10
Μάρτιος 2021

Ο αριθμός λέξεων δεν αποτελεί παράγοντα ποιότητας μιας ιστοσελίδας

Ο John Mueller επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των λέξεων σε ένα άρθρο δεν αποτελεί ποιοτικό παράγοντα για την  Google.

Ο John Mueller της Google απάντησε αν είναι χρήσιμο να προσθέσετε περισσότερες λέξεις σε μια ιστοσελίδα για να την βοηθήσετε να ταξινομηθεί καλύτερα στο αποτελέσματα αναζητήσεων του Google. Η ιδέα ήταν ότι εάν μια σελίδα δεν ταξινομήθηκε, η προσθήκη σχετικού περιεχομένου θα βοηθήσει και όχι η προσθήκη κειμένου.

 

Η προσθήκη σχετικού περιεχομένου θα βοηθήσει τις κατατάξεις;

Το άτομο που έκανε την ερώτηση ήθελε τη γνώμη του Mueller σχετικά με την αποτελεσματικότητα της βελτίωσης μιας ιστοσελίδας προσθέτοντας επιπλέον σχετικό περιεχόμενο.

Το άτομο που έκανε την ερώτηση δεν ήταν σαφές για το τι εννοούσε με «σχετικό περιεχόμενο», που μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Βασίζεται στο κατά πόσον το περιεχόμενο σχετίζεται με λέξεις-κλειδιά ή εάν το περιεχόμενο σχετίζεται με την πρόθεση του χρήστη ή εάν το περιεχόμενο σχετίζεται με άτομα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το περιεχόμενο μπορεί να είναι σχετικό, με ορισμένες εκδοχές “σχετικότητας” να είναι, κατά τη γνώμη μας, πιο χρήσιμες για σκοπούς κατάταξης από άλλες.

Εδώ είναι η ερώτηση:

«Ας πούμε ότι θέλω να βελτιώσω το περιεχόμενο σε μια σελίδα. Προσθέτω όσο περισσότερο σχετικό περιεχόμενο μπορώ για τους χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν προσθέτω σχετικό κείμενο στη σελίδα, η Google υποθέτει αυτόματα ότι η σελίδα είναι καλύτερη;

Λειτουργεί έτσι; Είναι καλύτερο κείμενο στα μάτια της Google; “

Το άτομο που έκανε την ερώτηση υπέθεσε ότι οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι η βελτίωση της κατάταξης είναι «τόσο απλή» όσο η προσθήκη περισσότερου κειμένου.

Ο John Mueller ξεκίνησε δηλώνοντας ότι η ενημέρωση περιεχομένου είναι πιο λεπτή από την προσθήκη περισσότερου περιεχομένου:

“Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό.”

 

Συνδέεται η ποιότητα περιεχομένου με τον αριθμό λέξεων;

Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι τα ποιοτικά άρθρα είναι περιεκτικά. Επειδή τα ποιοτικά άρθρα είναι περιεκτικά, προκύπτει ότι αυτά τα άρθρα είναι εγγενώς μακρύτερα.

Πώς μπορεί ένα άρθρο να είναι τόσο περιεκτικό και όχι μεγάλο, σωστά;

Η ποιότητα συχνά εξισώνεται με την πληρότητα, που σημαίνει υψηλότερη καταμέτρηση λέξεων.

Ο Mueller της Google συνέχισε την απάντησή του σχολιάζοντας την ιδέα της καταμέτρησης λέξεων στο πλαίσιο των παραγόντων ποιότητας και κατάταξης.

Ο Mueller εξήγησε:

«Από την άποψή μας, ο αριθμός των λέξεων σε μια σελίδα δεν είναι παράγοντας ποιότητας, ούτε παράγοντας κατάταξης.

Επομένως, απλά η τυφλή προσθήκη όλο και περισσότερου κειμένου σε μια σελίδα δεν το κάνει καλύτερο.

Στη συνέχεια, ο Mueller έθεσε την ιδέα του περιεχομένου στο παράδειγμα ενός βιβλίου έναντι ενός φυλλαδίου και αυτό που ο χρήστης πιστεύει ότι είναι χρήσιμο σε αυτούς.

«Είναι λίγο σαν να θέλετε να παρουσιάσετε κάτι σε έναν πελάτη που μπαίνει, μπορείτε να του δώσετε ένα φυλλάδιο μίας ή δύο σελίδων ή να τους δώσετε ένα τεράστιο βιβλίο πληροφοριών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι θα θέλουν ένα βιβλίο με πολλές πληροφορίες. Και σε άλλες περιπτώσεις οι άνθρωποι θέλουν κάτι σύντομο και περιεκτικό.

Και αυτό είναι παρόμοιο με την αναζήτηση.

Εάν έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ευρετηρίαση για κάποιο είδος ώστε να μπορούν οι χρήστες και το Googlebot να κατανοήσουν τι αφορά αυτή η σελίδα, τι προσπαθείτε να επιτύχετε με αυτήν σε μια σύντομη έκδοση τότε ωραία, διατηρήστε μια σύντομη έκδοση , δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι περισσότερο.

Το να προσθέτετε τυφλά κείμενο σε μια σελίδα δεν το κάνει καλύτερο. “

 

Τι γίνεται με το thin content;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να λένε ότι το thin content είναι ένα παράδειγμα περιεχομένου που η Google δεν θα κατατάξει επειδή είναι πολύ σύντομο.

Αλλά αυτό δεν ισχύει.

Το thin content θεωρείται συνήθως ως μικρό περιεχόμενο. Ένας πιο ακριβής ορισμός είναι το περιεχόμενο που στερείται χρησιμότητας. Οι παράγοντες που καθορίζουν το λεπτό περιεχόμενο περιλαμβάνουν περισσότερα από πόσες λέξεις υπάρχουν σε μια σελίδα.

 

Βελτίωση άρθρων για καλύτερες βαθμολογίες

Η βελτίωση ενός άρθρου για την ελπίδα βελτίωσης της κατάταξης μπορεί να είναι κάπως περίπλοκη. Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αξιολογήσετε ποια είναι η ιστοσελίδα και εάν αυτή η ιστοσελίδα εκπληρώνει την αποστολή της κοινοποίησης των πληροφοριών που θέλει ο επισκέπτης του ιστότοπου.

Μερικές φορές ένα άρθρο αποτυγχάνει επειδή δεν αφορά τι σημαίνουν οι χρήστες όταν κάνουν αναζήτηση με ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Τι σημαίνουν οι άνθρωποι όταν αναζητούν κάτι μπορεί να αλλάξει.

Οι λόγοι για τους οποίους το περιεχόμενο σταματά να κατατάσσεται μπορεί μερικές φορές να εξαλειφθεί προσδιορίζοντας εάν η κίνηση σταδιακά επιβραδύνθηκε ή αν υπήρχε μια καθορισμένη ημερομηνία κατά την οποία η κυκλοφορία έπεσε. Αυτά είναι σημεία δεδομένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη προτού καταρτίσετε μια στρατηγική για το τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε ένα άρθρο να ταξινομήσει καλύτερα.

Όπως είπε ο John Mueller, « … η τυφλή προσθήκη κειμένου σε μια σελίδα δεν το κάνει καλύτερο. 

Πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός για την επανεγγραφή του περιεχομένου.

 

TOP

Inquiry