6
Ιούλιος 2021

Παίζει ρόλο η εμφάνιση και η οπτική επικοινωνία μιας ιστοσελίδας στην κατάταξη των αναζητήσεων του Google;

Ναι παίζει! Και η επιβεβαίωση έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη!

Ο John Mueller της Google προτείνει ότι η οπτική παρουσίαση ενός ιστότοπου μπορεί να επηρεάσει την προβολή του στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google προτείνει ότι η παρουσίαση ενός ιστότοπου μιας επιχείρησης μπορεί να επηρεάσει την προβολή της αναζήτησης, εάν δεν πληροί συγκεκριμένες προσδοκίες για ποιότητα.

Αυτό δήλωσε ο John Mueller της Google κατά τη διάρκεια του hangout Search Central SEO που καταγράφηκε στις 25 Ιουνίου 2021.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης μιας σταδιακής μείωσης της επισκεψιμότητας που παρατηρήθηκε σε μια ιστοσελίδα, ο Mueller συμβουλεύει να εξεταστούν διαφορετικά στοιχεία του ιστότοπου που μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη των επισκεπτών.

Μια γενική μείωση της επισκεψιμότητας, η οποία δεν σχετίζεται με συγκεκριμένη ενημέρωση αλγορίθμου της Google, μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα της ιστοσελίδας.

Ο σχεδιασμός ενός website θα μπορούσε να τον κρατάει χαμηλά στις κατατάξεις αναζήτησης εάν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ποιότητας των χρηστών.

Ο Mueller παίρνει μια ερώτηση από έναν κάτοχο ιστότοπου, ο οποίος συνεχίζει να βλέπει μειούμενη την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κάτοχος του website ρωτά ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα.

Στην απάντησή του, ο Mueller λέει ότι αξίζει να εξετάσουμε λεπτομέρειες που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες για τον κάτοχο του ιστότοπου, αλλά έχουν μεγάλη σημασία για τους επισκέπτες.

«Μερικές φορές αυτές οι μικρές διαφορές παίζουν ρόλο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ιστοσελίδα σας. Εάν, για παράδειγμα, έχετε κάτι που σχετίζεται με οικονομικό θέμα και οι άνθρωποι έρχονται σε εσάς και λένε “καλά οι πληροφορίες σας είναι εντάξει, αλλά παρουσιάζονται με τρόπο που φαίνεται πολύ ερασιτεχνικός” – τότε αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει πώς γίνεται αντιληπτός ο ιστότοπός σας. Και μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αντανακλά κάτι που είναι ορατό και στην αναζήτηση . “

Για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση ενός ιστότοπου, ο Mueller συνιστά να αναζητήσετε ανεξάρτητες απόψεις από αμερόληπτες πηγές.

Αναφέρει επίσης μια ανάρτηση της ίδιας της Google από το 2019 που σχετίζεται με βασικές ενημερώσεις, η οποία απαριθμεί έναν αριθμό ερωτήσεων που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας του website τους.

  • Είναι το περιεχόμενο απαλλαγμένο από ορθογραφικά ή στιλιστικά ζητήματα;
  • Το περιεχόμενο παρήχθη καλά, ή φαίνεται ασταθές ή βιαστικό;
  • Το περιεχόμενο έχει υπερβολική ποσότητα διαφημίσεων που αποσπά την προσοχή ή παρεμβαίνει στο κύριο περιεχόμενο;
  • Εμφανίζεται το περιεχόμενο καλά για κινητές συσκευές όταν προβάλλεται σε αυτές;

Οι κάτοχοι ιστοσελίδων μπορούν επίσης να θέσουν στους χρήστες τους, αυτές τις ερωτήσεις, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να λάβουν αντικειμενικά σχόλια.

«Το να ρωτάς τους χρήστες αυτού του είδους τις δύσκολες ερωτήσεις και να προσπαθείς να πάρεις τις απαντήσεις που σου δίνουν με αντικειμενικό τρόπο, συχνά σε οδηγεί στο να βρεις πράγματα που πρέπει να δουλεύεις, που μπορεί να μην είναι αυτό που δουλεύεις επί του παρόντος.

Αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθούσα. Προσπαθήστε να λάβετε πραγματικά σχόλια από άτομα και προσπαθήστε να λάβετε μέτρα βάσει αυτών.

Επειδή μερικές φορές εάν εργάζεστε σε έναν ιστότοπο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να είναι το μωρό σας και γνωρίζετε ποια μέρη είναι καλά και είστε πολύ προστατευτικοί όταν κάποιος έρχεται σε εσάς και λέει ότι είναι άσχημο ή τα χρώματα είναι κακά, ή κάτι τέτοιο. Αλλά μερικές φορές αυτό πρέπει να ακούσετε.”

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τυχόν αλλαγές που γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας ενός ιστότοπου μπορεί να απαιτούν πολύ χρόνο για να αντικατοπτριστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια και όχι κάτι όπου θα δείτε μέσα σε ένα μήνα.

Επενδύστε στην οπτική επικοινωνία της ιστοσελίδας σας. Κάθε λεπτομέρεια έχει την σημασία της και παίζει τον ρόλο της στην επιτυχία ή μη μιας ιστοσελίδας.
Ειδικά στην περίπτωση των e-shop η εμφάνιση, ο σχεδιασμός και η οπτική επικοινωνία κάθε τι που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα παίζει τεράστιο ρόλο στην πώληση.

https://www.youtube.com/watch?v=P_XYLwDTBKo&t=2842s

TOP

Inquiry