18
Οκτώβριος 2021

Magento vs WordPress: Ποιο είναι καλύτερο για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος;

Magento vs WordPress: Ποιο είναι καλύτερο για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος;

Εάν έχετε δουλέψει έστω και λίγο για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος είναι μια πολύ δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση. Η μεγαλύτερη σύγχυση έρχεται στο δρόμο σας όταν πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα μεταξύ Magento και WordPress για να κατασκευάσετε το e-shop σας.

Με τη μεγάλη διαθεσιμότητα πολυάριθμων, διάσημων και καθιερωμένων διαδικτυακών πλατφορμών για την κατασκευή ενός e-shop, καθίσταται δύσκολο έργο να επιλέξετε αυτή που θα ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού διαδικτυακών πλατφορμών για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, το Magento και το WordPress είναι οι δύο πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούνται συχνότερα από κορυφαίες ιστοσελίδες e-shop στον κόσμο.

Εάν θα μπορούσατε να περιορίσετε τις επιλογές σας για διαδικτυακές πλατφόρμες για τη δημιουργία ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου σε Magento και WordPress, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βασικές δυνατότητες και λειτουργίες και των δύο πλατφορμών μέσω των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του Magento vs WordPress. Μετά από αυτό, μπορείτε να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση σχετικά με το ποια διαδικτυακή πλατφόρμα είναι η καλύτερη για την κατασκευή του e-shop σας.

Εάν έχετε πραγματοποιήσει μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε για τον ιστότοπό σας, στην αρχή, η πολυπλοκότητα και η λειτουργικότητά του δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για εσάς καθώς προχωράτε περαιτέρω στην ανάπτυξη του ιστότοπου.

Πριν περάσουμε κατευθείαν στη σύγκριση Magento vs WordPress, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις βασικές έννοιες του Magento και του WordPress ως πλατφόρμες CMS ηλεκτρονικού εμπορίου και στα στατιστικά στοιχεία που τα καθιστούν δημοφιλή στους χρήστες.

Magento

Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα όπως το Magento είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στον κόσμο. Η ευελιξία στη χρήση είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Magento, το οποίο του επέτρεψε να αυξήσει τις πωλήσεις του και να φτάσει τους 150.000 προγραμματιστές ιστού και να δημιουργήσει ένα δίκτυο με περισσότερους από 300 συνεργάτες λύσεων.

WordPress

Το WordPress είναι ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS) το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ιστότοπους που βασίζονται σε περιεχόμενο. Σε αντίθεση με το Magento, το WordPress δεν είναι μια εγγενής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για διαδικτυακές επιχειρήσεις αλλά είναι το WooCommerce, ένα πρόσθετο του WordPress, που το καθιστά μια πολύ ισχυρή και πιο χρησιμοποιούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με περίπου 75 εκατομμύρια ενεργούς ιστότοπους, περισσότερες από 23,6 δισεκατομμύρια σελίδες δημιουργούνται κάθε μήνα, 69,5 εκατομμύρια νέες δημοσιεύσεις, 409 εκατομμύρια προβολές και περίπου 46,8 εκατομμύρια σχόλια που δημοσιεύονται από χρήστες κάθε μήνα, το WordPress γίνεται το πιο δημοφιλές CMS που διαθέτει περισσότερο από 29% των ιστοσελίδων που δημιουργήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Magento vs WordPress: Ομοιότητες μεταξύ των δύο

Και οι δύο πλατφόρμες είναι ανοιχτού κώδικα, το Magento και το WordPress σας παρέχουν τα οφέλη της χρήσης αυτών των συστημάτων δωρεάν. Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε διάφορες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, μαζί με την ενσωμάτωση λειτουργιών blogging για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιχείρησή σας για την ανάπτυξή του στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Και οι δύο πλατφόρμες παρέχουν ενδιαφέροντα θέματα, διαδραστικές δυνατότητες, πολλές επιλογές για την προσαρμογή του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Εάν είστε αρχάριος, αυτές οι φιλικές προς το χρήστη πλατφόρμες θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε ένα e-shop και αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή για να εξοικονομήσετε επιπλέον προσπάθειες που θα γίνουν αργότερα. Εάν είστε επαγγελματίας προγραμματιστής, πρόκειται να ανακαλύψετε μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά του Magento και του WordPress, τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα υπέροχο eshop!

Συμβουλή μπόνους: Επιλέξτε πάντα μια βελτιστοποιημένη φιλοξενία για ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου για να διασφαλίσετε ότι το e-shop σας φορτώνεται με ταχύτητα αστραπής.

Magento vs WordPress: Η σύγκριση των δύο

Ενώ συζητάμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Magento vs WordPress, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτές είναι εντελώς διαφορετικές και εξίσου ικανές πλατφόρμες στα δικά τους χαρακτηριστικά. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κορυφαία χαρακτηριστικά τους με τη μορφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για να σας επιτρέψουμε να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για το είδος του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

Ευκολία χρήσης και ευελιξία

Το Magento είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη δημιουργία ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι, σίγουρα περιλαμβάνει περισσότερες εφαρμογές κωδικοποίησης και αυτό καθιστά το Magento μια συγκριτικά πιο πολύπλοκη πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος από το WordPress.

Εάν είστε αρχάριος, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προκλήσεις στην πλειοψηφία των εργαλείων σχεδιασμού ιστότοπων που προσφέρει το Magento. Αν και, μπορείτε να προσλάβετε επαγγελματίες και να επωφεληθείτε από τα εκπληκτικά οφέλη από περισσότερα από 20 προηγμένα προϊόντα του Magento και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όσον αφορά την ευελιξία, το Magento έχει κάποιους περιορισμούς καθώς υποστηρίζει μόνο εφαρμογές που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, με τις μοναδικές επεκτάσεις, τα ισχυρά χαρακτηριστικά και τις εκτός λειτουργίας συσκευές, το Magento μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε έναν εξαιρετικό ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το WordPress θεωρείται μία από τις απλούστερες πλατφόρμες για τη δημοσίευση περιεχομένου με τη βοήθεια των διαισθητικών, φιλικών προς τον χρήστη, λειτουργιών του. Το WordPress προσφέρει μια σειρά από πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά, με τη βοήθεια των οποίων ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν απλά να δημιουργήσουν ένα e-shop.

Το WordPress διευκολύνει την προσαρμογή και την επεξεργασία του περιεχομένου που θα δημοσιευτεί στον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Με το είδος της ευελιξίας που προσφέρει το WordPress στις λειτουργίες του, οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν διάφορες πρόσθετες λειτουργίες στον ιστότοπο, όπως φόρμες επικοινωνίας , διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς μίας σελίδας, ζωντανή συνομιλία , απόθεμα, διαχείριση καταλόγου προϊόντων κ.λπ.

Παρέχει σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία και φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά από το Magento, ενώ δημιουργεί έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επιλογές ανάπτυξης και ασφάλεια

Μέχρι τώρα, πρέπει να έχετε καταλάβει ότι παρόλο που το Magento και το WordPress, είναι συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, έχουν κάποιες διαφορές.

Το Magento είναι μια αντικειμενοστρεφής πλατφόρμα, η οποία είναι αρκετά πιο περίπλοκη και στριφνή στην εκμάθηση. Η προγραμματική και τεχνική προσέγγιση πρέπει να ακολουθηθεί κατά την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας με τη βοήθεια του Magento, η οποία απαιτεί προηγούμενη γνώση κωδικοποίησης και προγραμματισμού.

Η ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress μπορεί να είναι ασυγκριτικά εύκολη και απλουστευμένη, με τη βοήθεια των πλαισιωμένων widgets. Η εύκολη εγκατάσταση widget και plugins, οι απλές επιλογές για προσθήκη, επεξεργασία και προσαρμογή σελίδας ή ανάρτησης και η βελτιωμένη ευελιξία της πλατφόρμας καθιστούν πολύ πιο εύκολη την ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress/Woocommerce.

Magento vs WordPress: Το συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες και χαρακτηριστικά του Magento και του WordPress, ελπίζουμε ότι έχετε καταλάβει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του για την ανάπτυξη του δικού σας e-shop.

Αν και για πολύ απαιτητικές ιστοσελίδες e-shop που πωλούν σημαντικά μεγάλο αριθμό προϊόντων στο διαδίκτυο καθημερινά, το Magento φαίνεται να είναι η κατάλληλη επιλογή η τρομερή λειτουργικότητα του WordPress σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του και την, κατά πολύ, μικρότερη κοστολογικά χρήση και κατασκευή του το καθιστούν την βέλτιστη επιλογή σχεδόν για το σύνολο των κατασκευαζόμενων e-shop ανά τον κόσμο..

TOP

Inquiry