10
Φεβρουάριος 2021

Eshop design trends για το 2021

Πολλές επιχειρήσεις έπρεπε να μεταβούν από τα φυσικά καταστήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020. Δεδομένων των περιστάσεων, οι επιχειρήσεις που είναι νεότερες στην πώληση μέσω διαδικτύου έπρεπε να κάνουν σημαντικές προσαρμογές.

Παρόμοια με τις επιχειρήσεις, οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις αγοραστικές τους συνήθειες το 2020. Με τη μείωση των φυσικών αγορών στο κατάστημα και την αύξηση των διαδικτυακών αγορών, οι καταναλωτικές συνήθειες αναμένεται να είναι διαφορετικές το 2021.

Οι τάσεις σχεδιασμού και κατασκευής eshop που μοιραζόμαστε μαζί σας είναι για να βοηθήσουμε τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά καταστήματα να εφαρμόσουν τακτικές στρατηγικές που θα δημιουργήσουν μια θετική εμπειρία στον χρήστη και θα μετατρέψουν περισσότερους επισκέπτες σε τελικούς πελάτες και αγοραστές.

Τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου που πρέπει να προσέξετε

Προσοχή ότι αναφερθεί παρακάτω δεν αποτελεί πανάκεια και αυτό που μπορεί να λειτουργήσει καλά για μία επιχείρηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λειτουργήσει καλά για μια άλλη.

Τούτου λεχθέντος, λάβετε υπόψη τις αρχές σχεδιασμού του ιστότοπου που δίνει προτεραιότητα στην επιχείρησή σας και σχεδιάστε στρατηγικές για να δείτε εάν / πώς κάποια από αυτές τις τάσεις σχεδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σύμφωνη με τη στρατηγική σας:

  1. Δυναμικές εικόνες προϊόντων
  2. Dark mode
  3. Advanced chatbots
  4. Διαδραστικές εμπειρίες αγορών
  5. Φωτογραφίες και γραφικά

 

Δυναμικές εικόνες προϊόντων

Αν και η φωτογραφία υψηλής ποιότητας προϊόντων εκτιμάται από τους αγοραστές, οι σημερινοί καταναλωτές επιθυμούν να δουν τα προϊόντα σε δράση πριν λάβουν μια απόφαση αγοράς. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βίντεο ή να μετακινήσετε εικόνες, όπως GIF και κινούμενα σχέδια, για να απεικονίσετε πλήρως όλες τις πτυχές ενός προϊόντος.

Οι δυναμικές εικόνες προϊόντων είναι εξαιρετικές για χρήση στην αρχική σελίδα ενός ιστότοπου, στις σελίδες προορισμού και στις σελίδες προϊόντων. Μην φοβάστε να το δοκιμάσετε. θα μπορούσε να αυξήσει τη μετατροπή της σελίδας προϊόντος σας . Απλώς αποφύγετε τη χρήση τους πολύ συχνά σε όλες τις σελίδες προορισμού, ώστε να μην κατακλύζετε τους επισκέπτες σας.

 

Dark Mode

Η λειτουργία Dark Mode επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα smartphone και τις εφαρμογές τους με πιο σκούρα χρώματα για να ανακουφίσουν την καταπόνηση των ματιών. Η Google το ξεκίνησε το 2019 και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων το έχουν εφαρμόσει επίσης.

Συνήθως, η σκοτεινή λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα τη νύχτα, όταν η συσκευή αναγνωρίζει την έλλειψη φωτός στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι χρήστες iPhone μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σκοτεινή λειτουργία όταν το θέλουν – και να την αφήσουν και όλη την ημέρα.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου δεν τους αρέσουν οι ιστοσελίδες τους σε σκοτεινή λειτουργία. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξετε πώς προτιμά το κοινό σας να βλέπει περιεχόμενο.

Το Google Chrome μεταβαίνει αυτόματα σε σκοτεινή λειτουργία και είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την κατασκευή του eshop σας για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται απρόσκοπτα σε σκοτεινή λειτουργία.

 

Advanced Chatbots

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι νέα για το 2021 και τα chatbots δεν είναι καινούργια στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, τα chatbots έχουν γίνει τόσο προχωρημένα που μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των αγοραστών στο ταξίδι του αγοραστή. Δεν με πιστεύεις; Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Αυτό το chatbot βοηθά έναν πελάτη να κλείσει ραντεβού για μια μοναδική υπηρεσία την προτιμώμενη ημερομηνία και ώρα. Κάντε ένα βήμα παραπέρα και εξατομικεύστε την εμπειρία ενός χρήστη με ένα chatbot βάσει συγκεκριμένων ενεργειών. Ωστόσο, μην κατακλύζετε το κοινό σας στέλνοντας άσχετα μηνύματα ή πάρα πολλά μηνύματα κάθε φορά.

 

Διαδραστική εμπειρία αγορών

Όταν πραγματοποιούνται αγορές μέσω διαδικτύου, οι πελάτες δεν μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα όπως μπορούν να πράξουν σε ένα φυσικό κατάστημα. Εκπληρώστε τις επιθυμίες των πελατών να δουν πώς θα μοιάζει ένα αντικείμενο, αξιοποιώντας την εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα.

Όπως το Snapchat προσφέρει διαδραστικές διαφημίσεις με επαυξημένη πραγματικότητα , το eshop σας μπορεί να κάνει το ίδιο. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λειτουργικότητα σε σελίδες προϊόντων, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να έχουν σαφέστερη εικόνα και καλύτερη κατανόηση του προϊόντος σας.

 

Φωτογραφίες και γραφικά

Ο συνδυασμός φωτογραφιών με γραφικά ή η αλληλεπικάλυψη μεταξύ τους είναι κάτι που περιμένουμε να δούμε περισσότερα το 2021. Από όλες τις τάσεις σχεδιασμού eshop που συζητήθηκαν, αυτή η στρατηγική δείχνει τη δημιουργική πλευρά μιας επιχείρησης.

Είναι μια εξαιρετική στρατηγική σχεδιασμού για όλους τους κλάδους ηλεκτρονικού εμπορίου. Είτε μια επιχείρηση θέλει να εκφράσει την προσωπικότητα της επωνυμίας της είτε να μεταδώσει μια αίσθηση σοβαρότητας, αυτά τα γραφικά στοιχεία είναι εντελώς προσαρμόσιμα και μπορούν να βελτιώσουν το σχέδιό σας. 

 

TOP

Inquiry