23
Φεβρουάριος 2021

Ο συνολικός αριθμός των backlinks δεν έχει σημασία

Ο συνολικός αριθμός συνδέσμων που οδηγούν σε έναν ιστότοπο δεν σχετίζεται με την Google, λέει ο John Mueller.

Ο John Mueller της Google αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των συνδέσμων επιστροφής ενός ιστότοπου δεν έχει καμία σημασία για τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google.

Ένας καλός σύνδεσμος από σχετικό ιστότοπο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από εκατομμύρια συνδέσμους χαμηλής ποιότητας.

Αυτό δήλωσε ο Mueller κατά τη διάρκεια του hangout του Google Search Central SEO που καταγράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

Ένας κάτοχος ιστότοπου υποβάλλει την ακόλουθη ερώτηση στον Mueller: «Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Ο αριθμός των μοναδικών domain backlink που αναφέρονται ή ο συνολικός αριθμός backlink; “

Σε περιόδους που ήταν γνωστές για τις αόριστες απαντήσεις του, ο Mueller δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος για να εξηγήσει πόσο λίγος από αυτούς τους παράγοντες έχει σημασία για την Google.

Ο John Mueller της Google για τα Backlinks

Η Mueller συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να μην επικεντρώνονται στον συνολικό αριθμό συνδέσμων που οδηγούν στον ιστότοπο τους ή στον συνολικό αριθμό μοναδικών domain αναφοράς.

Η Google δεν αξιολογεί συνδέσμους με αυτόν τον τρόπο, εξηγεί:

«Δεν νομίζω ότι ρυθμίζουμε έτσι στα συστήματα μας. Κατά την άποψή μου, θα τείνω να μην επικεντρώνομαι στον συνολικό αριθμό συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας ή στον συνολικό αριθμό συνδέσμων domain προς τον ιστότοπο σας, επειδή εξετάζουμε τους συνδέσμους με πολύ διαφορετικό τρόπο. “

Αυτό που έχει σημασία για την Google όσον αφορά τους συνδέσμους είναι πόσο σχετικός είναι ο καθένας με τον ιστότοπο στον οποίο δείχνει.

Έτσι καθορίζει η Google πόσο ζυγίζει μεμονωμένους συνδέσμους. Ο συνολικός αριθμός “δεν έχει σημασία καθόλου”.

Θεωρητικά, ένας ιστότοπος θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια συνδέσμους σε εκατομμύρια τομείς και η Google θα μπορούσε τελικά να τους αγνοήσει.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι σχετικό με έναν ιστότοπο, πόσο πρέπει να σταθμίσουμε αυτούς τους μεμονωμένους συνδέσμους και ο συνολικός αριθμός συνδέσμων δεν έχει σημασία. Επειδή θα μπορούσατε να βγείτε και να δημιουργήσετε εκατομμύρια συνδέσμους σε εκατομμύρια ιστότοπους, αν θέλετε, και θα μπορούσαμε να τους αγνοήσουμε όλους».

Ο Mueller λέει ότι ένας μόνο σύνδεσμος από μια σχετική πηγή μπορεί να στείλει ένα ισχυρότερο σήμα στην Google σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειρίζεται αυτήν τη σελίδα.

Δίνει ένα υποθετικό παράδειγμα μιας σελίδας που συνδέεται από έναν σημαντικό ιστότοπο ειδήσεων. Η Google θα το θεωρούσε σημαντική σελίδα, ακόμα κι αν αυτός είναι ένας από τους μοναδικούς συνδέσμους που διαθέτει.

«Ή θα μπορούσε να υπάρχει ένας πολύ καλός σύνδεσμος από έναν ιστότοπο εκεί έξω που είναι, για εμάς, ένα πολύ σημαντικό σημάδι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον ιστότοπο ως κάτι που είναι σχετικό, επειδή έχει αυτόν τον ένα σύνδεσμο. Δεν ξέρω, για παράδειγμα από την αρχική σελίδα ενός μεγάλου ιστότοπου ειδήσεων. Άρα ο συνολικός αριθμός ουσιαστικά δεν έχει καμία σημασία. “

Η ποιότητα έναντι της ποσότητας είναι αυτό που έχει σημασία για την Google.

 

TOP

Inquiry