21
Ιανουάριος 2021

Φωτογραφίες προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους στα eshop

Το ηλεκτρονικό εμπόριο εξαρτάται σαφώς περισσότερο από τη φωτογραφία από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο πωλήσεων. Ένα eshop ξεφεύγει από την παραδοσιακή εμπειρία αγορών. Οι αγοραστές δεν μπορούν να ελέγξουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει πριν το αγοράσουν μέσω του eshop.

Ο λόγος για τον οποίο η φωτογραφία είναι τόσο σημαντική στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι επειδή οι άνθρωποι έχουν καλύτερα οπτικά ερεθίσματα από μια απλή περιγραφή, ανεξάρτητα από το πόσο ακριβής είναι.

Μια φωτογραφία ενός προϊόντος για το eshop πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις ενός προϊόντος στο οποίο ο αγοραστής θα στηριζόταν για να το επιλέξει σε ένα φυσικό κατάστημα. Η ποιότητα της φωτογραφίας πρέπει να είναι αρκετά καλή ώστε να οδηγεί τον αγοραστή να το προσθέσει στο καλάθι αγορών. Κάθε πωλητής πρέπει να στοχεύει στο καλύτερο δυνατό προϊόν. Η παρουσίαση του προϊόντος μέσω μιας σωστής φωτογραφίας επιτρέπει σε έναν έμπορο που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο να προσθέσει αξία στο προϊόν.

Τι συμβαίνει όταν ένας πελάτης έρχεται αντιμέτωπος με δύο πανομοιότυπα προϊόντα, με ίδιες τιμές σε διαφορετικές ιστοσελίδες; Αυτό που ωθεί τον αγοραστή να επιλέξει το προϊόν είναι συνήθως η ποιότητα της φωτογραφίας που χρησιμοποιείται. Από τη φύση τους, οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν αντικείμενα που τους ελκύουν οπτικά. Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι μια σωστή φωτογραφία μπορεί να δελεάσει και να ωθήσει στην πώληση, πολύ περισσότερο απο ένα καλογραμμένο κείμενο!

  1. Μην υποτιμάτε την αξία της απλότητας. Θέλουμε τα πράγματα να φαίνονται απλά, κομψά και καθαρά. Ένα ισχυρό και καθαρό φωτογραφικό στυλ δημιουργεί μια δήλωση που είναι πιο δυνατή από ένα προϊόν. Μια τέτοια εικόνα μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της αξίας των προϊόντων σας και του brand σας.
  2. Μην ξεχνάτε το framing και το φόντο της φωτογραφίας. Μια απλή ρύθμιση επιτρέπει στην εστίαση να παραμείνει στο προϊόν.
  3. Λάβετε υπόψη το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας κατά την προετοιμασία μιας φωτογραφίας προϊόντος. Οι φωτογραφίες πρέπει να ταιριάζουν με το συνολικό σχεδιαστικό look and feel του eshop σας.
  4. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης (στα πλαίσια του digital περιβάλλοντος και όχι του printing). Αυτό όχι μόνο κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει καλύτερα, αλλά παρέχει επίσης τη δυνατότητα προσθήκης λεπτομερούς λειτουργίας ζουμ στην ιστοσελίδα.

 

Βέλτιστες πρακτικές φωτογραφιών προϊόντων

Αν και υπάρχει μεγάλη ευελιξία και δημιουργικές ελευθερίες που μπορούν να ληφθούν όταν αποφασίζετε την ακριβή αισθητική των φωτογραφιών του προϊόντος σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουν όλες οι φωτογραφίες των υπέροχων προϊόντων.

1. Βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας
Το έχουμε αναφέρει μερικές φορές πριν, αλλά θα το πούμε ξανά: Η υψηλή ποιότητα είναι απόλυτη ανάγκη. Θέλετε οι πελάτες σας να έχουν τη σαφέστερη δυνατή εικόνα, τόσο κυριολεκτικά όσο και εικονικά, όταν πρόκειται για τα προϊόντα σας, και οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επίτευξης αυτού.

2. Ενσωματώστε εναλλακτικές προβολές
Οι φωτογραφίες προϊόντων που εμφανίζουν εναλλακτικές προβολές είναι μια άλλη απαραίτητη. Θυμηθείτε: Θέλετε να είστε σε θέση να αναδημιουργήσετε την εμπειρία ενός πελάτη που μπαίνει σε ένα κατάστημα και είναι σε θέση να πάρει ένα προϊόν και να το κοιτάξει από κάθε γωνία. Παρουσιάστε το προϊόν σας προβάλλοντας εικόνες από διαφορετικές οπτικές γωνίες και από διαφορετικές τοποθεσίες για να δώσετε στους πελάτες μια αίσθηση για το πώς θα είναι το προϊόν αυτοπροσώπως.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δείξετε το προϊόν σε χρήση. Αυτό δίνει στους πελάτες την πλήρη εμπειρία. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε φορέματα, θα θελήσετε να εμφανίσετε φωτογραφίες κάθε φορέματος από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ορισμένοι ιστότοποι ένδυσης ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν ακόμη και φωτογραφίες των ρούχων τους που φοριούνται από μοντέλα διαφορετικών τύπων αμαξώματος για να δώσουν στους πελάτες την πληρέστερη εικόνα για το πώς θα φαίνονται τα ρούχα τους.

3. Μια φωτογραφία για κάθε χρώμα ή παραλλαγή
Εάν ένα προϊόν διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα ή παραλλαγές, θα θελήσετε να έχετε μια φωτογραφία για κάθε πιθανότητα. Οι πελάτες το εκτιμούν πραγματικά όταν μπορούν να δουν ακριβώς πώς θα μοιάζει αυτό το προϊόν σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, σε αντίθεση με το να πρέπει να το φανταστούν και να το εμφανίσουν στο κατώφλι τους να φαίνονται εντελώς διαφορετικά.

4. Ενεργοποίηση ζουμ 
Για να είναι οι φωτογραφίες των προϊόντων σας καλύτερες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να κάνετε μεγέθυνση σε αυτές. Ένα καλό ζουμ θα πρέπει να είναι σαν να δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να πάρει το προϊόν σας και να το φέρει μέχρι τη μύτη του. Η φωτογραφία θα πρέπει να παραμείνει καθαρή, ακόμα και όταν μεγεθύνετε, και να επισημάνετε πραγματικά τις λεπτομέρειες των προϊόντων σας. 

5. Συνέπεια
Για να βελτιώσετε την επωνυμία σας και να προσφέρετε την πιο συνεκτική εμπειρία αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου, οι φωτογραφίες των προϊόντων σας πρέπει να είναι συνεπείς. Είτε χρησιμοποιείτε Flash είτε όχι Flash, φόντο ή χωρίς φόντο, ή μοντέλο ή μανεκέν, το σημαντικό είναι ότι όποιες δημιουργικές αποφάσεις λαμβάνετε, τις εφαρμόζετε γενικά.

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε συνέπεια είναι να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων σας προέρχονται από την ίδια πηγή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λαμβάνουν τις φωτογραφίες των προϊόντων τους με έναν από τους εξής τρεις τρόπους:

  1. Χρησιμοποιήστε τις εικόνες του κατασκευαστή
  2. Προσλάβετε κάποιον για να τραβήξετε τις φωτογραφίες του προϊόντος σας
  3. Τραβήξτε τις δικές σας φωτογραφίες προϊόντων

Σημειώστε ότι είναι προτιμότερο να έχετε υψηλής ποιότητας, μοναδικές φωτογραφίες αντί να χρησιμοποιείτε εικόνες απο τον κατασκευαστή του προιόντος. Η πρόσληψη ενός φωτογράφου για λήψη φωτογραφιών του προϊόντος σας ή λήψη τους μόνοι σας είναι και οι δύο εξαιρετικοί τρόποι βελτίωσης του ιστότοπού σας. Εξαρτάται απλώς από το ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας, τον ελεύθερο χρόνο, τις ικανότητες και τα διαθέσιμα κεφάλαια. 

Επενδύστε στη δύναμη της καλής φωτογράφισης των προϊόντων σας ως βασικό στοιχείο του eshop σας. Σκεφτείτε να βρείτε και να επενδύσετε σε έναν αξιόπιστο και έμπειρο φωτογράφο, στον οποίο μπορείτε να περιγράψετε με σαφήνεια τις ιδέες σας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιλέξαμε τον όρο “σωστή” και όχι “καλή” φωτογραφία γιατί το κάλλος είναι απολύτως σχετικό στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μπορεί σε ένα project να είναι επιθυμητό να έχουμε πολύχρωμες και έντονες φωτογραφίσεις και σε ένα άλλο να έχουμε cold photos (φωτογραφίες δλδ που απεικονίζουν μόνο το προιον χωρίς background.

TOP

Inquiry