9
Σεπτέμβριος 2021

Γιατί είναι σημαντική η προώθηση προϊόντων σε ένα e-shop;

Η προώθηση προϊόντων συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της μάρκας, την ανάκληση, την αξιοπιστία και τις πωλήσεις. Ένα προϊόν χωρίς στρατηγική προώθησης είναι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς τροχούς – δεν πρόκειται να κινηθεί. Όταν μια επιχείρηση που πουλάει παρόμοια προϊόντα με τη δική σας είναι στην αγορά, η κατοχή μιας στρατηγικής προώθησης είναι αυτό που θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση και την πώληση των προϊόντων σας.

Η προώθηση του προϊόντος σας, επιτρέπει επίσης να συλλέγετε σημαντικές γνώσεις πελατών και να τις αναλύετε για να σχεδιάσετε καλύτερες στρατηγικές στο μέλλον. Μέσω αυτών των πληροφοριών μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, τις κλίσεις των πελατών και τα πρότυπα κατανάλωσής τους.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της προώθησης του προϊόντος σας στον σημερινό ψηφιακό κόσμο είναι η χρήση διαδικτυακών πλατφορμών. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να είστε πιο ορατοί στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τελικά να έχετε καλύτερη προβολή μπροστά στην αγορά -στόχο σας.

Ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί είναι σημαντική η προώθηση προϊόντων, είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να προωθήσουμε ένα προϊόν και να είμαστε αρκετά συνεπείς για να το κάνουμε με επιτυχία.

13 αποτελεσματικοί τρόποι προώθησης ενός προϊόντος

Το μάρκετινγκ προϊόντων ποικίλλει από προϊόν σε προϊόν και είναι δύσκολο να γενικευτεί μια μεμονωμένη μέθοδος που θα εξασφαλίσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Μια βαθιά γνώση του δικού σας προϊόντος, του κοινού -στόχου και της αγοράς είναι απαραίτητη για να καθορίσετε τις σωστές μεθόδους για την επιχείρησή σας.

Οι 15 τρόποι που συζητάμε παρακάτω θα επικεντρωθούν κυρίως στον τρόπο προώθησης ενός προϊόντος για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Και θα παρουσιάσουμε επίσης μερικές δοκιμασμένες τεχνικές προώθησης και καμπάνιες που μοιράζονται διαφορετικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

  1. Χρησιμοποιήστε αναδυόμενα παράθυρα καταχώρησης για να τραβήξετε την προσοχή

Η καλύτερη στιγμή για να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας είναι μόλις επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας. Αυτό σας επιτρέπουν να κάνετε τα αναδυόμενα παράθυρα εισόδου. Με ένα αναδυόμενο παράθυρο εισόδου μπορείτε να προωθήσετε ένα νέο προϊόν και να αυξήσετε την προβολή του εξαρχής.

Μπορείτε να επισημάνετε ένα νέο προϊόν ή να χρησιμοποιήσετε φόρμες συμμετοχής για συνδρομές. Η χρήση αναδυόμενων παραθύρων για την ανακοίνωση ειδικών εκπτώσεων είναι επίσης αρκετά αποτελεσματική. Όταν οι επισκέπτες βλέπουν μια έκπτωση μόλις μπουν στον ιστότοπό σας, είναι πιο πιθανό να την αξιοποιήσουν.

  1. Επαναπροσδιορίστε τους επισκέπτες με προσφορές εξόδου

Ο επαναπροσδιορισμός των πελατών αφού έχουν εξερευνήσει το website σας και αμέσως όταν πρόκειται να φύγουν είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης ενός προϊόντος ή μιας προσφοράς. Η χρήση προσφοράς επιτόπου εξόδου για ενεργοποίηση πελάτη που δεν πραγματοποίησε αγορά μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις αποφάσεις αγοράς και παρορμητικές αγορές.

Σε αντίθεση με τα αναδυόμενα παράθυρα εισόδου, στους επισκέπτες θα ζητούνται προσφορές εξόδου μόνο εάν εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα χωρίς αγορές. Οι προσφορές εξόδου διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση. Μπορείτε να παρουσιάσετε στους επισκέπτες εκπτωτικά κουπόνια με χρονική διάρκεια, φόρμες εγγραφής μέσω email, ακόμη και δωρεάν προτάσεις και δοκιμές.

  1. Προσφέρετε απαντήσεις σε ιστότοπους Q&A

Υπάρχουν πολλά φόρουμ και ιστότοποι για ερωτήσεις και απαντήσεις στο Διαδίκτυο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις από άλλα μέλη της κοινότητας. Οι πιο εξέχουσες πλατφόρμες ερωτήσεων και απαντήσεων είναι οι Quora και Reddit.

Από ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο διαφήμισης ενός προϊόντος έως το πώς να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, μπορείτε να κάνετε και να απαντήσετε σε όλους τους τύπους ερωτήσεων σε αυτές τις πλατφόρμες. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να χτίσουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα στις αντίστοιχες θέσεις τους και για να προωθήσουν διακριτικά τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις τους επίσης.

Ως ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε επίσης να προσφέρετε αξιόπιστες απαντήσεις με τη μορφή λύσεων στα άτομα που ρωτούν. Αφού αποκτήσετε τη φήμη του αξιόπιστου, μπορείτε επίσης να κάνετε ήπιες προωθήσεις του προϊόντος σας στις απαντήσεις σας. Αν γίνει σωστά, μπορείτε να αποκτήσετε μεγάλη επισκεψιμότητα για τον ιστότοπό σας, γεγονός που τελικά έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις.

  1. Γράψτε αναρτήσεις επισκεπτών

Εκτός από το να έχετε το blog του δικού σας website, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με άλλες επιχειρήσεις και bloggers και να συνεργαστείτε μαζί τους για αναρτήσεις επισκεπτών. Το blogging επισκεπτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης ενός προϊόντος σε νέο κοινό.

Εάν η επιχείρησή σας είναι νέα, μπορείτε να δημιουργήσετε συνεργασίες με bloggers που σχετίζονται με την εξειδίκευσή σας, οι οποίοι έχουν ήδη καθιερωμένη βάση αναγνωστών. Με αυτόν τον τρόπο, όταν συμβάλλετε στο ιστολόγιο τους, θα γράφετε σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για αυτό που προσφέρετε.

Για να προωθήσετε ένα νέο προϊόν μέσω blogging επισκεπτών, επιλέξτε ιστολόγια που έχουν καλή φήμη στον κλάδο, υψηλές αφοσιώσεις και σχετικό κοινό. Γράψτε σε θέματα που είναι μοναδικά και προσφέρουν αξία στους αναγνώστες, αντί να πιέσετε το προϊόν σας αμέσως. Το κλειδί για να κάνετε προωθήσεις μέσω αναρτήσεων επισκεπτών είναι να είστε λεπτοί.

  1. Εισαγωγικές Προσφορές

Η χρήση εισαγωγικών προσφορών είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας. Αντί να ανακοινώσετε το προϊόν σας, μπορείτε να το προωθήσετε στην αγορά ως μέρος μιας εισαγωγικής συμφωνίας. Αυτές οι εισαγωγικές προσφορές μπορούν να υποβληθούν με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Πακέτα χαμηλής τιμής
  • Εκπτώσεις τιμών
  • Δωρεάν κουπόνια και κουπόνια με αγορά προϊόντος
  • Αγοράστε ένα, λάβετε μία δωρεάν προσφορά
  • Δωρεάν δώρα για παραπομπές
  • Κοινές προωθήσεις με άλλες μάρκες

Αυτές οι προσφορές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διεισδύσετε στην αγορά και να κάνετε τους ανθρώπους να ασχοληθούν με το προϊόν σας. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι κοινοποιείτε το γεγονός ότι αυτές οι προσφορές δεν θα διαρκέσουν για πάντα και ότι δημιουργείτε μια επείγουσα ανάγκη για αγορά.

  1. Προσφορές GMB

Το Google My Business λειτουργεί ως μια εξαιρετική διαδικτυακή πλατφόρμα για την προώθηση του προϊόντος σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google My Business για να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους αναρτήσεων με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε λογαριασμό GMB. Οι δύο κύριοι τύποι αναρτήσεων είναι τα νέα και οι προσφορές.

Εάν το προϊόν σας είναι καινούργιο, θα ταιριάζει καλύτερα στην ενότητα Δημοσιεύσεις Τι νέο υπάρχει. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες του προϊόντος σας για να τις δουν οι χρήστες και να τις κάνετε κλικ. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι δημοσιεύσεις λήγουν μετά από 7 ημέρες, οπότε θα πρέπει να τις αναδημοσιεύσετε μόλις εξαφανιστούν.

Εάν προσφέρετε χρονικά περιορισμένες εκπτώσεις στα προϊόντα σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα “Δημοσιεύσεις προσφορών” για να προωθήσετε το προϊόν σας. Εκεί, θα ανεβάσετε φωτογραφίες μαζί με τις τιμές και τις λεπτομέρειες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν το προϊόν σας και να το αγοράσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, βεβαιωθείτε ότι ανεβάζετε καλές εικόνες μαζί με ένα πειστικό CTA, ώστε η προώθησή σας να λειτουργεί αποτελεσματικά.

  1. Email Marketing

Γνωρίζατε ότι οι παγκόσμιοι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναμένεται να αυξηθούν σε 4,48 δισεκατομμύρια έως το 2024; Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρει έναν πολύ καλό τρόπο για να μεταφέρετε τις πληροφορίες των προϊόντων σας και επίσης να δημιουργήσετε μια λίστα συνδρομητών στους οποίους μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο μέλλον.

Οι περισσότερες νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές και μικρές επιχειρήσεις επενδύουν σε προηγμένες υπηρεσίες φιλοξενίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διατηρούν τους συνδρομητές τους στην άκρη για το τι θα ακολουθήσει. Μπορείτε να στέλνετε εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο, διαφημιστικές προσφορές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κυκλοφορία προϊόντων, ανακοινώσεις και πολλά άλλα ενημερωτικά περιεχόμενα στους πελάτες σας χρησιμοποιώντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναρωτιέστε πώς να προωθήσετε ένα νέο προϊόν μέσω email; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Δημιουργήστε τμήματα καμπάνιας για τα email σας
  • Διατηρήστε την εστίασή σας στα οφέλη του προϊόντος και όχι στις δυνατότητες
  • Χρησιμοποιήστε την κεφαλίδα για να επισημάνετε την προσφορά σας
  • Βάλτε τουλάχιστον ένα CTA στο email σας
  • Συνεχίστε να ενημερώνετε τη λίστα email σας
  1. Πρακτική σταυροειδών πωλήσεων

Οι διασταυρούμενες πωλήσεις είναι αποτελεσματικοί, ανεπαίσθητοι τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και τη συνολική αξία των παραγγελιών σας.

  • Η διασταυρούμενη πώληση είναι όταν ζητάτε από τους πελάτες να αγοράσουν ένα συμπληρωματικό προϊόν με την κύρια αγορά τους. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε διασταυρούμενες πωλήσεις στον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου, εμφανίζοντας σχετικά αντικείμενα στο καλάθι ή στις σελίδες check-out. Η διασταυρούμενη πώληση λειτουργεί ακριβώς όπως η παρορμητική αγορά σε τερματικό POS και μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις έως και 20% .
  • Το Upselling ωθεί έναν πελάτη να αγοράσει ένα παρόμοιο προϊόν που έχει υψηλότερο κόστος. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αύξησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το πιο αποτελεσματικό είναι να κάνετε upsell στις σελίδες των προϊόντων σας προτού ο πελάτης λάβει μια απόφαση αγοράς.

Το κλειδί για την επιτυχημένη διασταύρωση και αύξηση πωλήσεων είναι να κατανοήσετε το κοινό σας και να ξέρετε τι θέλει. Μόλις γνωρίζετε τις ανάγκες τους, μπορείτε να τους προσφέρετε τα σωστά προϊόντα και αναβαθμίσεις.

  1. Χρησιμοποιήστε το Social Media Marketing

Όσον αφορά το ερώτημα πώς να προωθήσετε ένα προϊόν στο διαδίκτυο, το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η καλύτερη απάντηση. Το φάσμα μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων αποτελείται από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Twitter και πολλές άλλες.

Γνωρίζατε ότι μόνο το Facebook έχει περίπου 8 εκατομμύρια ενεργούς διαφημιστές; Τώρα φανταστείτε την τεράστια, συλλογική προσέγγιση αυτών των πλατφορμών κοινωνικών μέσων.

Το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας χωρίς κανένα κόστος. Ακολουθούν μερικοί υπέροχοι τρόποι χρήσης των κοινωνικών καναλιών για προωθήσεις προϊόντων:

  • Δημιουργία σελίδας επωνυμίας
  • Ανακοίνωση νέων προϊόντων, προσφορών και εκπτώσεων
  • Λήψη σχολίων από πελάτες
  • Απάντηση σε ερωτήματα πελατών
  • Μεταφόρτωση εικονογραφημένων και βίντεο σεμιναρίων του προϊόντος σας
  • Σύνδεση σελίδων προορισμού και αναρτήσεων ιστολογίου

Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων προσφέρουν τώρα έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν επίσης. Το Facebook, για παράδειγμα, διαθέτει το Facebook Marketplace όπου οι χρήστες μπορούν να βάζουν τα προϊόντα τους προς πώληση σε τοπικό και παγκόσμιο κοινό. Ομοίως, το Instagram Shop διαθέτει προϊόντα μαζί με τις ετικέτες τιμών τους, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από τη σελίδα της μάρκας και το ταμείο.

Εάν το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται σωστά, οι σελίδες σας θα έχουν πιστούς πελάτες και οι χρήστες θα μοιράζονται επίσης το περιεχόμενό σας στα προφίλ τους. Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλότερο περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, το οποίο από μόνο του είναι μια εκπληκτική τεχνική προώθησης.

  1. Ενσωματώστε το Influencer Marketing

Σκέφτεστε πώς να διαθέσετε στην αγορά ένα νέο προϊόν; Δοκιμάστε το μάρκετινγκ influencer. Το Influencer Marketing είναι μια σχετικά νέα έννοια στον κόσμο της προώθησης των προϊόντων, αλλά αυτή που αναπτύσσεται γρήγορα. Στο μάρκετινγκ με επιρροές, επιλέγετε επιρροή στη θέση σας όπως τα vloggers και τα Instagrammers και τους ζητάτε να μιλήσουν για το προϊόν σας.

Μέσω του μάρκετινγκ influencer μπορείτε να διαδώσετε τον στόμα σε στόμα του προϊόντος σας σε σχετικά κοινό. Μπορείτε να τους κάνετε να δημιουργήσουν ένα hashtag για να προωθήσουν το προϊόν σας επίσης. Αυτό θα θέσει επίσης το προϊόν σας σε τάση εάν το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα στις αναρτήσεις και τις κοινοποιήσεις τους.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι μέσω των οποίων οι επηρεαστές μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του προϊόντος σας:

  • Βίντεο αποσυμπίεσης προϊόντων
  • Βίντεο εμπειρίας προϊόντος
  • Διαδικτυακοί διαγωνισμοί και δώρα
  • Κωδικοί προσφοράς
  1. Παρουσίαση Προγράμματος Πιστότητας

Όσον αφορά τις σχέσεις μάρκας, το 71% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα προγράμματα αφοσίωσης αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος τους. Τα προγράμματα αφοσίωσης προσφέρουν ειδικά οφέλη στους συνδρομητές και μπορούν να είναι δωρεάν ή επί πληρωμή. Για τα περισσότερα προγράμματα πιστότητας επί πληρωμή, πρέπει να πληρώσετε μια συνδρομή μέλους για να ξεκλειδώσετε αρκετές εκπτώσεις και αποκλειστικές προσφορές για εσάς.

Τα προγράμματα αμοιβής αφοσίωσης λειτουργούν με πόντους. Έτσι, για κάθε αγορά που γίνεται στον ιστότοπό σας, θα κερδίζετε πόντους. Οι χρήστες του προγράμματος αφοσίωσης μπορούν να αποθηκεύσουν αυτούς τους πόντους μέχρι να έχουν αρκετά για να αγοράσουν κάτι πολύτιμο.

Τα προγράμματα αφοσίωσης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της επιχείρησης και των προϊόντων σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επειδή προσφέρουν κίνητρο στους πελάτες σας να επιστρέψουν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

  1. Κουπόνια Εγγραφής SMS

Αν είχατε ρωτήσει κάποιον για τον τρόπο προώθησης ενός προϊόντος πριν από μερικά χρόνια, το μάρκετινγκ με SMS θα ήταν ένας από τους κορυφαίους τρόπους. Αν και παλιό, το μάρκετινγκ SMS εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να στέλνετε νέα στους πελάτες σας για τα προϊόντα σας. Όταν ένας πελάτης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο ζητώντας του να εγγραφεί για ειδοποιήσεις SMS και να του προσφέρετε έκπτωση 10% στην πρώτη του παραγγελία.

Με αυτήν την τεχνική θα μπορείτε να λάβετε τους αριθμούς τους για μελλοντικές προσφορές, παρέχοντάς τους παράλληλα ένα κίνητρο να κάνουν μια αγορά χρησιμοποιώντας την έκπτωση που πήραν.

  1. Γράψτε ένα Blog

Τα ιστολόγια προσφέρουν έναν εντελώς δωρεάν τρόπο προώθησης προϊόντων γράφοντας για αυτά. Με τις σωστές λέξεις -κλειδιά, μπορείτε να καταταχθείτε στις κορυφαίες αναζητήσεις Google και να έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας.

Γράφοντας ένα ιστολόγιο για το προϊόν σας, εισέρχεστε στις λεπτομέρειες των δυνατοτήτων, των πλεονεκτημάτων και των τεχνικών του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιο για να συνδέσετε τη σελίδα προορισμού του προϊόντος σας και να τοποθετήσετε διακριτικά CTA σε όλο το άρθρο για να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στις σελίδες των προϊόντων σας.

TOP

Inquiry