1
Μάρτιος 2021

Το 62% των αγοραστών λέει ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς

Η πλειονότητα των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσει ένα προϊόν εάν μπορεί να δει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άλλους πελάτες.

Μια νέα αναφορά δείχνει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, όπως φωτογραφίες που ανεβάζουν οι ίδιοι, παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις αγοράς.

Το eMarketer αναφέρει ότι το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν εάν μπορούν να δουν πρώτα φωτογραφίες και βίντεο άλλων πελατών!!!

Τα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνουν αγοραστές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί αναζητούν πρόσθετο περιεχόμενο για ένα προϊόν, όπως φωτογραφίες άλλων πελατών, απάντησαν:

  • Μπορεί να επισημάνει κάτι που δεν ήταν προφανές (24%)
  • Θέλετε να δείτε ένα προϊόν σε δράση πριν το αγοράσουν (21%)
  • Νιώστε πιο σίγουροι ότι οι κριτικές είναι ακριβείς και αληθινές (17%)
  • Είναι πιο εύκολο να δείτε την ποιότητα ενός προϊόντος (17%)
  • Είναι πιο εύκολο να δείτε το μέγεθος / εφαρμογή ή το χρώμα ενός προϊόντος (11%)
  • Είναι πιο εύκολο να δείτε το υλικό ενός προϊόντος (7%)

Η επιρροή του περιεχομένου που δημιουργείται από τον χρήστη είναι πιο διαδεδομένη στο Facebook. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 26,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Facebook ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για να κάνουν αγορές με βάση τις φωτογραφίες των πελατών των eshop.

Το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι πελάτες στο Instagram και στο YouTube είναι επίσης αποτελεσματικό στην επιρροή των αγορών.

Ορισμένοι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από χρήστες στο Pinterest, το TikTok και το Snapchat βοήθησε στην προώθηση των αγορών.

Το Twitter ήρθε τελευταίο μεταξύ των ερωτηθέντων της έρευνας, με λίγους να λένε ότι οι φωτογραφίες πελατών στο Twitter επηρέασαν τις αποφάσεις αγοράς.

Ο Jeremy Goldman, κύριος αναλυτής του eMarketer, προβλέπει ένα μεγάλο άξονα για περισσότερο περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες φέτος.

Η Goldman αναφέρει στην έκθεση:

«Οι καταναλωτές εμπιστεύονται ολοένα και λιγότερο τα mainstream μέσα ενημέρωσης και το έξυπνο εταιρικό μάρκετινγκ των εταιρειών. Αντ’ αυτού στρέφονται σε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και influencers  για να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν σχετικά με κάποιο προιόν.»

Οι καταναλωτές είναι δεκτικοί στο περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, προσθέτει η Goldman ενώ το περιγράφει ως «φθηνό, εύκολο και γρήγορο» στη δημιουργία.

“Γιατί τα brands ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα σε παραγωγές μεγάλης κλίμακας όταν υπάρχει αυτή η επιλογή, ειδικά σε έναν κόσμο όπου το περιεχόμενο πρέπει να δημιουργηθεί και να μετατοπιστεί γρήγορα;”

Περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες σε ιστοσελίδες

Η αναφορά από το eMarketer εστιάζει στον αντίκτυπο των φωτογραφιών των πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό σε ιστοσελίδες ecommerce.

Εάν έχετε ένα eshop που πουλά προϊόντα όπου οι πελάτες μπορούν να αφήσουν κριτικές, επιτρέποντάς τους να ανεβάζουν φωτογραφίες με την κριτική τους, μπορούν να βοηθήσουν τους μελλοντικούς πελάτες να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αγορές.

Εκτός από την πιθανή αύξηση των πωλήσεων, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες μπορεί να είναι επωφελές για το SEO της ιστοσελίδας σας.

Ο John Mueller της Google είπε ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες αντιμετωπίζεται το ίδιο με το κύριο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα όταν πρόκειται για κατατάξεις αναζήτησης στα οργανικά αποτελέσματα του Google. Έτσι, οι ενθαρρυντικές φωτογραφίες των πελατών μπορούν να προσθέσουν περισσότερα σήματα σε μια σελίδα και ακόμη και να βοηθήσουν στην κατάταξη στην αναζήτηση εικόνων.

Να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται να δημοσιεύσετε περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη στον ιστότοπο σας. Εάν επιτρέπετε στους πελάτες να εισάγουν συνδέσμους στις κριτικές τους, η Google σας ζητά να χρησιμοποιήσετε το tag Rel UGC .

 

TOP

Inquiry