5
Νοέμβριος 2019

Το Facebook αλλάζει λογότυπο!

Ακούγεται κάπως περίεργο! Ο κολοσσός των Social Media αλλάζει λογότυπο. Για την ακρίβεια, συνεχίζει να διαχωρίζει τα τμήματα του με, όσο το δυνατόν, ξεχωριστά λογότυπα.

 

Το Facebook, όταν ξεκίνησε 15 χρόνια πριν ήταν απλά μια ιδέα και μια start up του ιδρυτή του Mark Zuckenberg. Ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα χρόνια αργότερα θα συμπεριλάμβανε και τα Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workspace και μερικά ακόμα!!!

Η ανάγκη να διαχωρίσει τα τμήματα αυτά, οδήγησε πριν λίγο καιρό στην εισαγωγή του moto “from FACEBOOK” σαν υπόδειξη στα επι μέρους τμήματα του.

from FACEBOOK

Παρατηρήσατε κάτι περίεργο; Το όνομα του Facebook είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα και όχι τυχαία. Αποφασίστηκε η μητρική εταιρεία, που έχει υπό την σκέπη της όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, να παραμείνει μεν Facebook αλλά να γράφεται με κεφαλαία γράμματα!

FACEBOOK new logo

Το app θα παραμείνει με την υπάρχουσα λογοτύπιση του (ως Facebook με πεζοκεφαλαία γράμματα) ενώ σε όλα θα εισαχθεί το moto “from FACEBOOK”.

Σε ανάρτησή του, ο CMO Antonio Lucio σχολίασε σχετικά: «Αναβαθμίσαμε το branding της εταιρείας μας για να είμαστε πιο ξεκάθαροι για τα προϊόντα που προέρχονται από το Facebook. Εισάγουμε ένα νέο εταιρικό logo, διαχωρίζοντας παράλληλα την εταιρεία από τις εφαρμογές της, οι οποίες θα διατηρήσουν το δικό τους branding. Το νέο branding σχεδιάστηκε με καθαρότητα, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη τυπογραφία και κεφαλαία γράμματα, ώστε να ξεχωρίζει οπτικά». Πολλές εφαρμογές και τεχνολογίες του Facebook έχουν ενίοτε κοινή υποδομή και οι ομάδες πίσω τους συχνά συνεργάζονται. Εν τω μεταξύ, οι σχετικοί διαχωρισμοί προστέθηκαν εδώ και χρόνια, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η καθαρότητα.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και η Google πριν από λίγα χρόνια, η οποία ακολούθησε μια πιο δραστική αντιμετώπιση όταν ονόμασε την μητρική εταιρεία ως “Alphabet”.

TOP

Inquiry