8
Φεβρουάριος 2021

WordPress σχεδόν στο 40% όλων των ιστοσελίδων

Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου WordPress χρησιμοποιείται στο 40% όλων των ιστότοπων στο internet.

Το WordPress τροφοδοτεί πλέον σχεδόν το 40% όλων των ιστότοπων, από το 35% που ήταν τον περασμένο χρόνο!

Μετρώντας μόνο ιστότοπους που χρησιμοποιούν σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), το WordPress έχει μερίδιο αγοράς 64% ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι ένας σημαντικός αριθμός ιστοσελίδων (38%) δεν χρησιμοποιεί καθόλου σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Το WordPress έχει το προβάδισμα ως το πιο δημοφιλές CMS, με το Shopify να έρχεται σε πολύ μακρινή απόσταση με μερίδιο αγοράς 3,2%.

Παρόλο που το Shopify έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν είναι το πιο δημοφιλές CMS ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά. Αυτός ο τίτλος πηγαίνει επίσης στο WordPress.


Τι εννοείς?
 Νόμιζα ότι το WordPress ήταν για blogging;

Το να ειπωθεί ότι το WordPress είναι μια πλατφόρμα blogging σημαίνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα για τον πανίσχυρο βασικό κορμό του και την απίθανη ευελιξία που προσφέρει.

Πάρτε για παράδειγμα το πρόσθετο WooCommerce, το οποίο χρησιμοποιείται από το 5% όλων των ιστότοπων παγκοσμίως, ανεξαρτήτως αν είναι eshop ή όχι. Δεδομένου ότι το WooCommerce είναι αποκλειστικό για ιστότοπους WordPress, καθιστά άμεσα το WordPress το πιο δημοφιλές CMS για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το WooCommerce διαθέτει πάνω από το 28 % όλων των διαδικτυακών καταστημάτων και είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο σε ολόκληρο το Διαδίκτυο με διανομή χρήσης 68%.


Είναι το
WordPress το καλύτερο CMS;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από το ποιος ρωτάει και τι θέλει να μάθει.

Κάποιος που είναι πιο έμπειρος με την τεχνολογία Ιστού είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσει το επίπεδο προσαρμογής που προσφέρει το WordPress. Είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι το WordPress δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων κατόχων ιστοσελίδων, ιδίως εκείνων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό τους για να διευθύνουν μια επιχείρηση.

Το WordPress υπερέχει σε τομείς όπως η εμπειρία χρήστη, η χρηστικότητα σε κινητά, η ασφάλεια, η ταχύτητα και το SEO, αυτό όμως δεν το καθιστά πανάκεια για την κατασκευή ιστοσελίδων!

Με άλλα λόγια, το WordPress είναι, πιθανότερα, το πιο κατάλληλο CMS για τους περισσότερους ανθρώπους, γι ‘αυτό κατέχει πάνω από το μισό μερίδιο αγοράς όλων των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου.

Δείτε μια πιο ολοκληρωμένη λίστα με τα πιο δημοφιλή CMS του ιστού παρακάτω.


Τα 10 κορυφαία συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των κορυφαίων 10 συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου στον ιστό, ανεξάρτητα από την χρήση τους (ecommerce, info, news, business):

  1. WordPress – 39,6%
  2. Shopify – 3,2%
  3. Joomla – 2,2%
  4. Drupal – 1,5%
  5. Wix – 1,5%
  6. Squarespace – 1,5%
  7. Bitrix – 1,0%
  8. Blogger – 1,0%
  9. Ματζέντο – 0,7%
  10. OpenCart – 0,6%

 

TOP

Inquiry