14
Μάιος 2023

Το recommerce ήρθε για να μείνει

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Το recommerce φαίνεται να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με πολλές μεγάλες μάρκες να μπαίνουν στο παιχνίδι. Τελευταία προσθήκη αυτή της YOOX.

Το δημοφιλές marketplace ειδών μόδας YOOX πρόσθεσε μια κατηγορία μεταχειρισμένων προϊόντων στις επιλογές των πελατών του, η οποία είναι είναι διαθέσιμη σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες. Στα σχέδια της εταιρείας είναι εντός του 2023 να διαθέτει μεταχειρισμένα προϊόντα και στις αγορές των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής.

Ο όμιλος μόδας του YOOX που ανήκει στην Richement, πρόσφατα συγχωνεύθηκε με τον ανταγωνιστή της, Farfetch, μετά από χρόνια αρνητικών ισολογισμών.

Το marketplace της YOOX, η οποία ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 2000, λανσαρίστηκε το 2022 και είναι διαθέσιμο σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι στιγμής, περίπου 2.000 είδη πολυτελείας διατίθενται με την ετικέτα «pre-owned», κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα στο recommerce.

Γνωρίζουμε ότι η βιωσιμότητα είναι ένα ολοένα και πιο σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πώς οι αγορές τους επηρεάζουν τον κόσμο γύρω τους“, δήλωσε η Valentina Visconti Prasca, CEO στο YOOX. “Το YOOX δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του να αγοράσουν vintage και περιορισμένης έκδοσης κομμάτια από τους αγαπημένους τους σχεδιαστές μόδας, αλλά επίσης και να δώσουν στα μεταχειρισμένα προϊόντα μια δεύτερη ζωή“, συμπλήρωσε.

Το YOOX marketplace έχει περίπου 300 πωλητές που συνεισφέρουν το 12% του πλήθους των προσφερόμενων προϊόντων του. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μέση Ανατολή αργότερα μέσα στο έτος και θα διαθέτει επίσης την κατηγορία των μεταχειρισμένων ειδών.

ΠΗΓΗ

TOP

Inquiry