδομάδα.

Όπως παρατηρήθηκε από εκείνους της βιομηχανίας SEO, η Google στην πραγματικότητα αντικαθιστά τους τίτλους ιστοσελίδων με άλλο κείμενο στη σελίδα:

«Επίσης, ενώ έχουμε ξεπεράσει το κείμενο HTML για να δημιουργήσουμε τίτλους για πάνω από μια δεκαετία, το νέο μας σύστημα χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερο τέτοιο κείμενο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε κείμενο που οι άνθρωποι μπορούν να δουν οπτικά όταν φτάνουν σε μια ιστοσελίδα. Θεωρούμε τον κύριο οπτικό τίτλο ή τον τίτλο που εμφανίζεται σε μια σελίδα, περιεχόμενο που οι κάτοχοι ιστότοπων τοποθετούν συχνά εντός των ετικετών <H1>, σε άλλες ετικέτες κεφαλίδας ή που γίνεται μεγάλο και εμφανές με τη χρήση θεραπειών στυλ. “

Κατά την αντικατάσταση των τίτλων ιστοσελίδων, μπορεί να ληφθεί υπόψη και άλλο κείμενο που περιέχεται στη σελίδα.

Η Google μπορεί επίσης να εξετάσει τη χρήση κειμένου εντός συνδέσμων που δείχνουν σελίδες.

Γιατί το κάνει αυτό η Google; Ο Σάλιβαν συνεχίζει να εξηγεί.

Γιατί η Google χρησιμοποιεί περισσότερο από κείμενο ετικέτας τίτλου HTML;

Η Google μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης άλλου κειμένου σε περιπτώσεις που η ετικέτα τίτλου HTML μιας σελίδας δεν περιγράφει επαρκώς περί τίνος πρόκειται.

Ο Sullivan λέει ότι οι ετικέτες τίτλου δεν περιγράφουν πάντα καλά μια σελίδα επειδή μπορεί να είναι είτε:

  • Πολύ μακρύ
  • Γεμιστά με λέξεις -κλειδιά
  • Δεν περιέχουν κείμενο ή κείμενο για λέβητες

«Συνολικά, η ενημέρωσή μας έχει σχεδιαστεί για να παράγει πιο ευανάγνωστους και προσβάσιμους τίτλους για σελίδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προσθέσουμε ονόματα ιστότοπων όπου αυτό φαίνεται χρήσιμο. Σε άλλες περιπτώσεις, όταν συναντάμε έναν εξαιρετικά μεγάλο τίτλο, μπορεί να επιλέξουμε το πιο σχετικό τμήμα αντί να ξεκινήσουμε από την αρχή και να περικόψουμε πιο χρήσιμα μέρη. “

Το γεγονός ότι η Google υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση για τη δημιουργία τίτλων ιστοσελίδων δεν καθιστά λιγότερο σημαντική τη βελτιστοποίηση ετικετών τίτλου HTML

Ο Σάλιβαν λέει τόσα πολλά για να μοιραστεί τις συμβουλές του μετά την ενημέρωση.

«… Η βασική μας συμβουλή σε αυτήν τη σελίδα προς τους κατόχους ιστότοπων παραμένει η ίδια. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία υπέροχων ετικετών τίτλου HTML. “

Αν αναρωτιέστε αν αξίζει τον κόπο να δημιουργήσετε μοναδικούς τίτλους για τις σελίδες σας, η απάντηση είναι 100% ναι.

Μην το αφήνετε μόνο στην Google. Ο Sullivan λέει ότι οι αρχικές ετικέτες τίτλου HTML θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται πάνω από το 80% των περιπτώσεων .

Κατά τη δοκιμή, η Google ισχυρίζεται ότι αυτή η ενημέρωση παράγει τίτλους που είναι πιο ευανάγνωστοι και προτιμότεροι από τους χρήστες που αναζητούν σε σύγκριση με τον παλιό τρόπο δημιουργίας τίτλων.

Μπορώ να εξαιρεθώ από αυτήν την ενημέρωση;

Οι ιστότοποι δεν μπορούν να εξαιρεθούν από την αντικατάσταση των τίτλων σελίδων τους από την Google.

Ο Σάλιβαν δήλωσε πριν από αρκετές ημέρες ότι θα ήθελε οι SEO να έχουν τουλάχιστον κάποια επιλογή όταν πρόκειται για τη διατήρηση των τίτλων σελίδων.

TOP

Inquiry