22
Σεπτέμβριος 2020

Προηγμένος οδηγός για SEO που βασίζεται σε προϊόντα για eshop

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν δύο βασικές στρατηγικές για να προβάλουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο – πληρωμένες διαφημίσεις ή βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Η πιο αποδοτική επιλογή είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Παρόλο που απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να λειτουργήσει η οργανική αναζήτηση για την επιχείρησή σας, κοστίζει πολύ λιγότερο μακροπρόθεσμα από μια πληρωμένη στρατηγική διαφήμισης.

Το επιτυχημένο SEO εστιάζει στα προϊόντα σας. Γιατί; Διότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που είναι έτοιμα να αγοράσουν – τα άτομα που ελπίζετε να βρουν την ιστοσελίδα σας – αναζητούν τα προϊόντα που χρειάζονται με τρόπο που τους βολεύει. Εάν κάποιος ψάχνει κρέμα προσώπου, δεν πρόκειται να πληκτρολογήσει “μακιγιάζ” ή “προϊόντα ομορφιάς” σε μια μηχανή αναζήτησης. Θα πληκτρολογήσουν κάτι όπως “κρέμα προσώπου”, “λοσιόν προσώπου”, “λοσιόν δέρματος” ή “αλοιφή προσώπου”. Προκειμένου τα προϊόντα σας να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι σελίδες προϊόντων σας πρέπει να δημιουργούνται γύρω από συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά βελτιστοποιημένες για αγοραστές που σχετίζονται με αυτά που πουλάτε.

Παρακάτω, θα βρείτε συγκεκριμένες στρατηγικές για να το πετύχετε και θα βοηθήσετε τους αγοραστές να βρουν τα προϊόντα σας μέσω οργανικής αναζήτησης. Αποκλεισμός χρόνου κάθε εβδομάδα για να εργαστείτε σε ολόκληρη τη λίστα. θα αξίζει τον χρόνο που επενδύετε.

1. Ενισχύστε το local SEO

Το τοπικό SEO εστιάζει ειδικά στην καλή κατάταξη στη γεωγραφική σας τοποθεσία. Είτε έχετε φυσικό κατάστημα είτε πωλείτε μόνο στο διαδίκτυο, σχεδόν κάθε επιχείρηση συνδέεται με μια τοπική κοινότητα με κάποιο τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού, να προσφέρετε προσωπική υπηρεσία ή ειδική επιλογή παράδοσης ή να πουλάτε αλλοιώσιμα προϊόντα σε ορισμένους ταχυδρομικούς κώδικες. Μια κλινική μασάζ που προσφέρει υπηρεσίες και πωλεί προϊόντα στο διαδίκτυο χρειάζεται ισχυρό τοπικό SEO, προκειμένου να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης για τους ιδανικούς πελάτες της – άτομα κοντά που χρειάζονται μασάζ.

Μερικοί τρόποι βελτίωσης του τοπικού SEO σας περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργήστε την επιχείρηση σας και καταχωρήστε την στο Google MyBusiness. Αυτό είναι το πρώτο και ευκολότερο βήμα, γιατί σας βάζει κυριολεκτικά στους χάρτες της Google.
  • Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά συγκεκριμένης τοποθεσίας στον ιστότοπό σας σε τίτλους σελίδων, μετα-περιγραφές, κείμενο alt εικόνας και διευθύνσεις URL.
  • Γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου που εστιάζονται ειδικά στην τοποθεσία και την περιοχή σας.

Ας υποθέσουμε ότι στέλνετε μπολ σκύλου σε εθνικό επίπεδο, αλλά η βάση σας είναι στην Αττική και θέλετε να γίνετε γνωστοί ως επιχείρηση στην περιοχή της Αττικής. Εκτός από την αξίωση της σελίδας σας Google, μπορείτε:

  • Βάλτε μια φωτογραφία της εγκατάστασής σας στη σελίδα “Σχετικά” και γράψτε, “Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης κατασκευής μπολ σκύλων στην Αττική” ως κείμενο alt.
  • Συμπεριλάβετε τη λέξη “attiki” στη διεύθυνση URL της σελίδας Σχετικά με τη μετα-περιγραφή.
  • Δημιουργήστε τον τίτλο της σελίδας για τη σελίδα “Σχετικά με το” Η καλύτερη πηγή της Αττικής για μπόλ σκύλων. “
  • Γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου όπως “Πώς κατασκευάζουμε μπόλ σκύλων στην Αττική”.

Μην το παρακάνετε όμως! Δεν χρειάζεται να βάλετε το όνομα της πόλης σας σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. που θα αισθανθεί ανόητο και αφύσικο. Συμπεριλάβετε το σε σημαντικά σημεία όπου έχει νόημα με βάση τα συμφραζόμενα, όπως στη σελίδα επαφών σας.

2. Ενθαρρύνετε τις κριτικές προϊόντων

Οι κριτικές εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις που η Google επιλέγει να εμφανίσει για συγκεκριμένα ερωτήματα. Επίσης, κάνουν τους ανθρώπους πιο πιθανό να επισκεφθούν το eshop σας και να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Πώς λαμβάνετε περισσότερες κριτικές; Αφιερώστε μέρος του προϋπολογισμού μάρκετινγκ για να ζητήσετε κριτικές τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες. Μερικοί τρόποι για να το κάνετε:

  • Στείλτε emails στις λίστες πελατών σας ζητώντας κριτικές. Συμπεριλάβετε συνδέσμους για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη.
  • Όταν αποστέλλετε προϊόντα, συμπεριλάβετε ένα φυλλάδιο ή κάρτα που ζητά σχόλια. Πάλι, πείτε τους ακριβώς πού να πάτε και πώς να υποβάλετε μια κριτική.
  • Προσφέρετε ένα κίνητρο όπως ένα εφάπαξ κουπόνι ή ένα δωρεάν δώρο με αγορά σε αντάλλαγμα για μια κριτική.

Πού πρέπει να ζητήσετε από τους πελάτες να αφήσουν κριτικές; Ξεκινήστε με το Google My Business και τις σελίδες προϊόντων στον ιστότοπό σας. Οι αξιολογήσεις στο Google καθορίζουν τα αστέρια που εμφανίζονται στους Χάρτες Google και την καταχώριση που εμφανίζεται για την επιχείρησή σας. Οι κριτικές προϊόντων στον ιστότοπό σας που περιλαμβάνουν σωστά τη σήμανση σχήματος (συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη ρύθμιση) μπορούν να αυξήσουν την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης της σελίδας προϊόντων σας και να αυξήσουν τα ποσοστά μετατροπών.

Αφού αποκτήσετε τον εαυτό σας σε αυτές τις περιοχές, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε κριτικές σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή σε ιστότοπους για συγκεκριμένους κλάδους όπως το Houzz.com ή το WeddingWire.com.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι οδηγίες σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός και η καλύτερη ποιότητα των κριτικών που θα λάβετε. Δεν θέλετε οι άνθρωποι να κάνουν κλικ σε «πέντε αστέρια» και να μην γράφουν τίποτα. Θέλετε να περιγράφουν πόσο απολαμβάνουν την επιχείρηση, την υπηρεσία ή τα προϊόντα σας. Ενθαρρύνετε τους πελάτες να γράψουν τουλάχιστον δύο προτάσεις, αλλά περισσότερες είναι ακόμη καλύτερες!

3. Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά αποτελεσματικά 

Δώστε προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση λέξεων-κλειδιών και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στις σελίδες των προϊόντων σας:

Διαφοροποιήστε τις λέξεις-κλειδιά σας

Κάθε σελίδα προϊόντος πρέπει να επικεντρώνεται σε μια διαφορετική λέξη-κλειδί. Εάν αφιερώσετε πολλές σελίδες στην ίδια λέξη-κλειδί, θα ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας και η κατάταξη της μηχανής αναζήτησης θα δυσκολέψει.

Εάν κάθε σελίδα του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου ρούχων σας λέει, “Ανδρικά πουκάμισα προς πώληση” στον τίτλο, η Google μπορεί να πιστεύει ότι όλες οι σελίδες σας πωλούν το ίδιο πράγμα. Δώστε σε κάθε σελίδα έναν συγκεκριμένο τίτλο με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά.

Μην γεμίζετε λέξεις-κλειδιά

Ο στόχος δεν είναι να γεμίσετε τις σελίδες σας με λέξεις-κλειδιά. Με άλλα λόγια, μην το κάνετε αυτό:

«Έχουμε ανδρικά πουκάμισα προς πώληση. Κοιτάξτε παρακάτω για ανδρικά πουκάμισα που είναι τα καλύτερα για εσάς. Έχουμε όλα τα μεγέθη και τα χρώματα των ανδρικών πουκάμισων. ”

Βλέπετε το πρόβλημα; Δεν ακούγεται φυσικό. Η Google ξέρει πώς να καταλάβει την αφύσικη χρήση λέξεων-κλειδιών και μπορεί πραγματικά να βλάψει την κατάταξή σας. Μην το κάνετε. Δεν λειτουργεί. Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος:

Τοποθετήστε λέξεις-κλειδιά στρατηγικά

Όταν χρειάζεται, προσθέστε την κύρια λέξη-κλειδί σας σε κεφαλίδες ενότητας, τίτλους σελίδων, μετα-περιγραφές, διευθύνσεις URL, κείμενο alt και περιεχόμενο σελίδας. Και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές παραλλαγές. Εάν η λέξη-κλειδί στόχος σας είναι “μπλουζάκι με σημαία του Τέξας”, ίσως θέλετε επίσης να συμπεριλάβετε “μπλουζάκι με σημαία του Τέξας” και “μπλουζάκι με το Τέξας”.

Επωφεληθείτε από τους τίτλους

Θα πρέπει να υπάρχει μόνο μία ετικέτα H1 σε κάθε σελίδα – με αυτόν τον τρόπο η Google καθορίζει το περιεχόμενο της σελίδας σας. Για σελίδες προϊόντων, αυτό θα ήταν το όνομα του προϊόντος. Για σελίδες κατηγορίας, αυτό θα ήταν το όνομα της κατηγορίας.

Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε έναν συγκεκριμένο τύπο αθλητικών ενδυμάτων. Ένας καλός τίτλος σελίδας κατηγορίας θα ήταν, “Γυναικείες μπλούζες βόλεϊ των ΗΠΑ”. Δείτε πόσο συγκεκριμένο είναι αυτό; Όχι μόνο φανέλες βόλεϊ – βόλεϊ γυναικών. Και όχι μόνο γυναικείο βόλεϊ – βόλεϊ των ΗΠΑ.

Συγκρίνετε αυτό με τα ήπια, άψυχα πρωτοσέλιδα σε πάρα πολλές σελίδες προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως “Προϊόντα” ή “Ένδυση βόλεϊ”. Ο μέσος άνθρωπος πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσει τη λέξη «ρούχα» όταν πραγματοποιεί αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, θα χρησιμοποιούν λέξεις όπως “πουκάμισα” ή “φανέλες”. Μην χρησιμοποιείτε τη βιομηχανική ορολογία στους τίτλους σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ο μέσος άνθρωπος κατά την αναζήτηση του.

Γράψτε λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων

Πολλές σελίδες προϊόντων είναι πολύ σύντομες. Μερικοί απλώς αναφέρουν το όνομα του προϊόντος και τίποτα περισσότερο – αυτό είναι τρομερό για SEO.

Περιγράψτε το προϊόν σας χρησιμοποιώντας όρους που θα αναζητήσουν οι χρήστες. Και πάλι, λεπτομέρειες όπως μεγέθη μπλουζών, μεγέθη σερβιρίσματος, τύποι υφάσματος, αριθμοί μοντέλου, ποιότητες ποιότητας και είδη συστατικών βοηθούν τους αγοραστές να βρουν τα προϊόντα σας και, τελικά, να αποφασίσουν να τα αγοράσουν.

Κάθε σελίδα προϊόντος πρέπει να έχει μια φωτογραφία. Εάν πουλάτε ένα βιβλίο, συμπεριλάβετε μια φωτογραφία του εξωφύλλου. Εάν πουλάτε μια υπηρεσία, προσθέστε μια φωτογραφία του προσωπικού σας σε δράση.

Μπορείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά σε δύο μέρη: το κείμενο alt και το όνομα της εικόνας. Το κείμενο Alt περιγράφει την εικόνα. Τι είναι η εικόνα; Τι μας δείχνει αυτό το infographic; Επειδή χρησιμοποιείται επίσης από τους αναγνώστες οθόνης για να “διαβάσει” την εικόνα σε άτομα με προβλήματα όρασης, βεβαιωθείτε ότι το κείμενο alt δεν περιέχει απλώς λέξεις-κλειδιά. Θα πρέπει να είναι μια ακριβής απεικόνιση του θέματος.

Συμπεριλάβετε επίσης λέξεις-κλειδιά στα ονόματα των εικόνων σας. Μην καλέσετε την εικόνα σας “img34546.jpg” ή “product1035.gif”. Καλέστε το “womens-jersey-blue.jpg”, “8oz-yogurt-strawberry.png” ή “Nisha-personal-trainer.jpg”.

Όλες αυτές οι μικρές βελτιώσεις καθιστούν ξεκάθαρο στην Google τι πωλεί κάθε σελίδα προϊόντος και κατηγορίας.

4. Δημιουργήστε σελίδες προϊόντων γύρω από την πρόθεση λέξεων-κλειδιών

Τι είναι η πρόθεση λέξεων-κλειδιών; Όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει την αναζήτησή του μπορεί να δώσει μια ένδειξη για το πού βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς. Κάποιος που πληκτρολογεί «πώς μπορώ να χάσω βάρος» πιθανότατα δεν είναι έτοιμος να αγοράσει ένα συγκεκριμένο πράγμα και μπορεί να μην ξέρει πραγματικά τι ψάχνει. Όμως κάποιος που ψάχνει για “προσωπικούς εκπαιδευτές κοντά μου” αναζητά σαφώς κάποιον για να συνεργαστεί. Ξέρουν τι θέλουν και αναζητούν ενεργά.

Όταν δημιουργείτε σελίδες προϊόντων, σκεφτείτε πώς συσχετίζονται οι επικεφαλίδες, οι τίτλοι σελίδων, το κείμενο alt, οι μετα-περιγραφές και οι διευθύνσεις URL με όρους αναζήτησης με υψηλή πρόθεση αγοραστή.

Το κλειδί εδώ είναι η ειδικότητα. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο πιο πιθανό είναι οι σωστοί αγοραστές να βρουν τη σελίδα σας. Ναι, αυτό μπορεί να σημαίνει τη συμπερίληψη αριθμών μοντέλου, γεύσεων ή μεγεθών. Οι σελίδες προϊόντων και κατηγοριών σας πρέπει να είναι τόσο συγκεκριμένες.

Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να εμφανίζονται σε κάθε σελίδα προϊόντος και οι πιο καθοριστικές λεπτομέρειες πρέπει να είναι στον τίτλο του προϊόντος.

5. Αναπτύξτε μια στρατηγική περιεχομένου

Στόχος του Google είναι να παρέχει το καλύτερο και πιο σχετικό περιεχόμενο στους χρήστες του. Όταν δημοσιεύετε τακτικά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ικανοποιεί τις ανάγκες του κοινού σας, αυτό δείχνει στην Google ότι είστε ειδικός στον τομέα σας και έχετε πολλά να προσφέρετε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε παρέχοντας λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις σε ερωτήσεις.

  • Λατρεύω τα γαλακτοκομικά αλλά ο γιατρός μου λέει ότι πρέπει να μειώσω. Τι μπορώ να κάνω?
  • Τι είναι καλό να φοράτε για έναν γάμο ενός φίλου σε μια καυτή τοποθεσία;
  • Πώς μπορώ να καταλάβω πού διαρρέει λάδι το αυτοκίνητό μου;
  • Τι είδους παπούτσια είναι καλύτερα για τρέξιμο μαραθωνίων;

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όριο στον αριθμό των ερωτήσεων που έχουν οι άνθρωποι. Η δουλειά σας είναι να βρείτε ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες σας και πώς σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Πάρτε αυτές τις πληροφορίες, γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου σχετικά με αυτό και, στη συνέχεια, συνδέστε αυτές τις αναρτήσεις σε σχετικές σελίδες προϊόντων – τη συγκεκριμένη σελίδα ή σελίδες που σχετίζονται με το πρόβλημα που επιλύετε για αυτές.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να μάθετε τι μπορεί να αναζητούν οι χρήστες, δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές:

  • Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Ubersuggest, το Moz ή το Google Keyword Planner .
  • Ακούστε τις ερωτήσεις που έχετε ήδη. Δώστε προσοχή σε ticket υποστήριξης, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Μιλήστε με τα άτομα που συνεργάζονται απευθείας με πελάτες. Ανάλογα με την επιχείρησή σας, αυτό μπορεί να είναι αντιπρόσωπος πωλήσεων, αντιπρόσωπος υποστήριξης πελατών ή εγκαταστάτης.
  • Χρησιμοποιήστε έρευνες για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό που αναζητούν. Μπορείτε να στείλετε αυτές τις έρευνες μέσω email, να κάνετε ερωτήσεις σε ιστορίες κοινωνικών μέσων ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία απ’ ευθείας τις ιστοσελίδες σας.

6. Προσθέστε πλούσια αποσπάσματα

Τα πλούσια αποσπάσματα σάς επιτρέπουν να δώσετε στις μηχανές αναζήτησης επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου – προϊόντα, κριτικές, συνταγές, εκδηλώσεις κ.λπ. – έτσι ώστε να κατανοούν καλύτερα τι είναι οι σελίδες σας. Οι πρόσθετες πληροφορίες θα εμφανίζονται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

Για παράδειγμα, αν κάνετε αναζήτηση για Magna-Tiles, θα δείτε ένα καρουσέλ με οπτικές καταχωρίσεις προϊόντων με τιμές και κριτικές.

Θα δείτε επίσης ότι πληροφορίες όπως η τιμή και το απόθεμα εμφανίζονται στο τυπικό αποτέλεσμα αναζήτησης.

Εάν είστε αγοραστής στο διαδίκτυο, δεν θα ήταν πιο πιθανό να κάνετε κλικ σε μία από αυτές τις καταχωρίσεις από μία χωρίς αυτά τα πολύτιμα δεδομένα; Ακολουθούν μερικοί τύποι εμπλουτισμένων αποσπασμάτων που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας και μερικές από τις πληροφορίες που μπορείτε να συμπεριλάβετε σε κάθε ένα:

  • Προϊόντα: Εικόνες, τιμή, επωνυμία, διαθεσιμότητα, βαθμολογίες και κριτικές
  • Συνταγές: Χρόνος μαγειρέματος, θρεπτική αξία, κριτικές και χρόνος προετοιμασίας
  • Κριτικές και βαθμολογίες: Αριθμός αστεριών, σύνολο βαθμολογίας και αριθμός ψήφων
  • Βίντεο: Μικρογραφίες, περιγραφή, διάρκεια και ημερομηνία μεταφόρτωσης
  • Εκδηλώσεις: Ημερομηνία, όνομα συμβάντος και χώρος
  • Δημοσιεύσεις ιστολογίου: Εικόνα, επικεφαλίδα, ημερομηνία δημοσίευσης και συγγραφέας

Φυσικά, δεν ισχύουν όλα αυτά για κάθε επιχείρηση, οπότε επιλέξτε ποιες θα εστιάσετε με βάση τις προσφορές προϊόντων σας.

7. Διόρθωση σφαλμάτων ανίχνευσης

Τα σφάλματα ανίχνευσης παρουσιάζονται όταν τα bot της Google αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την προσπάθεια προβολής του περιεχομένου σας. Εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, τα προϊόντα και τις κατηγορίες σας, τότε δεν θα ευρετηριαστούν ούτε θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αλλά πώς ξέρετε εάν υπάρχουν σφάλματα ανίχνευσης; Ξεκινήστε δημιουργώντας έναν λογαριασμό Google Search Console , ο οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε απευθείας με το Google, να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και να προβάλετε πολύτιμα δεδομένα. Εάν δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό, ενδέχεται να χρειαστεί λίγη ώρα για να συμπληρωθούν οι πληροφορίες στο Search Console, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγες ημέρες προτού ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

  • Μεταβείτε στη διεύθυνση undefined.
  • Επιλέξτε τον ιστότοπό σας από το αναπτυσσόμενο μενού “Ιδιότητες” στα αριστερά της σελίδας.
  • Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Κάλυψη.
  • Στην ενότητα Λεπτομέρειες, θα δείτε μια λίστα με τυχόν τρέχοντα σφάλματα ανίχνευσης. Κάντε κλικ σε κάθε ένα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και σε ποιες σελίδες εφαρμόζεται.

Ακολουθούν μερικά κοινά σφάλματα ανίχνευσης και πώς να τα επιλύσετε:

Η υποβληθείσα διεύθυνση URL έχει πρόβλημα ανίχνευσης

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν εικόνες, CSS ή Javascript δεν φορτώνονται σωστά όταν η Google προσπαθεί να ανιχνεύσει τη σελίδα σας και συνήθως είναι προσωρινή. Φορτώστε τη σελίδα με το σφάλμα και δείτε αν όλα φαίνονται εντάξει.

Εάν ναι, κάντε κλικ στη διεύθυνση URL στο Google Search Console, επιλέξτε Επιθεώρηση διεύθυνσης URL → Αίτημα ευρετηρίου. Αυτό θα ζητήσει από την Google να φορτώσει ξανά τη σελίδα. Τέλος, επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα και κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη Validate Fix. Μέσα σε λίγες μέρες, η Google θα σας στείλει ένα email με τα αποτελέσματα της νέας ανίχνευσης.

Η υποβληθείσα διεύθυνση URL δεν βρέθηκε (404)

Παρουσιάζεται σφάλμα 404 όταν δεν υπάρχει πλέον μια διεύθυνση URL – ενδέχεται να έχετε διαγράψει μια σελίδα ή να αλλάξετε τη διεύθυνση URL χωρίς να δημιουργήσετε μια ανακατεύθυνση. Έχετε δύο επιλογές:

  • Εάν η σελίδα δεν υπάρχει πλέον και δεν υπάρχει παρόμοια, σχετική σελίδα, απλώς αφήστε το σφάλμα. Η Google τελικά θα σταματήσει να προσπαθεί να ευρετηριάσει τη σελίδα.
  • Εάν ενημερώσατε τη διεύθυνση URL ή μετακινήσατε το περιεχόμενο σε άλλη σελίδα, δημιουργήστε μια ανακατεύθυνση 301 από την παλιά διεύθυνση URL στη νέα.

Μόλις διορθώσετε το σφάλμα, επικυρώστε την ενημέρωση κώδικα όπως αναφέρεται παραπάνω.

Σφάλμα διακομιστή (5xx)

Αυτό το σφάλμα είναι σχεδόν πάντα προσωρινό και κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι ο ιστότοπος ή ο διακομιστής σας ήταν εκτός λειτουργίας την τελευταία φορά που η Google προσπάθησε να το ευρετηριάσει. Απλώς ζητήστε ευρετηρίαση και επικυρώστε την ενημέρωση κώδικα όπως αναφέρεται παραπάνω.

Στο μέλλον, το Google Search Console θα σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εμφανιστούν σφάλματα, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε αμέσως. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του Google Search Console για τη βελτίωση της προβολής του ιστότοπού σας.

8. Βελτίωση της δομής του ιστότοπου

Μια καλή δομή ιστότοπου οδηγεί σε μια καλή εμπειρία χρήστη. Και σε αυτό, η Google δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία των επισκεπτών του ιστότοπού σας. Αυτός είναι ένας τομέας βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικός, ειδικά εάν έχετε πολλά προϊόντα ή δημοσιεύσεις ιστολογίου. Μια καλή δομή ιστότοπου σάς βοηθά επίσης να λαμβάνετε συνδέσμους ιστότοπου στο Google, επομένως θα εμφανίζει αρκετούς εσωτερικούς συνδέσμους κάτω από την κύρια διεύθυνση URL.

Ξεκινήστε λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική ιεραρχία του ιστότοπού σας. Μπορούν οι πελάτες να μεταβούν εύκολα από τη μία σελίδα στην άλλη και να επιστρέψουν; Μια τυπική ιεραρχία ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να μοιάζει με:

  • Αρχική σελίδα:
    • Κατηγορία 1
      • Προϊόν Ένα
      • Προϊόν δύο
      • Προϊόν Τρίτο
    • Κατηγορία 2
      • Προϊόν Τέσσερα
      • Προϊόν Πέντε
    • Κατηγορία Τρίτη
      • Προϊόν Έξι
      • Προϊόν επτά
      • Προϊόν οκτώ

Στη συνέχεια, δημιουργήστε διευθύνσεις URL που ταιριάζουν με αυτήν την ιεραρχία. μια διεύθυνση URL προϊόντος μπορεί να είναι example.com/category-one/product-two. Μην προσθέτετε επιπλέον λέξεις ή χνούδι στις διευθύνσεις URL σας – πρέπει να είναι απλές και αυτονόητες. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε σημαντικές λέξεις-κλειδιά.

Δημιουργήστε ένα κύριο μενού και σύστημα πλοήγησης βάσει αυτής της ιεραρχίας και εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε breadcrumbs σε σελίδες και προϊόντα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιστρέψουν γρήγορα στο σημείο που ξεκίνησαν.

Τέλος, χρησιμοποιήστε εσωτερικούς συνδέσμους για να συνδέσετε σελίδες, δημοσιεύσεις και προϊόντα. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι βοηθούν τους χρήστες σας να βρουν σχετικό περιεχόμενο, να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με την ιεραρχία του ιστότοπού σας με μηχανές αναζήτησης και να διαδώσουν την ισχύ κατάταξης στον ιστότοπό σας. Ουσιαστικά, κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας πρέπει να συνδέεται με και από άλλη σελίδα.

9. Δημιουργία backlinks

Τα backlinks δημιουργούνται όταν ένας άλλος ιστότοπος συνδέεται με τον δικό σας με link. Η Google τα βλέπει ως ψήφο εμπιστοσύνης ότι το περιεχόμενό σας έχει αξία. Όμως δεν είναι όλοι οι πίσω σύνδεσμοι ίσοι – η Google δεν εκτιμά έναν σύνδεσμο από ένα μικρό ιστολόγιο με μερικές εκατοντάδες επισκέπτες το μήνα, όσο και έναν από έναν δημοφιλή ιστότοπο όπως το Entrepreneur.com ή το WeddingWire.com.

Δεν πρέπει ποτέ να αγοράζετε συνδέσμους, να ανταλλάσσετε συνδέσμους ή να πληρώνετε για να καταχωρίσετε τον ιστότοπό σας σε ανεπιθύμητους καταλόγους. Αυτοί οι τύποι backlinks παραβιάζουν τις οδηγίες ποιότητας των συνδέσμων της Google και μπορούν τελικά να μειώσουν την κατάταξη του ιστότοπου. Θέλετε να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας, νόμιμους συνδέσμους μέσω:

  • Σύνταξη αναρτήσεων επισκεπτών. Προσεγγίστε πολύτιμους ιστότοπους της βιομηχανίας ή επηρεαστές και προσφέρετε να γράψετε μια δωρεάν θέση επισκεπτών σε αντάλλαγμα για έναν σύνδεσμο. Συμπεριλάβετε ιδέες για θέματα και περιγράψτε πώς το περιεχόμενο που γράφετε θα ωφελήσει το κοινό τους.
  • Δημιουργία μοναδικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Όσο καλύτερο είναι το περιεχόμενό σας, τόσο πιθανότερο είναι να συνδεθεί και να κοινοποιηθεί στα κοινωνικά μέσα. Βεβαιωθείτε ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου και τα προϊόντα είναι χρήσιμα και χρήσιμα για το κοινό σας.
  • Παροχή πολύτιμων πληροφοριών για δημοσιογράφους. Εργαλεία όπως το Help a Reporter Outσυνδέουν δημοσιογράφους που χρειάζονται πηγές με ειδικούς σε μια ποικιλία βιομηχανιών. Ως πηγή, θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε σε ερωτήσεις με αντάλλαγμα έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας.
  • Κάνοντας κάτι αξιοσημείωτο. Ο Τύπος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε συνδέσμους υψηλής ποιότητας, καθώς και πολύτιμη προσοχή για την επωνυμία σας. Οι πηγές ειδήσεων ενδέχεται να καλύπτουν μια νέα κυκλοφορία προϊόντων, μια φιλανθρωπική εκδήλωση, ένα δώρο ή ένα μεγάλο βραβείο. Το Forbes παρέχει έναν εξαιρετικό πόρο για τη σύνταξη ενός αποτελεσματικού δελτίου τύπου.
  • Συνεργασία με την κοινότητά σας. Συμμετέχετε σε τοπικούς οργανισμούς, εκδηλώσεις, εργαστήρια και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Πραγματοποιήστε αυθεντικές συνδέσεις με άλλες επιχειρήσεις και δημιουργήστε συνδέσμους με έντιμο και αμοιβαίο τρόπο.

Επενδύστε τακτικά χρόνο στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια συνεχής διαδικασία και απαιτεί συνεπή εργασία. Είναι σημαντικό να δημιουργείτε τακτικά περιεχόμενο, να αξιολογείτε την εμπειρία του χρήστη σας και να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στους αλγορίθμους αναζήτησης της Google. Το SEO μπορεί να είναι πολλή δουλειά!

Αλλά όταν το καταφέρνουμε, μια επιτυχημένη στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι ανεκτίμητη για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα eshop. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη επισκεψιμότητα ιστότοπων από άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προϊόντα σας και, τελικά, σε περισσότερες πωλήσεις.

TOP

Inquiry