25
Σεπτέμβριος 2021

3 στους 4 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονική αγορά το τελευταίο 6μηνο

3 στους 4 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονική αγορά το τελευταίο 6μηνο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021, το 74% των Ελλήνων έχουν κάνει οnline αγορές, ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν στο 68%.

Oι περισσότεροι Έλληνες που χρησιμοποίησαν κάποιο e-shop ή κάποια online υπηρεσία, βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 16-44 ετών, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις ηλικίες 55-67 ετών, με ποσοστό 20%.

Τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας δείχνουν ότι η συνολική διείσδυση του int​ernet στη χώρα μας έχει φτάσει στο 97%, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεχής εξέλιξη της διείσδυσης του Μέσου στο ηλικιακό κοινό 55-64 ετών, όπου πλέον 9 στους 10 δηλώνουν οτι χρησιμοποιούν internet.

Επίσης, στο παιδικό κοινό η διείσδυση του Ιnternet καταγράφεται ανοδική, ενώ στο τελευταίο 3μηνο σχεδόν όλα τα παιδιά 5-12 ετών είναι online. Τα παιδιά, για τη σύνδεσή τους στο Ιnternet έχουν ως πρώτη επιλογή συσκευής το tablet, ενώ ακολουθούν το smartphone και το laptop.

Όσον αφορά στα Social Media, πάνω από 4 στους 5 Έλληνες (82%) τα χρησιμοποιούν, ενώ η διείσδυση στις νεαρές ηλικίες 16-24 αποτυπώνεται στο 97%. Συγκριτικά με το πρώτο κύμα έρευνας το αντίστοιχο διάστημα του 2020, είναι εντυπωσιακή η αύξηση όσων έχουν προφίλ στο TikTok, η οποία προέρχεται κυρίως από το γυναικείο κοινό και τις ηλικίες 16-44.

Ως προς τη συμπεριφορά των καταναλωτών στις online αγορές, κατά μέσο όρο ξόδεψαν 805 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, εκ των 64% των αγορών πληρώθηκαν με αντικαταβολή, η οποία αποτελεί μακράν της δεύτερης τον προτιμότερο τρόπο πληρωμής στα e-shop.

Η αναγαιότητα κατασκευής e-shop και τα οφέλη που μπορούν να αποκομιστούν είναι εμφανώς ευνοητκότερα απο κάθε άλλη στιγμή και κάθε άλλη εποχή. Επιλέξτε προσεκτικά τους συνεργάτες σας φροντίστε να μάθετε που κυμαίνονται τα κόστη κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει.

TOP

Inquiry