207 παράγοντες κατάταξης στο Google

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η Google χρησιμοποιεί πάνω από 200 παράγοντες κατάταξης στον αλγόριθμό τους…

Ποιοί είναι αυτοί όμως;

 Παράγοντες domain

  1. Domain Age“Η διαφορά μεταξύ ενός τομέα που είναι έξι μηνών έναντι ενός έτους δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλη.” Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούν το domain age. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό.
  1. Η λέξη-κλειδί εμφανίζεται στο domain της ιστοσελίδας: Ηκατοχή μιας λέξης-κλειδιού στο όνομα του τομέα σας δεν σας δίνει την ίδια ώθηση στο SEO όσο στο παρελθόν.Αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως σήμα συνάφειας.
  2. Λέξη-κλειδί ως πρώτη λέξη στο domain:Ένα domain που ξεκινά με τη λέξη-κλειδί-στόχο έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των ιστοσελίδων που είτε δεν έχουν τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στο domain τους (είτε έχουν τη λέξη-κλειδί στο μέσο ή στο τέλος του domain τους).
  3. Μήκος εγγραφής domain«Πολύτιμοι (νόμιμοι) τομείς πληρώνονται συχνά για αρκετά χρόνια νωρίτερα, ενώ οι doorway (παράνομοι) τομείς σπάνια χρησιμοποιούνται για περισσότερο από ένα χρόνο. Επομένως, η ημερομηνία λήξης ενός domain στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας πρόβλεψης της νομιμότητας ενός domain. “
  1. Λέξη-κλειδί στο subdomain:Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Moz συμφωνεί ότι μια λέξη-κλειδί που εμφανίζεται στο subdomain μπορεί να ενισχύσει την κατάταξη.
  1. Ιστορικό domain:Ένας ιστότοπος με ευμετάβλητη ιδιοκτησία ή πολλές πτώσεις μπορεί να οδηγήσει στην Google να “επαναφέρει” το ιστορικό του ιστότοπου, αναιρώντας τους συνδέσμους που οδηγούν στον τομέα.Ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας τομέας που τιμωρείται μπορεί να μεταφέρει την ποινή στον νέο κάτοχο .
  2. Domain ακριβούς αντιστοίχισης:Οι τομείς ακριβούς αντιστοίχισης ενδέχεται να εξακολουθούν να σας προσφέρουν ελαφρό πλεονέκτημα.Αλλά εάν το EMD σας είναι ιστότοπος χαμηλής ποιότητας, είναι ευάλωτο στην ενημέρωση EMD .
  1. Δημόσια έναντι ιδιωτικών WhoIs: Οι ιδιωτικές πληροφορίες WhoIs μπορεί να αποτελούν ένδειξη για «κάτι που πρέπει να μείνει κρυφό».
  2. Τιμωρημένος ιδιοκτήτης στο WhoIs:Εάν η Google αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο άτομο ως spammer, είναι λογικό να ελέγχει άλλους ιστότοπους που ανήκουν σε αυτό το άτομο.
  3. Επέκταση χώρας TLD: Η κατοχή τομέα ανώτατου επιπέδου κωδικού χώρας (.gr, .cy, .co.uk) μπορεί να βοηθήσει την κατάταξη του ιστότοπου για τη συγκεκριμένη χώρα… αλλά μπορεί να περιορίσει την ικανότητα του ιστότοπου να κατατάσσεται ικανοποιητικά παγκοσμίως.

Παράγοντες σε επίπεδο σελίδας

  1. Λέξη-κλειδί στην ετικέτα τίτλου:Αν και δεν είναι τόσο σημαντική όσο ήταν κάποτε, η ετικέτα τίτλου σας παραμένει ένα σημαντικό σήμα SEO στη σελίδα.
  1. Το tag τίτλου ξεκινά με λέξη-κλειδί: Οι ετικέτες τίτλου που ξεκινούν με μια λέξη-κλειδί τείνουν να αποδίδουν καλύτερα από τις ετικέτες τίτλου με τη λέξη-κλειδί προς το τέλος της ετικέτας.
  2. Λέξη-κλειδί στο tag περιγραφής: Η Google δεν χρησιμοποιεί τo meta-tag περιγραφήςως σήμα άμεσης κατάταξης. Ωστόσο, η ετικέτα περιγραφής μπορεί να επηρεάσει την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα κατάταξης.
  3. Η λέξη-κλειδί εμφανίζεται στην ετικέτα H1: Οι ετικέτες H1 είναι μια «δεύτερη ετικέτα τίτλου».Μαζί με την ετικέτα τίτλου σας, η Google χρησιμοποιεί την ετικέτα H1 σας ως δευτερεύον σήμα συνάφειας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης συσχέτισης.
  4. TFIDFΈνας φανταχτερός τρόπος να λέμε: «Πόσο συχνά εμφανίζεται μια συγκεκριμένη λέξη σε ένα έγγραφο;».Όσο πιο συχνά εμφανίζεται αυτή η λέξη σε μια σελίδα, τόσο πιο πιθανό είναι η σελίδα να αφορά αυτή τη λέξη.
  5. Μήκος περιεχομένου: Το περιεχόμενο με περισσότερες λέξεις μπορεί να καλύψει ένα ευρύτερο εύρος και πιθανότατα προτιμάται στον αλγόριθμο σε σύγκριση με μικρότερα, επιφανειακά άρθρα.
  1. Πίνακας περιεχομένων: Η χρήση ενός συνδεδεμένου πίνακα περιεχομένων μπορεί να βοηθήσει την Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο της σελίδας σας.Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συνδέσμους ιστότοπου.
  1. Πυκνότητα λέξεων-κλειδιών: Αν και δεν είναι τόσο σημαντική όσο ήταν κάποτε, η Google μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να καθορίσει το θέμα μιας ιστοσελίδας.Όμως, η υπερφόρτωση μπορεί να σας βλάψει.
  2. Latent Semantic Indexing Λέξεις-κλειδιά στο Περιεχόμενο(LSI): Οι λέξεις-κλειδιά LSI βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να εξάγουν νόημα από λέξεις που έχουν περισσότερες από μία έννοιες (για παράδειγμα: Apple η εταιρεία υπολογιστών έναντι της Apple το φρούτο). Η παρουσία / απουσία LSI πιθανώς λειτουργεί επίσης ως σήμα ποιότητας περιεχομένου.
  3. Λέξεις-κλειδιά LSI σε tag τίτλου και περιγραφής: Όπως και με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, οι λέξεις-κλειδιά LSI σε meta-tags σελίδων πιθανώς βοηθούν την Google να διακρίνει μεταξύ λέξεων με πολλές πιθανές σημασίες. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως σήμα συνάφειας.
  4. Κάλυψη θέματοςσελίδας σε βάθος: Υπάρχει μια γνωστή συσχέτιση μεταξύ του βάθους της κάλυψης θεμάτων και των κατατάξεων Google. Επομένως, οι σελίδες που καλύπτουν κάθε γωνία πιθανώς έχουν ένα προβάδισμα έναντι σελίδων που καλύπτουν μόνο ένα θέμα μερικώς.
  1. Ταχύτητα φόρτωσης σελίδας μέσω HTMLΤόσο η Google όσο και η Bing χρησιμοποιούν την ταχύτητα σελίδας ως παράγοντα κατάταξης. Τα ρομποτάκια των μηχανών αναζήτησης μπορούν να εκτιμήσουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας με ακρίβεια βάσει του κώδικα HTML της σελίδας σας.
  1. Ταχύτητα φόρτωσης σελίδας μέσω Chrome: Η Google χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα χρηστών του Chrome για καλύτερη διαχείριση του χρόνου φόρτωσης μιας σελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να μετρήσουν πόσο γρήγορα μια σελίδα φορτώνει πραγματικά στους χρήστες.
  2. Χρήση AMPΑν και δεν αποτελεί άμεσο παράγοντα κατάταξης της Google, το AMP μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την κατάταξη στην έκδοση για κινητά του Carousel Ειδήσεων Google .
  3. Αντιστοίχιση οντοτήτων: Το περιεχόμενο μιας σελίδας ταιριάζει με την «οντότητα» που αναζητά ένας χρήστης. Εάν ναι, αυτή η σελίδα μπορεί να λάβει μια ενίσχυση κατάταξης για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.
  4. Google HummingbirdΑυτή η «αλλαγή αλγορίθμου» βοήθησε την Google να ξεπεράσει τις λέξεις-κλειδιά. Χάρη στο Hummingbird, η Google μπορεί πλέον να κατανοήσει καλύτερα το θέμα μιας ιστοσελίδας ανεξάρτητα από τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί.
  5. Διπλότυπο περιεχόμενο: Το ίδιο περιεχόμενο στον ίδιο ιστότοπο (ακόμη και ελαφρώς τροποποιημένο) μπορείνα επηρεάσει αρνητικά την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης ενός ιστότοπου.
  6. Rel = CanonicalΌταν χρησιμοποιείται σωστά , η χρήση αυτής της ετικέτας ενδέχεται να εμποδίσει την Google να επιβάλει κυρώσεις στον ιστότοπό σας για διπλό περιεχόμενο .
  7. Βελτιστοποίηση εικόνας: Οι εικόνες στέλνουν στις μηχανές αναζήτησης σημαντικά σήματα συνάφειας μέσω του ονόματος αρχείου τους, του κειμένου alt, του τίτλου, της περιγραφής και της λεζάντας.
  8. Πρόσφατη περιεκτικότητα: Η ενημέρωση του Google Caffeine ευνοεί το πρόσφατα δημοσιευμένο ή ενημερωμένο περιεχόμενο, ειδικά για αναζητήσεις ευαίσθητες στο χρόνο.Τονίζοντας τη σημασία αυτού του παράγοντα, η Google εμφανίζει την ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης μιας σελίδας για ορισμένες σελίδες.
  1. Μέγεθος των ενημερώσεων περιεχομένου: Η σημασία των τροποποιήσεων και των αλλαγών χρησιμεύει επίσης ως παράγοντας φρεσκάδας.Η προσθήκη ή η κατάργηση ολόκληρων ενοτήτων είναι πιο σημαντική από το να αλλάξετε τη σειρά μερικών λέξεων ή να διορθώσετε ένα τυπογραφικό λάθος.
  2. Ιστορικές ενημερώσεις σελίδων: Πόσο συχνά ενημερώνεται η σελίδα με την πάροδο του χρόνου; Καθημερινά, εβδομαδιαία, κάθε 5 χρόνια; Η συχνότητα των ενημερώσεων σελίδας παίζει επίσης ρόλο στη φρεσκάδα.
  3. Προώθηση λέξεων-κλειδιών: Η εμφάνιση μιας λέξης-κλειδιού στις πρώτες 100 λέξεις του περιεχομένου μιας σελίδαςσυσχετίζεται με την κατάταξη της πρώτης σελίδας Google .
  4. Λέξη-κλειδί σε H2, H3 Ετικέτες: Το να εμφανίζεται η λέξη-κλειδί σας ως υπότιτλος σε μορφή H2 ή H3 μπορεί να είναι ένα άλλο σήμα συνάφειας. “Αυτές οι ετικέτες τίτλου σε HTML βοηθούν το Google να κατανοήσει τη δομή της σελίδας.”
  1. Ποιότητα εξερχόμενων συνδέσμων: Πολλοί SEO πιστεύουν ότι η σύνδεση σε σημαντικούς ιστότοπους βοηθά στην αποστολή σημάτων εμπιστοσύνης στην Google.
  2. Θέμα εξερχόμενων συνδέσμων: Σύμφωνα με τοναλγόριθμο Hillop, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο των σελίδων στις οποίες συνδέεστε ως σήμα συνάφειας. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια σελίδα για αυτοκίνητα που συνδέονται με σελίδες που σχετίζονται με ταινίες, αυτό μπορεί να πει στην Google ότι η σελίδα σας αφορά την ταινία Αυτοκίνητα και όχι το αυτοκίνητο.
  3. Γραμματική και ορθογραφία: Η σωστή γραμματική και ορθογραφία είναι ένα σήμα ποιότητας της ιστοσελίδας σας.
  4. Κοινοπρακτικό περιεχόμενο: Είναι το περιεχόμενο της σελίδας πρωτότυπο; Εάν έχει αποκοπεί ή αντιγραφεί από μια ευρετηριασμένη σελίδα, δεν θα βαθμολογηθεί επίσης ή μπορεί και να μην ευρετηριαστεί καθόλου.
  5. Ενημέρωση φιλική προς κινητά: Συχνά αναφέρεται ως “Mobilegeddon”, αυτή η ενημέρωση επιβραβεύει σελίδες που έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά για κινητές συσκευές.
  6. Ευχρηστία για κινητά: Οι ιστότοποι που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες κινητών συσκευών ενδέχεται να έχουν πλεονέκτημα στο «Ευρετήριο για κινητές συσκευές» της Google.
  7. «Κρυφό» Περιεχόμενο σε Κινητά: Το κρυφό περιεχόμενο σε κινητές συσκευές ενδέχεται να μην ευρετηριαστεί (ή να μην ζυγίζεται ως βαρύ) έναντι του πλήρως ορατού περιεχομένου.
  8. Χρήσιμο «Συμπληρωματικό περιεχόμενο»: Το χρήσιμο συμπληρωματικό περιεχόμενο αποτελεί ένδειξη της ποιότητας μιας σελίδας (και επομένως, κατάταξη Google).Παραδείγματα περιλαμβάνουν μετατροπείς νομισμάτων, υπολογιστές τόκων δανείου και διαδραστικές συνταγές.
  9. Περιεχόμενο που κρύβεται πίσω από τις καρτέλες: Πρέπει οι χρήστες να κάνουν κλικ σε μια καρτέλα για να αποκαλύψουν μέρος του περιεχομένου στη σελίδα σας;Εάν ναι, η Google έχει δηλώσει ότι αυτό το περιεχόμενο “ενδέχεται να μην ευρετηριαστεί”.
  10. Αριθμός εξερχόμενων συνδέσμων: Πάρα πολλά dofollow OBLs μπορούν να μειώσουν το PageRank, γεγονός που μπορεί να βλάψει την κατάταξη αυτής της σελίδας.
  11. Πολυμέσα: Εικόνες, βίντεο και άλλα στοιχεία πολυμέσων ενδέχεται να λειτουργούν ως σήμα ποιότητας περιεχομένου.
  12. ​​Αριθμόςεσωτερικών συνδέσμωνπου δείχνουν προς τη σελίδα: Ο αριθμός των εσωτερικών συνδέσμων προς μια σελίδα δείχνει τη σημασία του σε σχέση με άλλες σελίδες στον ιστότοπο (περισσότεροι εσωτερικοί σύνδεσμοι = πιο σημαντικοί).
  13. Ποιότητα των εσωτερικών συνδέσμων που δείχνουν προς τη σελίδα: Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι από έγκυρες σελίδες στον τομέαέχουν ισχυρότερο αποτέλεσμα από τις σελίδες χωρίς ή χαμηλή κατάταξη σελίδας.
  14. Σπασμένοι σύνδεσμοι: Η ύπαρξη πολλών σπασμένων συνδέσμων σε μια σελίδα μπορεί να αποτελεί ένδειξη παραμελημένης ή εγκαταλειμμένης ιστοσελίδας.
  15. Επίπεδο ανάγνωσης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google εκτιμά το επίπεδο ανάγνωσης των ιστοσελίδων.
  16. Σύνδεσμοι συνεργατών: Οι σύνδεσμοι θυγατρικών οι ίδιοι πιθανώς δεν θα βλάψουν την κατάταξή σας.Αλλά αν έχετε πάρα πολλά, ο αλγόριθμος της Google μπορεί να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε άλλα σήματα ποιότητας.
  17. Σφάλματα HTML / επικύρωση W3C: Πολλά σφάλματα HTML ή ατημέλητη κωδικοποίηση μπορεί να αποτελούν ένδειξη ιστότοπου κακής ποιότητας.Αν και αμφιλεγόμενοι, πολλοί στο SEO πιστεύουν ότι μια καλά κωδικοποιημένη σελίδα χρησιμοποιείται ως σήμα ποιότητας.
  18. Domain authority: Όλα τα πράγματα είναι ίδια, μια σελίδα σε έναν εξουσιοδοτημένο τομέα θα κατατάσσεται υψηλότερη από μια σελίδα σε έναν τομέα με λιγότερη σημασία.
  1. PageRank της σελίδας: Δεν συσχετίζεται ικανοποιητικά.Ωστόσο, οι σελίδες με αυξημένο authority τείνουν να ξεπερνούν τις σελίδες χωρίς ιδιαίτερο authority.
  2. Μήκος διεύθυνσης URL: Τα υπερβολικά μεγάλα URL ενδέχεται να επηρεάσουν την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης μιας σελίδας.Στην πραγματικότητα, αρκετές βιομηχανικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι σύντομες διευθύνσεις URL τείνουν να έχουν ελαφρώς πλεονέκτημα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google.
  1. Διαδρομή διεύθυνσης URL: Μια σελίδα πιο κοντά στην αρχική σελίδα μπορεί να πάρει μια ελαφριά ώθηση εξουσίας έναντι των σελίδων που έχουν καταγραφεί βαθιά στην αρχιτεκτονική ενός ιστότοπου.
  2. Ανθρώπινοι συντάκτες: Παρόλο που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, η Google έχει υποβάλειδίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που επιτρέπει στους ανθρώπινους συντάκτες να επηρεάζουν τις SERPs.
  3. Κατηγορία ιστοσελίδας: Η κατηγορία στην οποία εμφανίζεται η σελίδα είναι ένα σήμα συνάφειας.Μια σελίδα που ανήκει σε μια στενά συνδεδεμένη κατηγορία μπορεί να λάβει ώθηση σχετικότητας σε σύγκριση με μια σελίδα που έχει κατατεθεί σε μια μη σχετική κατηγορία.
  4. Ετικέτες: Οι ετικέτες είναι σήμα σχετικότητας για την ιστοσελίδα σας. “Ο μόνος τρόπος βελτίωσης του SEO σας είναι να συνδέσετε ένα κομμάτι περιεχομένου με ένα άλλο, και πιο συγκεκριμένα μια ομάδα αναρτήσεων μεταξύ τους.”
  1. Λέξη-κλειδί στη διεύθυνση URL: Ένα άλλο σήμα συνάφειας.
  2. Συμβολοσειρά URLΟι κατηγορίες στη συμβολοσειρά διευθύνσεων URL διαβάζονται από την Google και ενδέχεται να παρέχουν ένα θεματικό σήμα για το τι αφορά μια σελίδα:
  3. Αναφορές και πηγές: Η αναφορά σε αναφορές και πηγές, όπως κάνουν οι ερευνητικές εργασίες, μπορεί να είναι ένα σημάδι ποιότητας.Οι Οδηγίες ποιότητας της Google αναφέρουν ότι οι αναθεωρητές πρέπει να παρακολουθούν τις πηγές όταν βλέπουν συγκεκριμένες σελίδες: “Αυτό είναι ένα θέμα όπου η εξειδίκευση ή / και οι έγκυρες πηγές είναι σημαντικές …”. Ωστόσο, η Google αρνήθηκε ότι χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνδέσμους ως σήμα κατάταξης.
  4. Κουκκίδες και αριθμημένες λίστες: Οι κουκκίδες και οι αριθμημένες λίστες βοηθούν στη διάσπαση του περιεχομένου σας για τους αναγνώστες, καθιστώντας τα πιο φιλικά προς τον χρήστη.Η Google πιθανώς συμφωνεί και μπορεί να προτιμά περιεχόμενο με κουκκίδες και αριθμούς.
  5. Προτεραιότητα σελίδας στον Χάρτη ιστοτόπου: Η προτεραιότητα που δίνεται μια σελίδα μέσω του αρχείου sitemap.xml μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη.
  6. Πάρα πολλοί εξερχόμενοι σύνδεσμοι: Απευθείας από το προαναφερθέν έγγραφο αξιολόγησης ποιότητας: “Ορισμένες σελίδες έχουν τρόπο, πάρα πολλούς συνδέσμους, αποκρύπτουν τη σελίδα και αποσπά την προσοχή από το Κύριο περιεχόμενο.”
  1. Σήματα UX από άλλες λέξεις-κλειδιά: Εάν η σελίδα κατατάσσεται για πολλές άλλες λέξεις-κλειδιά, μπορεί να δώσει στην Google ένα εσωτερικό σημάδι ποιότητας.
  2. Ηλικία σελίδας: Παρόλο που η Google προτιμά το νέο περιεχόμενο, μια παλαιότερη σελίδα που ενημερώνεται τακτικά μπορεί να ξεπεράσει μια νεότερη σελίδα.
  3. Διάταξη φιλική προς τον χρήστη: Παραπέμποντας ξανά το έγγραφο οδηγιών ποιότητας της Google: “Η διάταξη της σελίδας σε σελίδες υψηλότερης ποιότητας καθιστά το κύριο περιεχόμενο άμεσα ορατό.”
  1. Parked Domains: Μια πρόσφατη ενημέρωση της Google μείωσε την ορατότητα αναζήτησης των parked domains.
  2. Χρήσιμο περιεχόμενο:Η Google μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ «ποιότητας» και «χρήσιμου» περιεχομένου.

Παράγοντες σε επίπεδο ιστότοπου

  1. Το περιεχόμενο παρέχει αξία και μοναδικές πληροφορίες: Η Google έχει δηλώσειότι είναι πρόθυμη να τιμωρήσει ιστότοπους που δεν φέρνουν τίποτα νέο ή χρήσιμο στο τραπέζι, ειδικά affiliate ιστοσελίδες.
  2. Σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας: Το προαναφερθέν Έγγραφο Ποιότητας της Google δηλώνει ότι προτιμούν ιστότοπους με «κατάλληλο αριθμό πληροφοριών επικοινωνίας».Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας ταιριάζουν με τα στοιχεία σας.
  3. Domain Trust / TrustRankΠολλοί SEO πιστεύουν ότι το “TrustRank” είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης.
  4. Αρχιτεκτονική ιστότοπου: Μια καλά συγκεντρωμένη αρχιτεκτονική ιστότοπου (για παράδειγμα, μια δομή σιλό)βοηθά την Google να οργανώσει θεματικά το περιεχόμενό σας . Μπορεί επίσης να βοηθήσει το Googlebot να αποκτήσει πρόσβαση και να ευρετηριάσει όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας.
  5. Ενημερώσεις ιστότοπου: Πολλοί SEO πιστεύουν ότι οι ενημερώσεις ιστότοπων – και ειδικά όταν προστίθεται νέο περιεχόμενο στον ιστότοπο – λειτουργεί ως παράγοντας φρεσκάδας σε ολόκληρο τον ιστότοπο.Παρόλο που η Google αρνήθηκε πρόσφατα ότι χρησιμοποιούν τη «συχνότητα δημοσίευσης» στον αλγόριθμό τους.
  6. Παρουσία του Χάρτη ιστοτόπου: Ένας χάρτης ιστοτόπου βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν τις σελίδες σας ευκολότερα και λεπτομερέστερα, βελτιώνοντας την ορατότητα.Ωστόσο, η Google δήλωσε πρόσφατα ότι οι χάρτες ιστότοπου HTML δεν είναι “χρήσιμοι” για SEO.
  7. Λειτουργία ιστότοπου: Πολλά προβλήματα εκτός λειτουργίας από θέματα συντήρησης ιστότοπου ή διακομιστή ενδέχεται να βλάψουν την κατάταξή σας (και μπορεί ακόμη και ναοδηγήσουν σε απενεργοποίηση εάν δεν διορθωθούν).
  8. Τοποθεσία διακομιστή: Η τοποθεσία του διακομιστή επηρεάζει την κατάταξη του ιστότοπού σας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Ιδιαίτερα σημαντικό για γεωγραφικές αναζητήσεις.
  9. Πιστοποιητικό SSL: Η Google επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούν το HTTPS ως σήμα κατάταξης. Σύμφωνα με την Google, ωστόσο, το HTTPS λειτουργεί περισσότερο ως “ένδειξη”.
  1. Όροι Παροχής Υπηρεσιών και Σελίδες Απορρήτου: Αυτές οι δύο σελίδες συμβάλλουν στην ενημέρωση της Google ότι ένας ιστότοπος είναι αξιόπιστο μέλος του Διαδικτύου.Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση του EAT του ιστότοπού σας .
  2. Διπλότυπες μετα-πληροφορίες επί τόπου: Οι διπλότυπες μετα-πληροφορίες σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας ενδέχεται να μειώσουν όλη την προβολή της σελίδας σας.
  3. Breadcrumb NavigationΠρόκειται για ένα στυλ φιλικής προς το χρήστη αρχιτεκτονικής ιστότοπου που βοηθά τους χρήστες (και τις μηχανές αναζήτησης) να γνωρίζουν πού βρίσκονται σε έναν ιστότοπο: Η Google δηλώνει ότι : “Η Αναζήτηση Google χρησιμοποιεί σήμανση breadcrumbs στο σώμα μιας ιστοσελίδας για να κατηγοριοποιήσει τις πληροφορίες από τη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης.”
  1. Βελτιστοποιημένο για κινητά: Με περισσότερες από τιςμισές αναζητήσεις από κινητές συσκευές, η Google θέλει να δει ότι ο ιστότοπός σας έχει βελτιστοποιηθεί για χρήστες κινητών . Στην πραγματικότητα, η Google τιμωρεί πλέον ιστότοπους που δεν είναι φιλικοί προς κινητά
  2. YouTubeΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βίντεο του YouTube τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης στα SERPs (πιθανώς επειδή η Google το κατέχει):
  3. Ευχρηστία ιστότοπου: Ένας ιστότοπος που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ή να πλοηγηθεί μπορεί να επηρεάσει έμμεσα τις κατατάξεις μειώνοντας τον χρόνο στον ιστότοπο, τις σελίδες που προβάλλονται και τοποσοστό εγκατάλειψης.
  4. Χρήση του Google Analytics και του Google Search ConsoleΟρισμένοι πιστεύουν ότι η εγκατάσταση αυτών των δύο προγραμμάτων στον ιστότοπό σας μπορεί να βελτιώσει την ευρετηρίαση της σελίδας σας.Μπορούν επίσης να επηρεάσουν άμεσα τις κατατάξεις δίνοντας στην Google περισσότερα δεδομένα για να συνεργαστεί (δηλαδή πιο ακριβές ποσοστό εγκατάλειψης, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνεται υπόψιν ή όχι επισκεψιμότητα των παραπομπών.
  5. Σχόλια χρηστών / Φήμη ιστότοπου:Η φήμη ενός ιστότοπου σε ιστότοπους όπως το Yelp.com πιθανώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αλγόριθμο της Google.

Παράγοντες backlink

  1. Σύνδεση ηλικίας τομέα: Τα backlinks από παλαιά domain ενδέχεται να είναι πιο ισχυροί από τους νέα domain.
  2. # of Linking Root DomainsΟ αριθμός των τομέων αναφοράς που έχουν backlink προς μια ιστοσελίδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατάταξης στον αλγόριθμο της Google.
  3. # συνδέσμων από ξεχωριστές διευθύνσεις IP κατηγορίας C: Οισύνδεσμοι από ξεχωριστές διευθύνσεις IP κλάσης-c υποδηλώνουν ένα ευρύτερο εύρος ιστότοπων που συνδέονται με εσάς, οιοποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην κατάταξη.
  4. # σελίδων σύνδεσης: Ο συνολικός αριθμός σελίδων σύνδεσης – ακόμη και από τον ίδιο τομέα -επηρεάζει την κατάταξη .
  5. Κείμενο Backlink: Προφανώς, το κείμενο του backlink είναι λιγότερο σημαντικό από ό, τι στο παρελθόν (και, όταν είναι υπερβολικά βελτιστοποιημένο,λειτουργεί ως σήμα webspam ). Ωστόσο, ένα κείμενο backlink πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά εξακολουθεί να στέλνει ένα ισχυρό σήμα συνάφειας.
  6. Alt Tag (για συνδέσμους εικόνας): Το κείμενο Alt λειτουργεί ως anchor text για εικόνες.
  7. Σύνδεσμοι από .edu ή .gov Domains: Το TLD δεν λαμβάνεται υπόψη στην σημασία ενός ιστότοπου.Και η Google είπε ότι «αγνοεί» πολλούς συνδέσμους Edu. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει να σκεφτούμε ότι υπάρχει μια ειδική θέση στον αλγόριθμο για .gov και .edu TLDs.
  8. Authority σελίδας: Η αρχή (PageRank) της σελίδας παραπομπής υπήρξε ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας κατάταξηςαπό τις πρώτες μέρες της Google και παραμένει .
  1. Αρχή σύνδεσης τομέα: Η αρχή του τομέα παραπομπής ενδέχεται να παίζει ανεξάρτητο ρόλο στην αξία ενός συνδέσμου.
  2. Σύνδεσμοι από ανταγωνιστές: Οι σύνδεσμοι από άλλες σελίδες που κατατάσσονται στο ίδιο SERP μπορεί να είναι πιο πολύτιμοι για την κατάταξη μιας σελίδας για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.
  3. Σύνδεσμοι από “Αναμενόμενους” ιστότοπους: Παρόλο που είναι εικασία, ορισμένοι πιστεύουν ότι η Google δεν θα εμπιστευτεί πλήρως τον ιστότοπό σας έως ότου συνδεθείτε από ένα σύνολο “αναμενόμενων” ιστότοπων στον κλάδο σας.
  4. Σύνδεσμοι από κακές γειτονιές: Οι σύνδεσμοι από τις λεγόμενες «κακές γειτονιές»ενδέχεται να βλάψουν τον ιστότοπό σας .
  5. Αναρτήσεις επισκεπτών: Παρόλο που οι σύνδεσμοι από αναρτήσεις επισκεπτών εξακολουθούν να έχουν αξία, πιθανότατα δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι αληθινοί σύνδεσμοι σύνταξης.
  6. Σύνδεσμοι από διαφημίσεις: Σύμφωνα με την Google, οι σύνδεσμοι από διαφημίσεις πρέπει να είναι χωρίς παρακολούθηση.Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η Google μπορεί να αναγνωρίσει και να φιλτράρει τους ακολουθούμενους συνδέσμους από διαφημίσεις.
  7. Αρχή αρχικής σελίδας: Οι σύνδεσμοι προς την αρχική σελίδα μιας παραπομπής ενδέχεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιολόγηση του βάρους ενός ιστότοπου – και επομένως ενός συνδέσμου -.
  8. Nofollow LinksΑυτό είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στο SEO.Η επίσημη θέση της Google για το θέμα είναι: «Γενικά, δεν τους ακολουθούμε.» Αυτό υποδηλώνει ότι  τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Η κατοχή ενός συγκεκριμένου% συνδέσμων nofollow μπορεί επίσης να υποδηλώνει ένα προφίλ φυσικού έναντι μη φυσικού συνδέσμου.
  1. Ποικιλομορφία των τύπων συνδέσμων: Η ύπαρξη ενός αφύσικα μεγάλου ποσοστού των συνδέσμων σας που προέρχεται από μία μόνο πηγή (π.χ. προφίλ φόρουμ, σχόλια ιστολογίου) μπορεί να αποτελεί ένδειξη του webspam.Από την άλλη πλευρά, οι σύνδεσμοι από διάφορες πηγές αποτελούν ένδειξη φυσικού προφίλ συνδέσμου.
  2. Ετικέτες “Sponsored” ή “UGC“: Οι σύνδεσμοι με ετικέτα”rel = sponsored” ή “rel = UGC” αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους κανονικούς “ακολουθούμενους” ή rel = nofollow συνδέσμους.
  3. Σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα: Οι σύνδεσμοι που είναι ενσωματωμένοι στο περιεχόμενο μιας σελίδας θεωρούνται πιο ισχυροί από τους συνδέσμους σε μια κενή σελίδα ή βρίσκονται αλλού στη σελίδα.
  1. Υπερβολικές ανακατευθύνσεις 301 στη σελίδα: Οι σύνδεσμοι επιστροφής που προέρχονται από ανακατευθύνσεις 301 μειώνουν κάποια PageRank.
  2. Κείμενοεσωτερικής σύνδεσης: Το κείμενο εσωτερικού συνδέσμου είναι ένα άλλο σήμα συνάφειας.Τούτου λεχθέντος, οι εσωτερικοί σύνδεσμοι πιθανότατα έχουν πολύ μικρότερο βάρος από το κείμενο που προέρχεται από εξωτερικούς ιστότοπους.
  3. Σύνδεση τίτλου συνδέσμου: Ο τίτλος συνδέσμου (το κείμενο που εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν σύνδεσμο) μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα ασθενές σήμα σχετικότητας.
  4. TLD χώρας τομέα αναφοράς: Ηλήψη συνδέσμων από επεκτάσεις τομέα ανώτατου επιπέδου για συγκεκριμένες χώρες (.de, .cn, .co.uk) μπορεί να σας βοηθήσει να κατατάξετε καλύτερα τη χώρα αυτή.
  5. Τοποθεσία συνδέσμου στο περιεχόμενο: Οι σύνδεσμοι στην αρχή ενός κομματιού περιεχομένου ενδέχεταινα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος από τους συνδέσμους που τοποθετούνται στο τέλος του περιεχομένου.
  6. Τοποθεσία συνδέσμου στη σελίδα: Όπου ένας σύνδεσμος εμφανίζεται σε μια σελίδα είναι σημαντικός.Γενικά, ένας σύνδεσμος ενσωματωμένος στο περιεχόμενο μιας σελίδας είναι πιο ισχυρός από έναν σύνδεσμο στην περιοχή του υποσέλιδου ή της πλευρικής γραμμής.
  7. Σύνδεση συνάφειας τομέα: Ένας σύνδεσμος από έναν ιστότοπο σε μια παρόμοια θέσηείναι σημαντικά πιο ισχυρός από έναν σύνδεσμο από έναν εντελώς άσχετο ιστότοπο.
  8. Συνάφεια σε επίπεδο σελίδας:Ένας σύνδεσμος από μια σχετικήσελίδα έχει επίσης μεγαλύτερη αξία.
  9. Λέξη-κλειδί στον τίτλο: Η Google δίνει ιδιαίτερη αγάπη στους συνδέσμους από σελίδες που περιέχουν τη λέξη-κλειδί της σελίδας σας στον τίτλο (“Ειδικοί που συνδέονται με ειδικούς”.)
  10. Θετική αύξηση συνδέσμου:Ένας ιστότοπος με θετική αύξηση συνδέσμουλαμβάνει συνήθως μια ώθηση SERP καθώς δείχνει ότι ο ιστότοπός σας αυξάνεται σε δημοτικότητα.
  11. Μείωση συνδέσμων: Από την άλλη πλευρά, η μείωση του συνδέσμου μπορεί να μειώσει σημαντικά τις βαθμολογίες, καθώς αποτελεί ένδειξη μείωσης της δημοτικότητας.
  12. Σύνδεσμοι από τις σελίδες “Hub“: Ο αλγόριθμος Hilltop προτείνει ότι η λήψη συνδέσμων από σελίδες που θεωρούνται κορυφαίοι πόροι (ή κόμβοι) για ένα συγκεκριμένο θέμα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση.
  13. Σύνδεσμος από authority ιστότοπους: Ένας σύνδεσμος από έναν ιστότοπο που θεωρείται “σημαντικός ιστότοπος” πιθανότατα περνά περισσότερη θετική βαθμολογία από έναν σύνδεσμο από έναν μικρό, σχετικά άγνωστο ιστότοπο.
  14. Σύνδεσμοι από την WikipediaΑν και αυτοί οι σύνδεσμοι είναι nofollow, πολλοί πιστεύουν ότι η λήψη ενός συνδέσμου από τη Wikipedia σας δίνει λίγη πρόσθετη εμπιστοσύνη και εξουσία στα μάτια των μηχανών αναζήτησης.
  15. Συνυπάρξεις: Οι λέξεις που τείνουν να εμφανίζονται γύρω από τα backlinks της ιστοσελίδαςσας,βοηθούν να πείτε στην Google ποια είναι αυτή η σελίδα.
  16. Ηλικίαbacklink: Οι παλαιότεροι σύνδεσμοι έχουν μεγαλύτερη ισχύ κατάταξης από τους νέους συνδέσμους.
  17. Σύνδεσμοι από πραγματικούς ιστότοπους εναντίον “Splogs“: Λόγω του πολλαπλασιασμού των δικτύων ιστολογίου, η Google πιθανότατα δίνει περισσότερο βάρος σε συνδέσμους που προέρχονται από “πραγματικούς ιστότοπους” παρά από blog.
  18. Προφίλ φυσικού συνδέσμου: Ένας ιστότοπος με ένα «φυσικό» προφίλ συνδέσμου θα κατατάσσεται σε υψηλό βαθμό και θα είναι πιο ανθεκτικός στις ενημερώσεις από ό, τι προφανώς έχει χρησιμοποιήσει στρατηγικές μαύρου καπέλου για τη δημιουργία συνδέσμων.
  19. Αμοιβαίοι σύνδεσμοι: Η υπερβολική ανταλλαγή συνδέσμων μεταξύ ιστοσελίδων αποτελεί ισχυρό σήμα αποφυγής. Κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως spammers.
  20. Σύνδεσμοι περιεχομένου που δημιουργούνται από τον χρήστη: Η Google μπορεί να προσδιορίσειUGC έναντι περιεχομένου που δημοσιεύεται από τον πραγματικό κάτοχο του ιστότοπου. Για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι ένας σύνδεσμος από το επίσημο ιστολόγιο WordPress.com είναι πολύ διαφορετικός από έναν σύνδεσμο από το besttoasterreviews.wordpress.com.
  21. Σύνδεσμοι από 301: Οι σύνδεσμοι από 301 ανακατευθύνσεις ενδέχεται να χάσουν μερικώς βαθμολογία σε σύγκριση με έναν άμεσο σύνδεσμο.
  22. Χρήση Schema.org: Οι σελίδες που υποστηρίζουν μικρομορφές ενδέχεται να κατατάσσονται πάνω από σελίδες χωρίς αυτήν.Αυτό μπορεί να είναι μια άμεση ώθηση ή το γεγονός ότι οι σελίδες με μικροδιαμόρφωση έχουν υψηλότερο CTR SERP:
  1. TrustRank of Linking SiteΗ αξιοπιστία του ιστότοπου που συνδέεται με εσάς καθορίζει πόσο “TrustRank” μεταβιβάζεται σε εσάς.
  2. Αριθμός εξερχόμενων συνδέσμων στη σελίδα: Το PageRank είναι πεπερασμένο.Ένας σύνδεσμος σε μια σελίδα με εκατοντάδες εξωτερικούς συνδέσμους περνά λιγότερη κατάταξη σελίδας από μια σελίδα με μια χούφτα εξερχόμενων συνδέσμων.
  3. Σύνδεσμοι φόρουμ: Λόγω ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε βιομηχανικό επίπεδο, η Google ενδέχεται να υποβαθμίσει σημαντικάσυνδέσμους από φόρουμ.
  4. Καταμέτρηση λέξεων περιεχομένου σύνδεσης: Ένας σύνδεσμος από μια ανάρτηση 1000 λέξεων είναι συνήθως πιο πολύτιμος από έναν σύνδεσμο μέσα σε ένα απόσπασμα 25 λέξεων.
  5. Ποιότητα σύνδεσης περιεχομένου: Οι σύνδεσμοι από κακώς γραμμένο ή περιστρεφόμενο περιεχόμενο δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο οι σύνδεσμοι από καλογραμμένο περιεχόμενο.
  6. Sitewide Links: Οι σύνδεσμοι σεολόκληρο τον ιστότοποείναι “συμπιεσμένοι” για να υπολογίζονται ως ένας μόνο σύνδεσμος.

Αλληλεπίδραση χρήστη

  1. RankBrain: Το RankBrain είναι ο αλγόριθμος AI της Google.Πολλοί πιστεύουν ότι ο κύριος σκοπός του είναι να μετρήσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα αποτελέσματα αναζήτησης (και να ταξινομήσουν ανάλογα τα αποτελέσματα).
  2. Οργανική αναλογίακλικ προς αριθμό εμφανίσεωνγια μια λέξη-κλειδί : Σύμφωνα με την Google , οι σελίδες που κάνουν κλικ περισσότερο σε CTR ενδέχεται να λάβουν ώθηση SERP για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.
  1. Οργανικό CTR για όλες τις λέξεις-κλειδιά: Το οργανικό CTR ενός ιστότοπου για όλες τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσεται μπορεί να είναι ένα ανθρώπινο σήμα αλληλεπίδρασης χρήστη.
  2. Ποσοστό εγκατάλειψης: Δεν συμφωνούν όλοι με το SEO το ποσοστό εγκατάλειψης, αλλά μπορεί να είναι ένας τρόπος της Google να χρησιμοποιεί τους χρήστες του ως δοκιμαστές ποιότητας (τελικά, οι σελίδες με υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης πιθανότατα δεν αποτελούν εξαιρετικό αποτέλεσμα για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί).
  3. Άμεση επισκεψιμότητα: Επιβεβαιώνεται ότι ηGoogle χρησιμοποιεί δεδομένα από το Google Chrome για να καθορίσει πόσα άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπο (και πόσο συχνά). Οι ιστότοποι με πολλή άμεση επισκεψιμότητα είναι πιθανότατα ιστότοποι υψηλότερης ποιότητας έναντι ιστότοπων που έχουν πολύ λίγη άμεση επισκεψιμότητα.
  4. Επανάληψη επισκεψιμότητας: Ιστότοποι με επανειλημμένους επισκέπτες ενδέχεται να αποκτήσουν ώθηση στην κατάταξη της Google.
  5. Pogosticking: Το “Pogosticking” είναι ένας ειδικός τύπος αναπήδησης.Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης κάνει κλικ σε άλλα αποτελέσματα αναζήτησης σε μια προσπάθεια να βρει την απάντηση στο ερώτημά του.
  6. Αποκλεισμένοι ιστότοποι: Η Google διέκοψε αυτήν τη λειτουργία στο Chrome.Ωστόσο, το Panda χρησιμοποίησε αυτή τη λειτουργία ως σήμα ποιότητας. Επομένως, η Google μπορεί ακόμα να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της.
  7. Σελιδοδείκτες του ChromeΓνωρίζουμε ότι η Google συλλέγει δεδομένα χρήσης του προγράμματος περιήγησης Chrome .Οι σελίδες που επισημαίνονται με σελιδοδείκτη στο Chrome ενδέχεται να ενισχυθούν.
  8. Αριθμός σχολίων: Οι σελίδες με πολλά σχόλια μπορεί να αποτελούν σήμα αλληλεπίδρασης και ποιότητας χρήστη.
  9. Dwell Time: Η Google δίνει μεγάλη προσοχήστον «χρόνο παραμονής»: πόσο καιρό περνούν οι άνθρωποι στη σελίδα σας όταν προέρχονται από μια αναζήτηση Google. Αυτό μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως “μακρά κλικ έναντι σύντομων κλικ”. Με λίγα λόγια: Η Google μετρά πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες που προέρχοναται από μια αναζήτηση του Google στη σελίδα σας. Όσο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται, τόσο το καλύτερο.

Ειδικοί κανόνες αλγορίθμου Google

  1. Το ερώτημα αξίζει τη φρεσκάδα: Η Google δίνει ώθησησε νέες σελίδες για ορισμένες αναζητήσεις .
  2. Το ερώτημα αξίζει την ποικιλομορφία: Η Google μπορεί ναπροσθέσει ποικιλομορφία σε ένα SERP για ασαφείς λέξεις-κλειδιά, όπως “Ted”, “WWF” ή “ruby”.
  3. Ιστορικό περιήγησης χρηστών: Ίσως το έχετε παρατηρήσει αυτό: οι ιστότοποι που επισκέπτεστε συχνά λαμβάνουν ώθηση SERP για τις αναζητήσεις σας.
  4. Ιστορικό αναζήτησης χρηστών: Η αλυσίδα αναζήτησης επηρεάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης για μεταγενέστερες αναζητήσεις . Για παράδειγμα, αν κάνετε αναζήτηση για “κριτικές” και έπειτα αναζητήσετε “φρυγανιέρες”, το Google είναι πιο πιθανό να κατατάξει τους ιστότοπους κριτικής φρυγανιέρας υψηλότερους στα SERP.
  5. Προτεινόμενα αποσπάσματα:Η Google επιλέγει περιεχόμενο επιλεγμένων αποσπασμάτων βάσει ενός συνδυασμού διάρκειας περιεχομένου, μορφοποίησης, αρχής σελίδας και χρήσης HTTP.
  6. Γεωγραφική στόχευση:  Η Google δίνει προτεραιότητα σε ιστότοπους με IP τοπικού διακομιστή και επέκταση ονόματος τομέα για συγκεκριμένη χώρα.
  7. Ασφαλής αναζήτηση: Τα αποτελέσματα αναζήτησης με απαγορευμένες λέξεις ή περιεχόμενο για ενήλικες δεν θα εμφανίζονται για άτομα μεενεργοποιημένη την ασφαλή αναζήτηση .
  8. Google+: Πλέον δεν έχει καμία αξία στο SEO των ιστοσελίδων μιας και έχει καταργηθεί.
  9. Λέξεις-κλειδιά “YMYL“: Η Google διαθέτει υψηλότερα πρότυπα ποιότητας περιεχομένουγια τις λέξεις-κλειδιά “Τα χρήματά σας ή η ζωή σας”.
  10. Καταγγελίες DMCAΣελίδες «κατάταξης» της Google με νόμιμα παράπονα DMCA .
  11. Ποικιλομορφία τομέα: Η λεγόμενη “Ενημέρωση Bigfoot” υποτίθεται ότι πρόσθεσε περισσότερους τομείς σε κάθε σελίδα SERP.
  12. Αναζήτηση συναλλαγών: Η Google εμφανίζει μερικές φορές διαφορετικά αποτελέσματα για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με αγορές, όπως αναζητήσεις πτήσεων.
  13. Τοπικές αναζητήσεις: Για τοπικές αναζητήσεις, το Google τοποθετεί συχνά τοπικά αποτελέσματα πάνω από τα «κανονικά» οργανικά SERP.
  14. Πλαίσιο Top StoriesΟρισμένες λέξεις-κλειδιά ενεργοποιούν ένα πλαίσιο Top Stories:
  15. Προτίμηση μεγάλης επωνυμίας: Μετά την ενημέρωση Vince, η Google άρχισε να δίνει ώθηση σε μεγάλες μάρκες για ορισμένες λέξεις-κλειδιά.
  16. Αποτελέσματα αγορών: Η Google εμφανίζει μερικές φορές τα αποτελέσματα των Αγορών Google σε οργανικά SERP.
  17. Αποτελέσματα εικόνας: Οι εικόνες Google εμφανίζονται μερικές φορές στα κανονικά, οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.
  18. Easter eggs: Η Google έχει περίπου δώδεκααποτελέσματα για Easter eggs . Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε το “Atari Breakout” στην αναζήτηση εικόνων Google, τα αποτελέσματα αναζήτησης μετατρέπονται σε ένα παιχνίδι με δυνατότητα αναπαραγωγής!
  19. Αποτελέσματα μίας τοποθεσίας για επωνυμίες: Οι λέξεις-κλειδιά με βάση τον τομέα ή την επωνυμία εμφανίζουνπολλά αποτελέσματα από τον ίδιο ιστότοπο.
  20. Ενημέρωση δανείων PaydayΠρόκειται για έναν ειδικό αλγόριθμο που έχει σχεδιαστεί για την εκκαθάριση «πολύ ανεπιθύμητων ερωτημάτων».

Σήματα brand

  1. Επωνυμία Κείμενου link: Το επώνυμο κείμενο λινκ είναι ένα απλό – αλλά ισχυρό – σήμα brand.
  1. Αναζητήσεις επωνυμίας: Οι άνθρωποι αναζητούν επωνυμίες.Εάν οι χρήστες αναζητούν την επωνυμία σας στο Google, αυτό δείχνει στο Google ότι ο ιστότοπός σας είναι μια πραγματική και σημαντική επωνυμία.
  2. Αναζητήσεις επωνυμίας + λέξεων-κλειδιών: Οι χρήστες αναζητούν μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί μαζί με την επωνυμία σας (για παράδειγμα: “Κατασκευή ιστοσελίδων: isotopon” ή “isotopon design”);Εάν ναι, το Google μπορεί να σας δώσει μια ώθηση κατάταξης όταν οι χρήστες αναζητούν τη μη επώνυμη έκδοση αυτής της λέξης-κλειδιού στο Google.
  3. Ο ιστότοπος έχει σελίδα Facebook και επισημάνσεις “like“: Οι επωνυμίες τείνουν να έχουν σελίδες Facebook με πολλές επισημάνσεις “like”.
  4. Ο ιστότοπος έχει προφίλ Twitter με ακόλουθους: Τα προφίλ Twitter με πολλούς οπαδούς σηματοδοτούν ένα δημοφιλές brand.
  5. Επίσημη σελίδα εταιρείας LinkedinΟι περισσότερες πραγματικές επιχειρήσεις έχουν σελίδες Linkedin της εταιρείας.
  6. Γνωστή Συγγραφή: Εντός των αποτελεσμάτων αναζήτησης, οι πληροφορίες που συνδέονται με επαληθευμένα διαδικτυακά προφίλ θα κατατάσσονται υψηλότερα από το περιεχόμενο χωρίς τέτοια επαλήθευση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι χρήστες να κάνουν φυσικά κλικ στα κορυφαία (επαληθευμένα) αποτελέσματα.
  7. Νομιμότητα λογαριασμών κοινωνικών μέσων: Ένας λογαριασμός κοινωνικών μέσων με 10.000 ακόλουθους και 2 αναρτήσεις ερμηνεύεται πιθανώς πολύ διαφορετικά από έναν άλλο ισχυρό λογαριασμό 10.000 οπαδών με πολλή αλληλεπίδραση.
  8. Αναφορές επωνυμίας στις κορυφαίες ιστορίες: Πραγματικά μεγάλες επωνυμίες αναφέρονται συνεχώς στους ιστότοπους κορυφαίων ιστοριών.Στην πραγματικότητα, ορισμένες μάρκες έχουν ακόμη μια ροή ειδήσεων από τη δική τους ιστοσελίδα, στην πρώτη σελίδα:
  9. Αναφορές στο brand χωρίς backlink: Οι επωνυμίες αναφέρονται χωρίς να συνδέονται με link.Η Google πιθανότατα εξετάζει τις αναφορές μη υπερσυνδεδεμένων επωνυμιών ως σήμα επωνυμίας.
  10. Τοποθεσία Brick and Mortar: Οι πραγματικές επιχειρήσεις έχουν γραφεία.Είναι πιθανό η Google να αναζητά δεδομένα τοποθεσίας για να προσδιορίσει εάν ένας ιστότοπος είναι μια μεγάλη επωνυμία ή όχι.

Παράγοντες διαδικτυακού ανεπιθύμητου περιεχομένου

  1. Ποινές Panda: Οι ιστότοποι με περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας είναι λιγότερο ορατοί στην αναζήτηση αφούτους επιβληθεί ποινή λόγω του αλγόριθμου Panda .
  2. Σύνδεσμοι με κακές γειτονιές: Ησύνδεση με “κακές γειτονιές” μπορεί να βλάψει την προβολή της αναζήτησής σας.
  3. Ανακατευθύνσεις: Η ύπουλη ανακατεύθυνσηείναι εξαιρετικά αρνητική για την ιστοσελίδα σας. Εάν ανακαλυφθεί από το Google, μπορεί να καταστήσει έναν ιστότοπο όχι μόνο τιμωρημένο, αλλά και απο-ευρετηριασμένο.
  4. Αναδυόμεναπαράθυραή “Διασπαστικές διαφημίσεις”: Τα αναδυόμενα παράθυρα και οι διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή είναι ένα σημάδι ενός ιστότοπου χαμηλής ποιότητας.
  5. Παρενθετικά αναδυόμενα παράθυρα: Η Google μπορεί να τιμωρήσει ιστότοπους που εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα πλήρους σελίδας σε χρήστες κινητών.
  6. Υπερ-βελτιστοποίηση ιστότοπου: Ναι, η Google μπορεί να τιμωρήσει μια ιστοσελίδαγια υπερβολική βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει: keyword stuffing, tag stuffing, υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών.
  7. Περιεχόμενο GibberishΗ Google μπορεί να αναγνωρίσει το περιεχόμενο “gibberish”, το οποίο είναι χρήσιμο για το φιλτράρισμα του περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από το ευρετήριό τους.
  8. Doorway Pages: Η Google θέλει η σελίδα που εμφανίζεται στο Google να είναι η σελίδα που τελικά βλέπει ο χρήστης.Εάν η σελίδα σας ανακατευθύνει άτομα σε άλλη σελίδα, αυτή είναι η “Doorway Page”.
  9. Διαφημίσεις στο πάνω μέρος: Ο “Αλγόριθμος διάταξης σελίδας” τιμωρεί τους ιστότοπους με πολλές διαφημίσεις (και όχι πολύ περιεχόμενο) στο επάνω μέρος τους.
  10. Απόκρυψη affiliate συνδέσμων: Η υπερβολική προσπάθεια απόκρυψης affiliate συνδέσμων μπορεί να επιφέρει ποινή.
  11. FredΈνα ψευδώνυμο που δόθηκε σε μια σειρά ενημερώσεων της Google από το 2017.Ο Fred «στοχεύει ιστότοπους περιεχομένου χαμηλής αξίας που αποφέρουν έσοδα πάνω από τους χρήστες τους».
  12. Ιστότοποι affiliateΔεν είναι μυστικό ότι η Google δεν είναι ο μεγαλύτερος οπαδός του affiliation. Και πολλοί πιστεύουν ότι οι ιστότοποι που δημιουργούν έσοδα από προγράμματα affiliate υπόκεινται σε επιπλέον έλεγχο.
  13. Περιεχόμενο που δημιουργείταιαυτόματα: Η Google μισεί κατανοητά το περιεχόμενο που δημιουργείται αυτόματα. Εάν υποψιάζονται ότι ο ιστότοπός σας αντλεί περιεχόμενο που δημιουργείται από υπολογιστή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή ή απο-ευρετηρίαση.
  14. Υπερβολική χάραξη PageRank: Η υπερβολική χάραξη του PageRank – με την αφαίρεση όλων των εξερχόμενων συνδέσμων – μπορεί να αποτελεί ένδειξη παιχνιδιού του συστήματος.
  15. Διεύθυνση IP επισημασμένη ως ανεπιθύμητη: Εάν η διεύθυνση IP του διακομιστή σας έχει επισημανθεί ως ανεπιθύμητη,ενδέχεται να επηρεάσει όλους τους ιστότοπους του συγκεκριμένου διακομιστή.
  16. Meta Tag Spamming: Το γέμισμα λέξεων-κλειδιών μπορεί επίσης να συμβεί και στα meta-tags.Εάν η Google πιστεύει ότι προσθέτετε λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και τις ετικέτες περιγραφής σε μια προσπάθεια να παίξετε το άλω, μπορεί να χτυπήσουν τον ιστότοπό σας με ποινή.

Παράγοντες Webspam εκτός ιστότοπου

  1. Παραβιασμένος ιστότοπος: Εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί, μπορεί να απορριφθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  2. Μηφυσική εισροή συνδέσμων: Μια ξαφνική (και αφύσικη) εισροή συνδέσμων είναι ένα σίγουρο σημάδι των ψεύτικων συνδέσμων.
  3. Penguin Penalty: Οι ιστότοποι που δέχτηκαν τοGoogle Penguin είναι σημαντικά λιγότερο ορατοί στην αναζήτηση. Αν και, προφανώς, η Penguin επικεντρώνεται πλέον στο φιλτράρισμα κακών συνδέσμων έναντι της τιμωρίας ολόκληρων ιστότοπων.
  4. Προφίλ συνδέσμου με υψηλό ποσοστό συνδέσμων χαμηλής ποιότητας: Πολλοί σύνδεσμοι από πηγές που χρησιμοποιούνται συνήθως από SEO μαύρου καπέλου (όπως σχόλια ιστολογίου και προφίλ φόρουμ) μπορεί να αποτελούν ένδειξη παιχνιδιού του συστήματος.
  5. Σύνδεσμοι από μη σχετιζόμενους ιστότοπους:Ένα υψηλό ποσοστό επιστροφής από τοπικά άσχετους ιστότοπουςμπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μη αυτόματης ποινής .
  6. Προειδοποίηση για μη φυσικούς συνδέσμους: Η Google στέλνει χιλιάδες μηνύματα “Google Search Console σχετικά με ανιχνευμένους μη φυσικούς συνδέσμους”.Αυτό συνήθως προηγείται από μια εμφάνιση πτώσης κατάταξης στα αποτελέσματα του.
  7. Σύνδεσμοι καταλόγου χαμηλής ποιότητας: Σύμφωνα με την Google, οισύνδεσμοι από καταλόγους χαμηλής ποιότητας μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή.
  8. Σύνδεσμοι Widget: Η Google αποφεύγει τουςσυνδέσμους που δημιουργούνται αυτόματα όταν ο χρήστης ενσωματώνει ένα “widget” στον ιστότοπό του.
  9. Σύνδεσμοι από την ίδια κλάση IP: Η λήψη ενός αφύσικου αριθμού συνδέσμων από ιστότοπους στην ίδια IP διακομιστή μπορεί να βοηθήσει την Google να προσδιορίσει ότι οι σύνδεσμοίσας προέρχονται από ένα δίκτυο ιστολογίων .
  10. Κείμενο «Poison»: Το κείμενο αγκύρωσης «δηλητηρίου» (ειδικά λέξεις-κλειδιά φαρμακείου) στον ιστότοπό σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη ανεπιθύμητου ή παραβιασμένου ιστότοπου.Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να βλάψει την κατάταξη του ιστότοπού σας.
  11. Unnatural Link Spike: Η Google μπορεί να προσδιορίσει εάν η εισροή συνδέσμων σε μια σελίδα είναι νόμιμη.Αυτοί οι μη φυσικοί σύνδεσμοι μπορεί να υποτιμηθούν.
  12. Σύνδεσμοι από άρθρα και δελτία τύπου: Κατάλογοι άρθρων και δελτία τύπου έχει γίνει κατάχρηση σε σημείο που η Google θεωρεί τώρα αυτές τις δύο στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων ως «σχέδιο συνδέσμων» σε πολλές περιπτώσεις.
  13. Google SandboxΝέοι ιστότοποι με ξαφνική εισροή συνδέσμων τοποθετούνται μερικές φορές στοGoogle Sandbox, το οποίο περιορίζει προσωρινά την ορατότητα της αναζήτησης.
  14. Google DanceΤο Google Dance μπορεί να αναβαθμίσει προσωρινά την κατάταξη.Αυτό μπορεί να είναι ένας τρόπος για να προσδιορίσουν εάν ένας ιστότοπος προσπαθεί να παίξει με τον αλγόριθμο ή όχι.
  15. Εργαλείο απόρριψης: Ηχρήση του Εργαλείου απόρριψης ενδέχεται να καταργήσει μια μη αυτόματη ή αλγοριθμική ποινή για ιστότοπους που ήταν θύματα αρνητικών SEO.
  16. Αίτημα επανεξέτασης: Ένα επιτυχημένο αίτημα επανεξέτασης μπορεί να άρει ποινή αποκλεισμού από τα αποτελέσματα του Google.
TOP

Inquiry