16
Φεβρουάριος 2021

7 συμβουλές για να προσεγγίσετε προηγούμενους πελάτες του eshop σας

Τα eshop αφιερώνουν άφθονο χρόνο και προσπάθεια για την απόκτηση νέων πελατών. Αλλά θυμηθείτε, είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε νέα έσοδα από υπάρχοντες και προηγούμενους πελάτες παρά να δημιουργήσετε καινούργιους.

  1. Προσεγγίστε προηγούμενους πελάτες με στοχευμένο μάρκετινγκ

Μπορείτε να στοχεύσετε προηγούμενους πελάτες χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές μεθόδους. 

Στα Social Media, μπορείτε να στέλνετε αναρτήσεις και διαφημίσεις μόνο στους προηγούμενους αγοραστές σας. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε εκ νέου εμπορία σε άτομα που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας με διαφημίσεις κοινωνικών μέσων ή μηχανών αναζήτησης . 

Μπορείτε να στείλετε email μόνο σε άτομα που έχουν πραγματοποιήσει προηγούμενες αγορές. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε ειδικές προσφορές και να χρησιμοποιείτε πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Ανάλογα με την ποιότητα των δεδομένων σας, ίσως θελήσετε να το περιορίσετε μόνο σε άτομα που αγόρασαν από εσάς πέρυσι αυτήν τη στιγμή. Ή, ένα τμήμα πελατών που δεν έχουν αγοράσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά το έχουν κάνει μόνο σε άλλες περιόδους του έτους.

Μπορείτε επίσης να στείλετε έντυπα μέσα όπως καρτ-ποστάλ ή επιστολές που απευθύνονται σε τρέχοντες και προηγούμενους πελάτες.

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε αγορά σε υποσύνολα πελατών, έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε γλώσσα που είναι εξαιρετικά ειδική για το κοινό που προσεγγίζετε. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας και σας επιτρέπει να ξοδέψετε τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ πιο σοφά. 

  1. Προσεγγίστε προηγούμενους πελάτες με εξατομικευμένο μάρκετινγκ

Η εξατομίκευση είναι ισχυρή και φαίνεται να έχει πάντα αποτέλεσμα.

Είναι ωραίο πράγμα να λαμβάνετε ειδικά κουπόνια μέσω email ή μέσω ταχυδρομικής κάρτας, από εταιρεία που έχετε αγοράσει στο παρελθόν. Είναι πολύ διαφορετικό να αποκτήσετε τα ίδια κουπόνια με το όνομά σας, δε νομίζετε; 

  1. Χρησιμοποιήστε πολλές μορφές μέσων

Μην βασίζεστε μόνο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μόνο στις έντυπες διαφημίσεις. Χρησιμοποιήστε τα όλα. 

Οι ταχυδρομικές κάρτες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την προσέγγιση προηγούμενων πελατών. Γιατί; Επειδή έχετε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Σας ξέρουν. Το ίδιο εμπόδιο που αυξάνει την πιθανότητά να ανοίξουν τα email σας θα αυξήσει επίσης την πιθανότητα ότι δεν θα πετάξουν απλώς την ταχυδρομική σας κάρτα στα σκουπίδια Θα εξετάσουν την προσφορά σας, πολύ περισσότερο από ό, τι θα έκαναν με κάποια νέα. 

Και αν αυτή η ταχυδρομική κάρτα περιέχει μια εξατομικευμένη προσφορά, η απάντηση θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. 

  1. Κάντε ειδικές προσφορές αποκλειστικά σε προηγούμενους πελάτες

Το κλειδί για την προσέγγιση προηγούμενων πελατών είναι η αποκλειστικότητα. Δείξτε τους ότι είναι special ότομα για εσάς. 

Μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα εδώ από το απλώς να προσφέρετε εκπτώσεις. Έχουμε ήδη συζητήσει τα εξατομικευμένα κουπόνια. Αλλά το κουπόνι δεν πρέπει να αφορά μόνο έκπτωση. Θα μπορούσε να είναι ένα ειδικό δώρο. Θα μπορούσατε να προσφέρετε ένα δωρεάν δώρο σε όλους τους προηγούμενους πελάτες που ξοδεύουν τουλάχιστον 40 ευρώ στο κατάστημά σας. Μόνο οι προηγούμενοι πελάτες μπορούν να λάβουν το δωρεάν δώρο. Αυτό τους δείχνει ότι είναι ξεχωριστοί.

Μπορείτε να τους προσφέρετε κάποια μορφή VIP. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έκπτωση δωροκάρτες, δωρεάν αποστολή, δωρεάν παράδοση, μονοήμερη ή εξαιρετικά γρήγορη αποστολή για τοπικούς πελάτες, πρόσβαση σε ειδικές προσφορές, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και πολλά άλλα.

  1. Δημιουργήστε διαγωνισμούς και κληρώστε δώρα

Μια άλλη ειδική προσφορά είναι ένα giveaway ή μια κλήρωση. Μπορείτε να τα διαθέσετε μόνο σε προηγούμενους πελάτες. Φροντίστε να τους ενημερώσετε ότι οι πιθανότητες νίκης τους θα είναι υψηλότερες απο οτι συνήθως!

Για παράδειγμα: “Κάθε προηγούμενος πελάτης που ξοδεύει 100 $ ή περισσότερα θα μπαίνει σε κλήρωση για να κερδίσει 250 $ σε κουπόνια.”

Οι διαγωνισμοί που συνδέονται με αγορές είναι ένας καταπληκτικός τρόπος δημιουργίας ενθουσιασμού και οι προηγούμενοι πελάτες θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό. 

  1. Στείλτε χρήσιμο περιεχόμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε νέα επιχείρηση από προηγούμενους πελάτες είναι απλώς να τους υπενθυμίσετε ότι υπάρχετε, αλλά με έναν χρήσιμο τρόπο. 

Ένα εστιατόριο θα μπορούσε να στείλει συμβουλές μαγειρικής συμπεριλαμβανομένων μερικών αντικειμένων από το μενού του. Ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ρούχων θα μπορούσε να στείλει tips μόδας για την σεζόν και ένα eshop ποδηλάτων να στείλει τεχνικές stretching για να αποφευχθούν οι θλάσεις μετά απο μια μεγάλη ποδηλατάδα.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να βρει χρήσιμες συμβουλές, tips, ιδέες και στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες τους. Και μπορείτε να στείλετε αυτό το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας όλα τα ίδια μέσα που έχουν ήδη συζητηθεί. Εδώ είναι η διαδικασία:

  1. Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας. Αυτό μπορεί να είναι μια ανάρτηση ιστολογίου, PDF, βίντεο οδηγιών, οδηγός δώρων κ.λπ.
  2. Γράψτε έναν καλό τίτλο και τίτλο για το περιεχόμενο που προσφέρετε.
  3. Διαδώστε αυτόν τον τίτλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ρησιμοποιήστε back links για το eshop σας.
  4. Στείλτε το περιεχόμενο σε προηγούμενους πελάτες και ευχαριστήστε τους για την συνεργασία

Αυτό είναι! Αυτοί οι πελάτες θα δουν το περιεχόμενό σας και ορισμένοι θα το χρησιμοποιήσουν. Κάποιοι απο αυτούς θα κάνουν αγορές και δεν τους προσφέρατε ούτε μια έκπτωση. Απλά τους βοηθήσατε σε κάτι.

  1. Ξεχωρίστε με βίντεο και περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες

Τέλος, σπάστε την μονοτονία του internet με εντυπωσιακά γραφικά. Αυτό μπορεί να είναι βίντεο που δημιουργείτε ή άλλες δημιουργικές εικόνες. Αλλά μπορεί επίσης να είναι περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, όπως ikanopoihm;enoyw πελάτες που χρησιμοποιούν το προϊόν σας.

Μπορείτε να ενθαρρύνετε περιεχόμενο που δημιουργείται από πελάτες, προσφέροντας ανταμοιβές για όποιον στέλνει κάτι που δημιούργησε.

Πάντα οι κριτικές και οι εμπειρίες προηγούμενων χρηστών των προιόντων σας δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας και οικιότητας με τους καινούργιους πελάτες σας και φυσικά το ίδιο θα συμβεί και με τους προηγούμενους.

 

 

TOP

Inquiry