19
Αύγουστος 2022

Καινούργια ενημέρωση αλγορίθμου «Χρήσιμου περιεχομένου» της Google και έχει προκληθεί ήδη πανικός

Καινούργια ενημέρωση αλγορίθμου «Χρήσιμου περιεχομένου» της Google και έχει προκληθεί ήδη πανικός

Η Google κυκλοφορεί μια ενημέρωση αλγορίθμου σε όλα τα συστήματα της, που ονομάζεται ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου, η οποία υποβαθμίζει το περιεχόμενο που έχει γραφτεί για τις μηχανές αναζήτησης.

Η Google ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση αλγορίθμου την επόμενη εβδομάδα που ονομάζεται ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου. Στοχεύει στην ενίσχυση του περιεχομένου που έχει γραφτεί για ανθρώπους και στην υποβάθμιση του περιεχομένου που έχει γραφτεί κυρίως για λόγους SEO.

Σε αντίθεση με την πρόσφατη ενημέρωση κριτικής προϊόντος, η οποία στοχεύει συγκεκριμένα είδη σελίδων, η ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου αφορά όλες τις ιστοσελίδες ανεξάρτητα αν είναι e-commerce ή όχι.

Η ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου εισάγει επίσης ένα νέο σήμα που θα χρησιμοποιήσει η Google για την κατάταξη ιστοσελίδων.

Παρόλο που η Google προειδοποιεί σχετικά με αυτές τις αλλαγές αλγορίθμων, μια εβδομάδα δεν είναι πολύς χρόνος για προετοιμασία. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι όλοι οι ιστότοποι θα πρέπει να είναι γραμμένοι για ανθρώπους αρχικά.

Ενημέρωση Χρήσιμου περιεχομένου της Google

Η Google δημοσίευσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση στο Twitter:

“Την επόμενη εβδομάδα, θα κυκλοφορήσουμε την “ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου” για να διασφαλίσουμε καλύτερα ότι οι άνθρωποι βλέπουν πιο πρωτότυπο, χρήσιμο περιεχόμενο γραμμένο από άτομα, για άτομα, αντί για περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί κυρίως για την επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης.”

Το tweet συνδέεται με ένα άρθρο ιστολογίου με περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για το πώς οι ιστότοποι μπορούν να συνεχίσουν να έχουν επιτυχία μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης χρήσιμου σπεριεχομένου.

Τι κάνει η Ενημέρωση Χρήσιμου Περιεχομένου;

Αυτή η ενημέρωση εισάγει ένα νέο σήμα κατάταξης που θα επηρεάσει αρνητικά τους ιστότοπους που δημοσιεύουν υψηλές ποσότητες περιεχομένου με μικρή αξία, έχουν χαμηλή προστιθέμενη αξία ή δεν είναι χρήσιμοι για όσους αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο.

“Οποιοδήποτε περιεχόμενο —όχι απλώς μη χρήσιμο περιεχόμενο — σε ιατοσελίδες που έχουν αποφασιστεί ότι έχουν σχετικά υψηλές ποσότητες μη χρήσιμου περιεχομένου συνολικά είναι λιγότερο πιθανό να έχει καλή απόδοση στην Αναζήτηση, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει άλλο περιεχόμενο αλλού από τον ιστό που είναι καλύτερο να εμφανίζεται. Για αυτόν τον λόγο, η κατάργηση μη χρήσιμου περιεχομένου θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατάταξη του άλλου περιεχομένου σας.”

Τι πρέπει να κάνω εάν η ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου με επηρεάζει;

Εάν η ενημέρωση χρήσιμου περιεχομένου σας χτυπήσει, η Google συμβουλεύει να αφαιρέσετε το μη χρήσιμο περιεχόμενο από την ιστοσελίδα σας.

Οι ιστότοποι που επηρεάζονται από την ενημέρωση ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι τα αποτελέσματα διαρκούν αρκετούς μήνες, λέει η Google. Η ανάρτηση ιστολογίου της Google συνεχίζει:

«Ο ταξινομητής μας για αυτήν την ενημέρωση εκτελείται συνεχώς, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί ιστοτόπους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αλλά και παλαιότερους. Καθώς καθορίζει ότι το μη χρήσιμο περιεχόμενο δεν έχει επιστρέψει μακροπρόθεσμα, η ταξινόμηση δεν θα ισχύει πλέον.”

Τέλος, ακολουθούν ορισμένες τελευταίες σημειώσεις:

  • Η ενημέρωση είναι μια αυτόματη ενέργεια. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης.
  • Το περιεχόμενο με προτεραιότητα τους ανθρώπους μπορεί να καταταχθεί ακόμα και αν έχει δημοσιευτεί σε ιστότοπους με μεγάλο όγκο μη χρήσιμου περιεχομένου.
  • Το σήμα είναι σταθμισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες ιστοσελίδες θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλες.
  • Μόνο οι αναζητήσεις στα αγγλικά θα επηρεαστούν, καταρχάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η ενημέρωση δεν αφορά τις υπόλοιπες γλώσσες μιας και σταδιακά θα επηρεαστούν όλες.

 

TOP

Inquiry