5
Οκτώβριος 2021

Το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου: Τάσεις για το 2022

Τάσεις για το 2022 στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Τα τελευταία πέντε έως επτά χρόνια, ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της καινοτομίας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται εξαιρετικά λαμπρό. Σύμφωνα με τη Statista, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής αναμένεται να αυξηθούν στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022.

Η επιδημία του κορωνοϊού συνέβαλε επίσης σημαντικά στους ρυθμούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της κατασκευής καινούργιων e-shop. Μόνο το 2020, τα παγκόσμια ποσοστά ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν στο 25,7%, η οποία μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2019 και 2024.

Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν σαφώς το γεγονός ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου ευδοκιμεί και αναπτύσσεται εδώ και λίγο καιρό. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους με συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις,  τεχνολογικές ανακαλύψεις και ενσωματώσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει τόσες πολλές δυνατότητες και είναι μία από τις πιο συναρπαστικές βιομηχανίες για εργασία.

10 τάσεις για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεδομένου ότι πολλά πράγματα αναμένεται να αλλάξουν σε αυτόν τον κλάδο τα επόμενα χρόνια, ας μιλήσουμε για μερικές από τις πιο συναρπαστικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που προσβλέπουμε στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι αυτές οι τάσεις θα οδηγήσουν σε ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη του κλάδου και θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές.

  1. ‘New Normal’ στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο κορονοϊός συνέβαλε τεράστια στην ξαφνική ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν το COVID19 πρωτοανακηρύχθηκε παγκόσμια πανδημία, οι άνθρωποι άρχισαν να δημιουργούν αποθέματα. Η αγοραστική συμπεριφορά των μαζών σήμαινε ότι ήθελαν να πιάσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Καθώς οι προμήθειες καταστημάτων άρχισαν να εξαντλούνται, οι συναλλαγές μέσω e-shop αυξήθηκαν επειδή οι άνθρωποι χρειάζονταν απεγνωσμένα εναλλακτικές λύσεις.

Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Search Engine Land, η οποία έδειξε ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν 30% περισσότερα στο διαδίκτυο. Με τέτοια εξάρτηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις εξελίσσονται επίσης συνεχώς. Από τη συνεργασία με καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου έως την εργασία σε πιο βολικές εμπειρίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να περιμένουμε από το μέλλον του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

  1. Αυτοματοποιημένη αποστολή για γρήγορη παράδοση

Όταν μιλάμε για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, το δυναμικό της αυτόματης αποστολής δεν μπορεί να αγνοηθεί. Καθώς περισσότεροι πελάτες αγοράζουν διαδικτυακά, η ανάγκη να ανοίξουν στρατηγικά τοποθετημένα κέντρα εκπλήρωσης αυξάνεται σημαντικά για την παράδοση παραγγελιών στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η αυτόματη αποστολή είναι σίγουρα μια από τις σημαντικότερες μελλοντικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που πρέπει να προσέξετε και να στοχεύσετε στη βελτιστοποίηση του καταστήματός σας. Αυτό όχι μόνο θα αφαιρέσει το ανησυχητικό έργο της ευθυγράμμισης των αποστολών, θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα ταχύτερες και έγκαιρες παραδόσεις στους πελάτες σας.

Πολλά λογισμικά αυτοματοποίησης αποστολής όπως τα ShipperHQ, ShippingEasy και Shippo είναι πλέον ευρέως διαθέσιμα για αγορά και ενσωμάτωση απευθείας στα καταστήματά σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Ποτέ δεν υπήρχε τόσος ανταγωνισμός για γρήγορους χρόνους παράδοσης, αλλά χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό αυτόματης αποστολής, μπορείτε τώρα να οδηγήσετε τους ανταγωνιστές σας.

  1. Συγχρονισμένη φυσική και ψηφιακή σύνδεση

Ο συγχρονισμός του φυσικού καταστήματος με το ψηφιακό σας κατάστημα είναι επίσης μια από τις ανερχόμενες μελλοντικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξάνονται ταχύτερα από ποτέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυσικά καταστήματα χάνουν την αξία τους.

Εάν έχετε ένα φυσικό και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να πάρετε αυτήν την τάση συγχρονισμού όπου προσφέρετε τα ίδια προϊόντα, αλλά διαφορετικές εμπειρίες στους πελάτες σας. Για παράδειγμα, η Nike έχει μεταμορφώσει πλήρως την εμπειρία στο κατάστημα για τους πελάτες της. Οι πελάτες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν προϊόντα, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο κατάστημα και να δοκιμάσουν αποκλειστικά προϊόντα, όλα όσα δεν είναι δυνατά σε έναν ψηφιακό χώρο.

Επιπλέον, τα συστήματα PoS φιλικά προς το ηλεκτρονικό εμπόριο όπως το Lightspeed, το Square και το Revel γίνονται επίσης όλο και πιο δημοφιλή, γεγονός που σας επιτρέπει να ενσωματώνετε απρόσκοπτα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τα φυσικά σας συστήματα PoS στο κατάστημα.

Εάν δημιουργήσετε δύο διαφορετικές εμπειρίες για τους πελάτες σας στο διαδίκτυο και στο φυσικό σας κατάστημα, θα εξασφαλίσετε μεγάλη μελλοντική ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, θα μπορείτε να εκτιμάτε παλιούς και νέους πελάτες και να τους προσφέρετε κάτι μοναδικό.

  1. Πιο βολικοί τρόποι πληρωμής

Με την ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια ψηφιοποίηση, είναι δίκαιο να εμφανίζονται νέοι και πιο βολικοί τρόποι πληρωμής. Τα e-shop έχουν επίσης πολύ δρόμο από το να προσφέρουν μόνο πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, τραπεζικές μεταφορές ή πληρωμές σε μετρητά.

Με τόσες πολλές πύλες πληρωμών στην αγορά όπως το PayPal, το Stripe και το 2Checkout, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν τώρα να ενσωματώσουν αυτές τις πύλες πληρωμών στις πλατφόρμες τους, παρέχοντας στους πελάτες τους την ευκολία και την ευκολία να πραγματοποιούν πληρωμές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι νέοι και βολικοί τρόποι πληρωμής είναι μια από τις πιο καυτές μελλοντικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου, θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε προσεκτικά αυτήν την τάση και να δώσετε στους πελάτες σας τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους πληρωμής στο διαδίκτυο.

  1. Αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου κινητής τηλεφωνίας και αυξημένες πωλήσεις

Όσον αφορά το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, η χρήση κινητών είναι μια τάση που αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τη Statista, το μερίδιο πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου κινητής τηλεφωνίας στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε από 52,4% το 2016 σε 72,9% το 2021.

Αυτή η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου για κινητά μπορεί να αποδοθεί στην ευκολία πραγματοποίησης αγορών από φορητές συσκευές. Όλες οι μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτουν τώρα μια εφαρμογή, η οποία εξοικονομεί χρόνο και προσφέρει επίσης αποκλειστικές προσφορές στους πελάτες. Επιπλέον, με απρόσκοπτες ενσωματώσεις πύλης πληρωμής, η πληρωμή για τα προϊόντα που αγοράσατε έχει γίνει επίσης ευκολότερη από ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη κάποιο έδαφος που πρέπει να καλυφθεί. Ορισμένοι πελάτες πιστεύουν ότι οι εμπειρίες τους θα μπορούσαν να βελτιωθούν εάν οι σελίδες και οι σύνδεσμοι δεν ήταν τόσο μικροί για να κάνετε κλικ. Μια άλλη ανησυχία για αυτούς τους πελάτες είναι η έλλειψη πληροφοριών και κριτικών προϊόντων που διατίθενται σε ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες. Αυτοί οι τομείς βελτίωσης καθιστούν το ηλεκτρονικό εμπόριο κινητής τηλεφωνίας μία από τις πιο καυτές μελλοντικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις οποίες οι εταιρείες θα μπορούσαν πραγματικά να εργαστούν.

  1. Εξατομικευμένη Επικοινωνία και Εξυπηρέτηση Πελατών μέσω AI και Chatbots

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση θα καλύψουν το 40% όλων των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες έως το έτος 2023. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης όταν πρόκειται για AI και chatbots.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αρχίζουν να ενσωματώνουν chatbots στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα λόγω της ευκολίας που προσφέρουν στους πελάτες καθώς και στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Juniper Research, τα chatbots θα εξοικονομήσουν 2,5 δισ. Ώρες για πελάτες και επιχειρήσεις έως το 2023.

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αυτή η τάση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται περαιτέρω ειδικά στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται.

  1. Αναζήτηση μέσω οπτικών ερεθισμάτων

Η οπτική αναζήτηση είναι ένα χαρακτηριστικό που θα συμβάλει πολύ στη μελλοντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην ευκολία αγοράς για τους πελάτες. Εφαρμογές όπως το Google Lens ή η λειτουργία αναζήτησης εικόνων στο Google σάς επιτρέπουν να προσδιορίζετε τα προϊόντα που βλέπετε γύρω σας, χρησιμοποιώντας την εικόνα του. Για παράδειγμα, περπατάτε σε ένα πάρκο και βλέπετε ένα λουλούδι που θέλετε να αγοράσετε. Τραβήξτε μια φωτογραφία και αναζητήστε το λουλούδι στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας οπτική αναζήτηση. Τώρα μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα κοντά και να αγοράσετε το λουλούδι.

Η αναζήτηση σε οπτικά ερεθίσματα είναι μια τάση που βρίσκεται ακόμα σε αναπτυξιακά στάδια και υπάρχει χώρος για πολλή βελτίωση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η δυνατότητα γίνεται επίσης όλο και πιο δημοφιλής. Με την κυκλοφορία του νέου iOS15, η οπτική αναζήτηση μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και στα iPhone σας. Εάν οι προγραμματιστές Apple και Android συνεχίσουν να βελτιώνουν αυτήν τη δυνατότητα, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σύντομα μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα για τις καθημερινές τους online αγορές.

  1. Ευθυγράμμιση στόχων με κοινωνικές πρωτοβουλίες

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις επιμέρους επιπτώσεις τους στον πλανήτη και πώς μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίησή του. Επομένως, πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ευθυγραμμίζουν τώρα τους στόχους τους με κοινωνικές πρωτοβουλίες. Αυτή η πρακτική όχι μόνο είναι εξαιρετική για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά είναι επίσης απαραίτητη λόγω των περιβαλλοντικών απειλών που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Οι πελάτες σήμερα δεν αγοράζουν μόνο ένα προϊόν, αναζητούν επίσης την κοινωνική συνεισφορά που μπορούν να κάνουν από τις αγορές τους. Πολλές εταιρείες όπως η Apple, η Nestle κ.λπ. εργάζονται σκληρά για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον μειώνοντας τη χρήση πλαστικού στα προϊόντα τους.

Η γενική αίσθηση ευαισθητοποίησης μεταξύ των πελατών σε συνδυασμό με αυτές τις πρωτοβουλίες θα κάνουν σίγουρα το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου φωτεινότερο και το πιο σημαντικό, το μέλλον του πλανήτη μας, πολύ καλύτερο.

  1. Μηχανική εκμάθηση, μεταφέροντας την εμπειρία του πελάτη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο

Η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης είναι εδώ για να φέρει επανάσταση στο μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου ενσωματώνουν τώρα τεχνολογία μηχανικής μάθησης στους ιστότοπούς τους για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών τους.

Η μηχανική μάθηση αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Με αυτήν την τεχνολογία, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εμφανίζουν προτάσεις προϊόντων με βάση την αγοραστική συμπεριφορά του πελάτη και τις σελίδες που επισκέπτονται. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση βοηθούν επίσης στο να δώσουν στους πελάτες μια οπτική εμπειρία του προϊόντος με τη μορφή τρισδιάστατων μοντέλων, διαδικτυακών περιηγήσεων κ.λπ.

Όταν πρόκειται για το μέλλον του ηλεκτρονικού επιχειρείν, είναι ασφαλές να πούμε ότι η χρήση της μηχανικής μάθησης για την ενίσχυση των εμπειριών των πελατών στο διαδίκτυο θα γίνει μία από τις πιο καυτές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, από τις οποίες θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

  1. Ο αντίκτυπος των ενημερώσεων Apple iOS14 και iOS15 μακροπρόθεσμα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά τόσο μικρά όσο μια ενημέρωση iOS μπορούν να επηρεάσουν τις τάσεις του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου σε κάποιο επίπεδο. Από το 2020, υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες συσκευών Apple σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός είναι αρκετός για να αλλάξει η δυναμική μιας βιομηχανίας.

Με κάθε νέο iOS, η Apple προσπαθεί να ενισχύσει τα μέτρα απορρήτου τους και να δώσει στους χρήστες της μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών που μοιράζονται με τρίτους και εφαρμογές. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο iOS 14, η Apple παρουσίασε μια νέα λειτουργία απορρήτου η οποία έδωσε στους χρήστες την επιλογή να επιλέξουν τον όγκο των πληροφοριών που θα ήθελαν να μοιραστούν με εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που διαθέτουν εφαρμογές και χρησιμοποιούν δεδομένα από αυτές τις εφαρμογές για μάρκετινγκ, ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες πελατών.

Αυτές οι ενημερώσεις που σχετίζονται με το απόρρητο βλάπτουν τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σε κάποιο επίπεδο επειδή χάνουν τον έλεγχο των πληροφοριών που μπορούν να αντλήσουν από τις εφαρμογές τους, προκειμένου να προσαρμόσουν τις καμπάνιες μάρκετινγκ τους.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι όλα άσχημα όταν πρόκειται για αυτές τις ενημερώσεις. Οι νέες ενημερώσεις έχουν επίσης ως αποτέλεσμα καλύτερες ενσωματώσεις Apple Pay, γρηγορότερο χρόνο φόρτωσης για εφαρμογές και μια συνολική, πιο βολική και ταχύτερη εμπειρία αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου: Τάσεις που αναζητούν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου το 2022 – 2023

Ας αναφέρουμε ορισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν εντοπίσει μερικές εκπληκτικές μελλοντικές τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που αναζητούν και θα βελτιστοποιήσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα για τα επόμενα χρόνια.

  1. Ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου συμβατοί με ADA

Yungi Chu – Ιδιοκτήτης του HeadsetPlus.com

«Για 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο διαδίκτυο, δεν είχα ιδέα ότι ο ιστότοπός μας για το ηλεκτρονικό εμπόριο έπρεπε να είναι συμβατός με την ADA. Νόμιζα ότι οι νόμοι ADA εφαρμόζονται μόνο σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια με φυσική τοποθεσία. Ο δικηγόρος μου με πληροφόρησε ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (ένας ιστότοπος) πρέπει επίσης να είναι φιλικό προς την ADA για την κοινότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες (όπως άτομα με προβλήματα όρασης), όπως το μέγεθος της γραμματοσειράς, το χρώμα, οι υπότιτλοι, εναλλακτικές λύσεις κειμένου σε σχέση με μη κείμενο περιεχόμενο, κλπ. Το πρότυπο ονομάζεται WCAG (Οδηγίες προσβασιμότητας σε περιεχόμενο Ιστού). Αναμένουμε να είμαστε συμβατοί με το ADA το 2022, καθώς οι προγραμματιστές μας εργάζονται σκληρά για να συμμορφωθούν με το νόμο με το ADA WCAG ».

  1. Οπτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη

Μπράιαν Ντιν – Ιδρυτής του Exploding Topics

«Όλοι γνωρίζουμε το γεγονός ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, όπως κριτικές, μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου. Σχεδόν σίγουρα έχετε τοποθετήσει κριτικές στις σελίδες των προϊόντων σας για να αυξήσετε τις μετατροπές. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να ενσωματώσετε οπτικά προϊόντα που δημιουργούνται από χρήστες στη στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου .

Το οπτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου, λόγω της ελκυστικότητάς του στους πελάτες και της ικανότητάς του να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα από το γραπτό περιεχόμενο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι μπορούν να δουν πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες σας με την επωνυμία σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες που δημιουργούνται από χρήστες στις σελίδες προορισμού των προϊόντων σας ή στα κοινωνικά σας μέσα για μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου, εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτήν την τάση μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πώς μαζεύετε όμως το UGC; Ως ειδικός στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ, θα σας συμβούλευα να εμφανίσετε εικόνες που υποβάλλονται από πελάτες στις σελίδες των προϊόντων σας. Ενθαρρύνετε τους καταναλωτές σας να δημοσιεύουν φωτογραφίες των αγορών τους στα κοινωνικά μέσα και να χρησιμοποιούν ένα επώνυμο hashtag. Μετά από αυτό, μπορείτε να συλλέξετε τις εικόνες και να τις δημοσιεύσετε στα κοινωνικά μέσα. Στις σχετικές σελίδες προϊόντων, θα μπορούσατε επίσης να προβάλλετε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί από τους χρήστες. “

  1. Φωνητικές αγορές σε διαδικτυακά καταστήματα

Darshan Somashekar – Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος στο Spider Solitaire Challenge

«Λοιπόν, στην εταιρεία μας, σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε φωνητική αναζήτηση για τη βελτιστοποίηση των καταστημάτων μας για το επόμενο έτος. Μέχρι το 2022, η παγκόσμια αγορά ηχείων φωνητικών βοηθών θα έχει αξία περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια και η αγορά φωνής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από αυτό, μέχρι το 2022, το 55% των ιδιοκτητών σπιτιών στις ΗΠΑ θα έχουν έξυπνο ηχείο. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές βελτιστοποίησης φωνητικής αναζήτησης για να προσεγγίσουν προοπτικές κατά την αγορά φωνητικής αναζήτησης. Το κλειδί για τη βελτιστοποίηση φωνητικού ιστού είναι η πλούσια βελτιστοποίηση απαντήσεων και η βελτιστοποίηση φράσης κλειδιού συνομιλίας μεγάλης διάρκειας. Η χρήση μιας συσκευής ανάλυσης φράσεων -κλειδιών που αξιοποιεί τα δεδομένα για να ανακαλύψει τις πιο πρόσφατες τάσεις θα είναι ένας μεγάλος πόρος για τον προσδιορισμό παρόμοιων φράσεων -κλειδιών φωνητικής αναζήτησης. “

  1. Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

Ben Hartwig – Web Operations Executive στην InfoTracer

«Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται ραγδαία για να γίνει η κύρια πηγή εσόδων για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, ειδικά μετά την ενσωμάτωση της πανδημίας στη σημασία της διαδικτυακής μας παρουσίας. Αυτό φαίνεται στην αύξηση 31,73% του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ 2019 και 2020, έναντι 14,12% το προηγούμενο έτος.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση της διαδικτυακής τους πλευράς και να εστιάσουν στις τάσεις που συνοδεύουν το ηλεκτρονικό εμπόριο χάρη στις γρήγορες, ασταμάτητες τεχνολογικές εξελίξεις. Από αυτές τις τάσεις, οι εμπειρίες εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας είναι αυτές που οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούν και να εστιάζουν στα επόμενα χρόνια, ειδικά με τις προσδοκίες ότι το VR θα χρησιμοποιείται τακτικά από το 25% των χρηστών του διαδικτύου (70,2 εκατομμύρια) έως το 2023.

Οι αγοραστές έχουν πλέον συνηθίσει να έχουν μια εμπειρία στο κατάστημα, αλλά με το VR/AR, μπορούν πραγματικά να απεικονίσουν πώς φαίνεται ένα προϊόν στην πραγματική ζωή από διαφορετικές γωνίες και πλευρές αντί να κοιτούν μόνο μια εικόνα. Αυτό θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις στην αύξηση των πωλήσεων όπου αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους καταναλωτές να είναι απόλυτα πεπεισμένοι και να αγοράζουν πραγματικά προϊόντα. Τα παραδείγματα μπορεί να κυμαίνονται από την δοκιμή ενός πουκάμισου, έως τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια και το μακιγιάζ που μπορείτε να “δοκιμάσετε μόνοι σας στο διαδίκτυο”.

Το VR/AR έχει επίσης τη δυνατότητα να ενισχύσει τις σχέσεις με τους πελάτες, όπου πλέον οι εκπρόσωποι των καταστημάτων μπορούν να κάνουν πλήρως συναρπαστικές περιηγήσεις με τους πελάτες τους, όλα από την άνεση των σπιτιών, των γραφείων τους και οπουδήποτε αλλού.

Αυτό έρχεται σε μικρή τιμή, όπου οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συνείδηση ​​σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο και να ενισχύουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο ».

  1. Προοδευτικές Εφαρμογές Ιστού (PWA)

Alex Husar – Chief Technology Officer στο Onilab

«Η Onilab δεν είναι εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου και έχουμε πολυετή εμπειρία στον τομέα. Και πώς θέλουν οι πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τα διαδικτυακά καταστήματα λιανικής τους;

Η κύρια διαδικτυακή τάση λιανικής πώλησης της δεκαετίας του 2020 είναι η μετάβαση από μια μονολιθική αρχιτεκτονική στο ακέφαλο εμπόριο. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία προοδευτικών εφαρμογών ιστού ως ένα μεγάλο βήμα προς τη βελτιστοποίηση ιστότοπου. Αλλά πρώτα, τι είναι το PWA;

Παραμένει ένας ιστότοπος αλλά έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι τόσο γρήγορος και βολικός όσο μια εγγενής εφαρμογή. Πολλές μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου ενδιαφέρονται ενεργά για αυτήν τη λύση επειδή παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  1. Τα PWA κοστίζουν λιγότερο για ανάπτυξη και υποστήριξη.Δεν είναι σαν να επενδύετε σε ξεχωριστές εγγενείς εφαρμογές Android και iOS με εξειδικευμένα εργαλεία ανάπτυξης και γλώσσες κωδικοποίησης. Επιπλέον, τα PWA λειτουργούν σε διάφορα προγράμματα περιήγησης, οπότε το κατάστημα γίνεται τόσο επιτραπέζιο όσο και φιλικό προς κινητά.
  2. Τα PWA φορτώνονται αστραπιαία.Η λύση συνδυάζει προηγμένη κρυφή μνήμη, GraphQL (μια σύγχρονη προσέγγιση API) και άλλες λύσεις που επιταχύνουν την απόδοση του ιστότοπου. Αυτό βελτιώνει την ικανοποίηση των χρηστών και βοηθά στη βελτίωση των μετρήσεων ιστότοπου. Τέτοια καταστήματα γίνονται επίσης διαθέσιμα με χαμηλή ταχύτητα στο Διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης.
  3. Η χρησιμότητα της σελίδας είναι ένας άλλος παράγοντας στην κατάταξη.Τα PWA μπορούν να παρέχουν το ίδιο απρόσκοπτο και διαισθητικό UX \ UI όπως οι εγγενείς εφαρμογές, βελτιώνοντας τις μετατροπές. Και τα PWA είναι προσβάσιμα για τις μηχανές αναζήτησης.
  4. Δεν χρειάζεται να υποβάλετε ένα PWA στα καταστήματα εφαρμογών καθώς εκκινείται σε προγράμματα περιήγησης.Επίσης, ένα PWA δεν καταλαμβάνει τόση μνήμη συσκευής όσο οι εγγενείς εφαρμογές. Εάν οι χρήστες smartphone θέλουν να αποθηκεύσουν τη συντόμευση της εφαρμογής, μπορούν να μεταβούν στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, να πατήσουν το κουμπί “Προσθήκη στην αρχική οθόνη” και να απολαύσουν την εμπειρία. Έτσι συμβαίνει με το παράδειγμα του PWA της Apivita.
  5. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων κάνουν χρήση των ειδοποιήσεων push ως μέρος της στρατηγικής διατήρησης πελατών τους.Συνήθως σχετίζεται με εγγενείς εφαρμογές, αλλά τα PWA υποστηρίζουν επίσης αυτήν τη δυνατότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, θα ήθελα να πω ότι τα PWA είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου το 2022-2023 και μετά ».

 

TOP

Inquiry