11 γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για τους παράγοντες κατάταξης της Google

11 γεγονότα για τους πραράγοντες κατάταξης της Google

Έχει πραγματικά η Google 200 παράγοντες κατάταξης; Ακολουθούν 11 γεγονότα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, με βάση τις δηλώσεις της ίδιας της Google.

Η συμμόρφωση με τους παράγοντες κατάταξης της Google δεν ήταν ποτέ πιο προκλητική.

Η Google ενημερώνει τον αλγόριθμό της με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Κάτι που δεν επηρέασε τις ταξινομήσεις αναζήτησης χθες μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας κατάταξης σήμερα.

Ισχύει και το αντίθετο. Οι συντελεστές κατάταξης δεν καθορίζονται.

Επιπλέον, η ποσότητα παραπληροφόρησης που πρέπει να περάσετε από κόσκινο καθιστά δύσκολο να γνωρίζετε τι να πιστέψετε.

Θα διερευνήσουμε τους κύριους παράγοντες κατάταξης που έχει επιβεβαιώσει η Google και θα εξηγήσουμε τι σημαίνουν για την αναζήτηση και τις προσπάθειές μας για SEO.

Πριν φτάσουμε σε αυτό, πρέπει να αντιμετωπίσω αυτό που πιστεύω ότι είναι ο μεγαλύτερος μύθος σχετικά με τους παράγοντες κατάταξης.

Μύθος: Η Google έχει 200 ​​παράγοντες κατάταξης

Εντάξει, δεν μπορώ πραγματικά να αποδείξω χωρίς αμφιβολία ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα 200 παράγοντες κατάταξης, αλλά ας εξετάσουμε μόνο ένα πράγμα.

Ο αριθμός «200» φαίνεται να προέρχεται από το 2009 , όταν ο Matt Cutts της Google ανέφερε ότι υπήρχαν «πάνω από 200 μεταβλητές» στον αλγόριθμο της Google.

Θυμηθείτε, αυτό ήταν πάνω από μια δεκαετία πριν. Αυτοί ήταν πριν απο:

  • Την ενίσχυση του HTTPS.
  • Το mobile first.
  • Το Hummingbird.
  • Μια ολόκληρη αλληλουχία ενημερώσεων και αλλαγών , συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της μηχανικής μάθησης στον αλγόριθμο με το RankBrain .

Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά.

Η Google έχει προχωρήσει πολύ από τότε.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι οι περισσότεροι από τους 200 παράγοντες έχουν μια ποικιλία καταστάσεων ή τιμών που ισχύουν.

Τα σήματα κατάταξης δεν είναι όλα σε κατάσταση ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης, καλής ή κακής κατάστασης (αν και ορισμένα, όπως ένας ιστότοπος που βρίσκεται σε HTTPS ή όχι) μπορεί να είναι).

Επιπλέον, ορισμένοι παράγοντες κατάταξης μπορεί να βασίζονται σε άλλους για να ενεργοποιήθούν.

Για παράδειγμα, ένας παράγοντας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ενδέχεται να μην ξεκινήσει έως ότου αποκτηθεί ένα όριο συνδέσμων σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Το σήμα απουσιάζει από τον αλγόριθμο μέχρι να ενεργοποιηθεί και έτσι θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα: Είναι ένας παράγοντας ή όχι;

Αλλά ας αφήσουμε αυτή τη συζήτηση στους φιλοσόφους, έτσι δεν είναι;

Ενώ έχω σημειώσει παραπάνω ότι ο μαζικός αριθμός παραγόντων δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι γνωστοί.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο ήλιος αλλά υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνουμε για το πώς λειτουργεί.

Παρ ‘όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι υπάρχει και μερικές από τις βασικές εκροές του αποδείχτηκε αρκετά χρήσιμη με την πάροδο των ετών. Οι παράγοντες κατάταξης αναζήτησης δεν διαφέρουν.

Έτσι, ενώ δεν μπορούμε απαραιτήτως να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο ή τις αποχρώσεις του πώς λειτουργούν οι υπολογισμοί τους ή πώς μπορούν να επηρεάσουν άλλες πτυχές των συνολικών αλγορίθμων, υπάρχουν παράγοντες που είναι γνωστοί και η γνώση παρέχει επιβεβαίωση ότι μια περιοχή αξίζει να εργαστεί.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, εδώ είναι αυτά που γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι είναι παράγοντες κατάταξης:

  1. Περιεχόμενο ως παράγοντας κατάταξης Google

Το περιεχόμενο είναι το θεμέλιο της αναζήτησης Google. Είναι ο λόγος που εφευρέθηκαν οι μηχανές αναζήτησης – για να είναι πιο εύκολο να βρεθεί περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Χωρίς περιεχόμενο, δεν υπάρχει Google. Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης.

Αυτό επιβεβαιώνεται στον πόρο ” Πώς λειτουργεί η Αναζήτηση ” της Google , η οποία εξηγεί πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι της σε γλώσσα εύκολα κατανοητή:

“… οι αλγόριθμοι αναλύουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων για να εκτιμήσουν εάν η σελίδα περιέχει πληροφορίες που μπορεί να σχετίζονται με αυτό που ψάχνετε.”

Υπάρχει η απόδειξη, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο μόνο και μόνο για να έχετε περισσότερα URL για ευρετηρίαση.

Η Google ενδιαφέρεται για δύο πράγματα όσον αφορά την κατάταξη του περιεχομένου: την ποιότητα και τη συνάφεια.

Με άλλα λόγια, είναι το περιεχόμενο καλά γραμμένο και κυρίως χωρίς ορθογραφικά και γραμματικά λάθη;

Εάν ναι, το περιεχόμενο σχετίζεται με το ερώτημα του χρήστη;

Επιλέξτε αυτά τα πλαίσια και θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε υψηλή κατάταξη στο Google. Οι αλγόριθμοί του μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ περιεχομένου υψηλής αξίας και κάτι που συνδυάστηκε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

  1. Core Web Vitals ως παράγοντας κατάταξης της Google

Στην ιεραρχία των παραγόντων κατάταξης, η χρηστικότητα του ιστότοπου συμβαδίζει σχεδόν με το περιεχόμενο.

Λέω “σχεδόν” επειδή η συνάφεια με το περιεχόμενο θα αντικαταστήσει κάθε άλλο παράγοντα κατάταξης σε αυτήν τη λίστα. Αν και η Google θα προτιμούσε πολύ να στέλνει άτομα που αναζητούν σε σελίδες που προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Η Google μετρά την εμπειρία του χρήστη αναλύοντας τρεις μετρήσεις γνωστές ως Core Web Vitals. Αυτά εισήχθησαν το 2020 και έγιναν παράγοντας για την κατάταξη το 2021.

Μια επίσημη ανάρτηση ιστολογίου Google αναφέρει:

“Σήμερα ανακοινώνουμε ότι τα σήματα εμπειρίας σελίδας στην κατάταξη θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο του 2021. Τα νέα σήματα εμπειρίας σελίδας συνδυάζουν τα Core Web Vitals με τα υπάρχοντα σήματα αναζήτησης, όπως φιλικότητα προς κινητά, ασφάλεια HTTPS και παρεμβατικές παρενθετικές οδηγίες.”

Η Google σχεδιάζει να ενημερώνει τις μετρήσεις Core Web Vitals κάθε χρόνο με βάση αυτό που θεωρεί απαραίτητο για την παροχή μιας καλής εμπειρίας χρήστη στον ιστό.

Την εποχή που τα Core Web Vitals ενσωματώθηκαν στην κατάταξη αναζήτησης, περιλάμβαναν:

  • Largest Contentful Paint (LCP) : Μετρά πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτωθεί η μεγαλύτερη εικόνα ή το μπλοκ κειμένου στη θύρα προβολής.
  • First Input Delay (FID) : Μετρά πόσο χρόνο χρειάζεται για να απαντήσει το πρόγραμμα περιήγησης όταν ένας χρήστης ασχολείται με τη σελίδα.
  • Comulative Layout SHift (CLS) : Μετρά την οπτική σταθερότητα για να καθορίσει εάν υπάρχει σημαντική αλλαγή στο περιεχόμενο στην οθόνη κατά τη φόρτωση των στοιχείων.
  1. Ταχύτητα ιστοσελίδας ως παράγοντας κατάταξης Google

Ευτυχώς, μπορείτε να το βάλετε στην κατηγορία “γεγονός”. Η Google το ανακοίνωσε ως παράγοντα κατάταξης το 2010 όταν δήλωσαν:

«Ίσως έχετε ακούσει ότι εδώ στο Google έχουμε εμμονή με την ταχύτητα, στα προϊόντα μας και στον ιστό. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, σήμερα συμπεριλαμβάνουμε ένα νέο σήμα στους αλγορίθμους κατάταξης αναζήτησης: ταχύτητα ιστοσελίδας. “

Είναι ενδιαφέρον ότι μόλις τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους άρχισαν να το χρησιμοποιούν ως παράγοντα κατάταξης για κινητά .

Πιθανότατα, η Google βασίζονταν στην ταχύτητα των ιστοσελίδων σε desktop μέχρι τότε, και η διάθεση του ευρετηρίου για πρώτη φορά για κινητά είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουν την ταχύτητα ως παράγοντα εκεί.

  1. Φιλικό προς κινητά ως παράγοντας κατάταξης Google

Το να είναι μια ιστοσελίδα βελτιστοποιημένη για κινητά είναι, το λιγότερο, παράγοντας κατάταξης.

Η μόνη απόδειξη που νομίζω ότι πρέπει να συμπεριλάβω εδώ είναι η διαθεσιμότητα πλέον, του ευρετηρίου mobile first. Οι κατατάξεις καθορίζονται πλέον αποκλειστικά από το ευρετήριο για κινητές συσκευές.

  1. Ετικέτες τίτλου ως παράγοντας κατάταξης Google

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα title tags είναι ένας επιβεβαιωμένος παράγοντας κατάταξης.

Ο John Mueller της Google το επιβεβαίωσε σε ένα hangout πριν από δύο χρόνια.

  1. Links ως παράγοντας κατάταξης Google

Οι σύνδεσμοι είναι ένας επιβεβαιωμένος παράγοντας κατάταξης. Οι σύνδεσμοι έχουν επιβεβαιωθεί ως παράγοντας κατάταξης πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Από τον Matt Cutts που ανέφερε το 2014 ότι ήταν πιθανό να υπάρχουν για πολλά ακόμη χρόνια μέχρι την τοποθέτησή του ως ένα από τα τρία κορυφαία σήματα κατάταξης λίγο μετά την κυκλοφορία του RankBrain, οι σύνδεσμοι είναι ένας επιβεβαιωμένος παράγοντας.

Σε κάποιο σημείο στο μέλλον, οι υπολογισμοί των συνδέσμων μπορεί να αντικατασταθούν από υπολογισμούς αναφοράς οντοτήτων, αλλά αυτή η ημέρα δεν είναι κοντά ακόμη. Όταν συμβεί αυτό, το “γεγονός” των συνδέσμων θα γίνει απλά “γεγονός” οντοτήτων.

  1. Anchor Text ως παράγοντας κατάταξης Google

Ένας σύνδεσμος από έναν ιστότοπο αιχμής που αξίζει περισσότερο από έναν σύνδεσμο από έναν κατάλογο χαμηλής αξίας ή έναν νέο ιστότοπο.

Το αν το κείμενο αγκύρωσης (anchor text) χρησιμοποιείται ως σήμα έχει συζητηθεί από κάποιους – και σίγουρα, η υπερβολική χρήση του μπορεί να είναι επιζήμια (κάτι που από μόνο του θα ενισχύσει ότι χρησιμοποιείται ως σήμα).

Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι ότι το anchor text ενός link εξακολουθεί να αναφέρεται στον Οδηγό εκκίνησης SEO της Google – και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Επίσης, σε ένα Hangout του Office Hours, ο Mueller συμβούλεψε τη χρήση εσωτερικού κειμένου αγκύρωσης επιβεβαιώνοντάς το ως σήμα.

Η Google συνιστά στρατηγική χρήση anchor text. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδέεστε σε σελίδες που χρησιμοποιούν γενικές φράσεις όπως “κάντε κλικ εδώ” ή “δείτε αυτήν τη σελίδα”.

Το κείμενο αγκύρωσης πρέπει να περιγράφει τη σελίδα στην οποία συνδέεται, ώστε οι χρήστες να έχουν κάποια ιδέα για το τι πρόκειται να προσγειωθούν. Αυτό δίνει επίσης στην Google περισσότερο πλαίσιο σχετικά με μια σελίδα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην κατάταξη.

Ωστόσο, το υπερ-βελτιστοποιημένο κείμενο αγκύρωσης μπορεί να είναι ο θάνατος ενός κατά τα άλλα υπέροχου περιεχομένου.

Εάν η πλειοψηφία των συνδέσμων που οδηγούν στον ιστότοπό σας έχουν άγκυρα κείμενο πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά, η Google πρόκειται να το αναγνωρίσει ως σήμα spam και μπορεί να υποβαθμίσει ή να απο-ευρετηριάσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

  1. Πρόθεση/συμπεριφορά χρήστη ως παράγοντας κατάταξης Google

Η πρόθεση του χρήστη είναι περισσότερο μια ομαδοποίηση σημάτων παρά ένα σήμα μόνο του.

Για αποδείξεις σχετικά με την πρόθεση του χρήστη ως σήμα, πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη το RankBrain.

Το RankBrain συχνά θεωρείται σήμα.

Αυτό που είπε η Google για το RankBrain είναι:

“Εάν το RankBrain δει μια λέξη ή φράση που δεν είναι εξοικειωμένη μαζί της, το μηχάνημα μπορεί να κάνει μια εικασία για το ποιες λέξεις ή φράσεις μπορεί να έχουν παρόμοιο νόημα και να φιλτράρει το αποτέλεσμα ανάλογα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό στο χειρισμό αναζήτησης που δεν είχατε δει ποτέ ερωτήματα. “

Επομένως, ο σκοπός του δεν είναι να λειτουργήσει ως σήμα όπως τα θεωρούμε γενικά, αλλά μάλλον να λειτουργήσει ως διερμηνέας μεταξύ της μηχανής αναζήτησης και του ερευνητή, μεταφέροντας στη μηχανή αναζήτησης την έννοια ενός ερωτήματος όπου οι ίδιες οι λέξεις -κλειδιά αφήνουν κάποια ασάφεια Το

  1. Η γεωγραφική τοποθεσία ως παράγοντας κατάταξης της Google

Θα μπορούσαμε να συνδέσουμε μια μεγάλη ποικιλία συζητήσεων και δηλώσεων σχετικά με το geolocation και την ιδέα ότι το σημείο όπου βρίσκεστε στο χώρο και στο χρόνο επηρεάζει τα αποτελέσματά αναζήτησης σας.

  1. Το HTTPS ως παράγοντας κατάταξης Google

Δεν είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί, όπως έκανε η Google:

«… Αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε το HTTPS ως σήμα κατάταξης. Προς το παρόν, είναι μόνο ένα πολύ ελαφρύ σήμα-επηρεάζει λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων ερωτημάτων και έχει μικρότερο βάρος από άλλα σήματα, όπως περιεχόμενο υψηλής ποιότητας-ενώ δίνουμε χρόνο στους webmasters να μεταβούν σε HTTPS. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αποφασίσουμε να το ενισχύσουμε… »

  1. Domain Authority as a Google Ranking Factor

Η Google επιβραβεύει ιστότοπους που έχουν ιστορικό έγκυρων πηγών και παράγουν με συνέπεια εξαιρετικό περιεχόμενο.

TOP

Inquiry