24
Μάιος 2021

Οι καλύτερες στρατηγικές έκπτωσης ηλεκτρονικού εμπορίου για εφαρμογή στο e-shop σας

13 τρόποι να έχετε εκπτώσεις, χωρίς να κάνετε “εκπτώσεις”.

  1. Εκπτώσεις όγκου

Όσο περισσότερα προϊόντα βάζουν στο καλάθι και αγοράζουν, τόσο λιγότερο κοστίζουν. Η εφαρμογή αυτών των ειδών εκπτώσεων όγκου μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πείσετε τους πελάτες να αγοράσουν περισσότερο.

Οι κάρτες επιβράβευσης που προσφέρουν στους πελάτες κάτι δωρεάν μετά από έναν ορισμένο αριθμό αγορών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος όταν προσεγγίζετε τις εκπτώσεις όγκου.

 

  1. Έκπτωση προπληρωμής

Συχνά, αυτός ο τύπος έκπτωσης μπορεί να βρεθεί όταν κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο ή αγοράζοντας εισιτήριο φεστιβάλ. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πληρώνετε για εισιτήριο φεστιβάλ νωρίτερα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να λάβετε μειωμένη τιμή έναντι της πληρωμής στην είσοδο.

Αυτές οι εκπτώσεις μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για πιο ακριβά προϊόντα, όπως έπιπλα, ρούχα σχεδιαστών κ.λπ.

 

  1. Εποχιακές εκπτώσεις

Αυτά τα είδη εκπτώσεων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στην αρχή της περιόδου αιχμής και να τοποθετήσετε το brand σας στο μυαλό των πελατών σας.

Οι εποχιακές εκπτώσεις όχι μόνο δημιουργούν ενθουσιασμό για τους πελάτες, αλλά επίσης σας βοηθούν να καθαρίσετε το απόθεμα και να το προετοιμάσετε για την επόμενη σεζόν.

 

  1. Εκπτώσεις εγκατάλειψης καλαθιού

Εάν διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε έναν δεδομένο πελάτη, μια προσφορά με έκπτωση και έγκαιρη παράδοση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να επιστρέψουν στον δρόμο.

Τώρα, ενώ θέλετε να κάνετε έκπτωση ή άλλη παρόμοια προσφορά στις καμπάνιες σας, δεν θέλετε να είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι πελάτες σας επιστρέφουν για άλλη μια φορά.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα, θέλετε επίσης να υπενθυμίσετε στους πελάτες σας που διατρέχουν κίνδυνο τι έχουν χάσει και τι θα χάσουν στο μέλλον.

Οι εκπτώσεις εγκατάλειψης καλαθιού που εφαρμόζονται σε καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε τους πελάτες σας που μόλις έφυγαν από το κατάστημά σας.

Κάθε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να εφαρμόζει αυτήν τη στρατηγική για τη βελτίωση του ποσοστού μετατροπής τους.

 

  1. Δωρεάν αποστολή

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η δωρεάν αποστολή είναι πάντα ένα καυτό θέμα στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ενώ οι μικρότεροι χρόνοι παράδοσης γίνονται πιο δημοφιλείς κάθε μέρα, πολλοί πελάτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να περιμένουν λίγο περισσότερο όταν τους προσφέρεται μια δωρεάν επιλογή αποστολής.

Αυτό που μπορεί να είναι υπέροχο για εσάς είναι να ερευνήσετε και να δείτε πόσο οι πελάτες σας εκτιμούν μια δωρεάν επιλογή αποστολής.

Είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε προϊόντα για να λάβουν δωρεάν αποστολή και πόσα χρήματα;

 

  1. Αποκλειστικές εκπτώσεις αφοσίωσης

Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια σχέση με τους καλύτερους πελάτες σας. Για να καταστήσετε αποτελεσματική αυτήν τη στρατηγική, φροντίστε να είστε σαφείς σχετικά με τους όρους της.

Οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις – όπως είναι πελάτης μακράς διάρκειας, επαναλαμβανόμενος πελάτης, ιδιότητα μέλους ή άλλη κατάσταση πελάτη

Εάν θέλετε οι πελάτες σας να σας ξεχωρίζουν, πρέπει να κάνετε τους πελάτες σας να αισθάνονται ξεχωριστοί μαζί σας.

 

  1. Εκπτώσεις μόνο για πρόσβαση από κινητά ή μέσω app

Ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου σας διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά όπου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για κινητά στους πελάτες σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκπτώσεις στο κατάστημά σας για να ωθήσετε τους πελάτες-στόχους να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Για να κάνετε το κοινό-στόχο σας να κατεβάσει την εφαρμογή σας, ανοίγετε την πόρτα σε πολλές δυνατότητες αλληλεπίδρασης μαζί τους.

Εκτός από τις άμεσες προσφορές και τις ευκαιρίες πωλήσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σας για να προσθέσετε αξία στη συνολική εμπειρία του πελάτη σας με την επωνυμία σας.

Κατά την προσφορά εκπτώσεων μόνο για εφαρμογές, είναι σημαντικό να προβάλλετε αυτήν την επιπλέον αξία καθώς και την αρχική προσφορά έκπτωσης.

Ενώ θα χρησιμοποιείτε την έκπτωση ως “δόλωμα”, κατά μία έννοια, δεν θέλετε να κάνετε τους χρήστες να κάνουν λήψη της εφαρμογής μόνο για να λάβουν την έκπτωση – μόνο για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή αφού επωφεληθείτε από την προσφορά σας.

 

  1. Εκπτώσεις για συγκεκριμένες εκδηλώσεις ή ημερομηνίες

Υπέροχα παραδείγματα αυτού του είδους προώθησης είναι το Weekend Cyber ​​και η Black Friday. Αυτές οι εποχές λιανικής είναι αυτές που προσφέρουν μερικές από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις του έτους!

Επίσης, εκδηλώσεις όπως τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλια είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για αξιοποίηση εποχιακών δραστηριοτήτων.

Για αυτές τις αργίες και εκδηλώσεις, οι πελάτες αναζητούν συγκεκριμένα προϊόντα κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Μεγάλη και εξατομικευμένη ενέργεια είναι να προσφέρουμε έκπτωση γενεθλίων σε κάθε πελάτη ή μια ετήσια πώληση με εκπτώσεις και συναρπαστικές προσφορές.

 

  1. Εκπτώσεις ανταλλαγής

Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε προϊόντα που συνήθως καθίστανται λιγότερο πολύτιμα (ή ξεπερασμένα) όταν κυκλοφορούν νεότερες εκδόσεις ή μοντέλα.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε συνεχείς εκπτώσεις σε πελάτες.

Τέτοιες προσφορές διασφαλίζουν ότι όσοι ασχολούνται μαζί τους θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την εταιρεία σας, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Δεδομένου ότι ο πελάτης λαμβάνει πίστωση στο κατάστημα αντί για πραγματικά μετρητά, θα πρέπει να επιστρέψει στην επωνυμία σας για να επωφεληθεί από την ανταλλαγή.

Επιπλέον, αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ανακαινίσετε και να μεταπωλήσετε το αντικείμενο που ανταλλάσσεται.

Αν και δεν θα δημιουργήσετε απαραίτητα έναν τόνο επιπλέον εσόδων, θα κερδίσετε περισσότερα από ό, τι αν απλώς προσφέρετε έκπτωση χωρίς να λάβετε τίποτα σε αντάλλαγμα.

 

  1. Εκπτώσεις για το ορόσημο

Θέλετε να γιορτάσετε εκδηλώσεις όπως την επέτειο της εταιρείας σας, τις ημερομηνίες κυκλοφορίας προϊόντων και ακόμη και τις επετείους επώνυμων συνεργασιών;

Για τους πελάτες σας, θα γιορτάζετε τόσο το πέρασμα του χρόνου όσο και τα επιτεύγματά τους.

Εκδηλώσεις όπως τα γενέθλια ή η επέτειος τους με την επωνυμία σας αξίζει σίγουρα να γιορτάσετε – αλλά θέλετε επίσης να επιστήσετε την προσοχή στις συγκεκριμένες εμπειρίες τους με την εταιρεία σας.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να στείλετε έναν κωδικό έκπτωσης στα μέλη της πίστης σας όταν έχουν συγκεντρώσει έναν ορισμένο αριθμό πόντων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους (ακόμα κι αν έχουν “ξοδέψει” αυτούς τους πόντους ήδη).

Αυτό θα λειτουργήσει ως “ευχαριστώ” για το έθιμο τους, καθώς και ως υπενθύμιση ότι η επωνυμία σας έφερε σταθερά αξία στη ζωή του πελάτη.

 

11. 2η έκπτωση προϊόντος

Ποιος μπορεί αγοράζει το ίδιο προϊόν; Μα κάποιος που έχει λόγο να το κάνει (συνήθως οικονομικό)!!!

Πολλοί πελάτες μπορεί να θέλουν να έχουν ένα εφεδρικό προιόν ή να το δώσουν σε κάποιον άλλο.

Ή μερικές φορές, οι άνθρωποι θέλουν απλώς να αγοράσουν τα προϊόντα που θα σχετίζονται με το κύριο προϊόν που αγοράζουν.

Μπορείτε να προσθέσετε έκπτωση σταθερού ποσού ή έκπτωση βάσει ποσοστού στο συγκεκριμένο προϊόν και να το προσφέρετε σε ένα σενάριο μετά την αγορά, ή να το συνδέσετε με κάποιο άλλο σχετικό προϊόν που θα προσφερθεί.

 

  1. Ομαδοποιημένες εκπτώσεις

Αυτό το είδος έκπτωσης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επειδή εστιάζει στην προστιθέμενη αξία στους πελάτες έναντι της ανάδειξης των μειωμένων λιανικών τιμών.

Η προσφορά των προϊόντων σας σε πακέτα σάς επιτρέπει να αυξήσετε τον αριθμό των αντικειμένων που πουλάτε ανά έναν πελάτη και αυτό σημαίνει ότι αυτή η στρατηγική αυξάνει επίσης τη μέση τιμή παραγγελίας σας (AOV).

Ας υποθέσουμε ότι έχετε προϊόντα που κυμαίνονται ευρέως στην τιμή. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε μια λύση που υπογραμμίζει την αξία που θα αποκτήσουν οι πελάτες αγοράζοντας περισσότερα στοιχεία μαζί.

 

  1. Έκπτωση νέων πελατών

Για μικρές επιχειρήσεις με όχι τόσο μεγάλα περιθώρια κέρδους, η έκπτωση δεν είναι η καλύτερη τακτική μάρκετινγκ – αλλά μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει.

Εάν το βλέπετε ως βραχυπρόθεσμη θυσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επηρεάσετε τους πιθανούς πελάτες να σας επιλέξουν έναντι των ανταγωνιστών σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την εφαρμογή στρατηγικών έκπτωσης ηλεκτρονικού εμπορίου για να πείσετε τους νέους πελάτες να αγοράσουν από το κατάστημά σας για πρώτη φορά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν αποστολή στους νέους πελάτες σας ή ένα δωρεάν δώρο όταν ένας νέος πελάτης αγοράζει κάτι από το κατάστημά σας.

Ο δημιουργικός σχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε κάτι ενδιαφέρον που θα επηρεάσει τους νέους αγοραστές να έρθουν σε εσάς.

Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με ηγέτες της βιομηχανίας που ακολουθούνται από το κοινό-στόχο σας, ώστε να μπορείτε να παρέχετε στους οπαδούς τους έναν κωδικό έκπτωσης για τα προϊόντα σας.

Αυτή είναι μια εξαιρετική κατάσταση win-win και για τις δύο πλευρές, καθώς πιθανότατα θα ενισχύσει τα μέλη τους, ενώ θα κερδίζετε επίσης νέους πελάτες και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

TOP

Inquiry