1
Φεβρουάριος 2021

Το διπλό περιεχόμενο δεν αποτελεί αρνητικό παράγοντα κατάταξης

Μια εσφαλμένη αντίληψη για το duplicate content (όμοιο περιεχόμενο), διευκρινίζεται από τον Μueller tης Google.

Το διπλότυπο περιχεόμενο, δεν είναι αρνητικός παράγοντας κατάταξης αναζήτησης και προφανώς ούτε και θετικός!!!

Το να επαναλαμβάνεται το ίδιο περιεχόμενο σε πολλές ιστοσελίδες δεν είναι κάτι που θα προκαλούσε χαμηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης ενός website.

Ο Mueller λέει ότι είναι φυσιολογικό οι ιστοσελίδες να έχουν ένα συγκεκριμένο duplicate content (όμοιο περιεχόμενο). Οι αλγόριθμοι της Google δημιουργήθηκαν για να το χειριστούν.

Το διπλότυπο περιεχόμενο είναι ένα θέμα που εμφανίζεται τακτικά μεταξύ των SEO και είναι κάτι που πολλοί επαγγελματίες ελέγχουν κατά τον έλεγχο ενός website.

Επηρεάζει τις κατατάξεις αναζήτησης; Εάν ναι – σε ποιο βαθμό;

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα eshop για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπου οι περιγραφές ανταλλακτικών επαναλαμβάνονται σε πολλά μέρη της ιστοσελίδας. Θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δείτε την απάντηση του Mueller παρακάτω.

 

Ο John Mueller της Google για duplicate content (όμοιο περιεχόμενο)

Ο Mueller ξεκαθαρίζει την παρανόηση του διπλού περιεχομένου, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι που έχει αρνητική βαθμολογία κατάταξης.

Εάν ολόκληρα κομμάτια περιεχομένου σε μια ιστοσελίδα είναι διπλότυπα, τότε η Google θα κατατάξει το ένα και δεν θα εμφανίσει το άλλο. Πολλά αντίγραφα της ίδιας σελίδας δεν στέλνουν αρνητικά σήματα κατάταξης.

Οι διπλότυπες σελίδες μπορούν να μεγαλώσουν έναν ιστότοπο και να εξαντλήσουν τον διαθέσιμη χρόνο ανίχνευσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν συζητείται σε αυτό το βίντεο.

Εάν επαναλαμβάνονται ενότητες περιεχομένου σε έναν ιστότοπο, όπως περιεχόμενο στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο, ο Mueller επιβεβαιώνει ότι δεν θα στείλει αρνητικά σήματα κατάταξης στην Google.

«Aυτό το είδος διπλού περιεχομένου δεν είναι τόσο σημαντικό για να υπάρξει αρνητική βαθμολογία. Είναι περισσότερο ότι, αν βρούμε ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές σελίδες στον ιστό και κάποιος ψάχνει συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι πληροφοριών, τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη σελίδα που ταιριάζει.

Επομένως, εάν έχετε το ίδιο περιεχόμενο σε πολλές σελίδες, τότε δεν θα εμφανίσουμε όλες αυτές τις σελίδες. Θα προσπαθήσουμε να διαλέξουμε ένα από αυτά και να το δείξουμε. Επομένως, δεν υπάρχει αρνητικό σήμα που να σχετίζεται με αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι φυσιολογικό ότι έχετε κοινόχρηστο περιεχόμενο σε ορισμένες από τις σελίδες. “

Για να δείξει πόσο κανονικό duplicate content (όμοιο περιεχόμενο) μπορεί να είναι, ο Mueller συνεχίζει να δίνει παραδείγματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όλη την ώρα.

Οι διαδικτυακές αγορές είναι ένας κλάδος όπου το περιεχόμενο επαναλαμβάνεται παντού. Είναι σύνηθες για τους λιανοπωλητές να πωλούν το ίδιο προϊόν και οι σελίδες προϊόντων πιθανώς μοιράζονται ένα μεγάλο μέρος από το ίδιο περιεχόμενο.

Η Google δεν πρόκειται να ερμηνεύσει αρνητικά σήματα από την ανίχνευση μιας περιγραφής προϊόντος που εμφανίζεται στο eshop ενός άλλου λιανοπωλητή.

Τα υποσέλιδα μιας ιστοσελίδας θεωρούνται τεχνικά ως duplicate content (όμοιο περιεχόμενο), λέει ο Mueller, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν πρόκειται για κατατάξεις αναζήτησης.

«Μια πραγματικά κοινή περίπτωση για παράδειγμα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Εάν έχετε ένα προϊόν και κάποιος άλλος πουλάει το ίδιο προϊόν, ή μέσα σε έναν ιστότοπο ίσως έχετε ένα υποσέλιδο που μοιράζεστε σε όλες τις σελίδες σας και μερικές φορές αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο υποσέλιδο. Τεχνικά αυτό είναι duplicate content (όμοιο περιεχόμενο), αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. “

 

TOP

Inquiry